Boinc jako sluzba v pozadi...

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Tomrocek2
Nováček

Boinc jako sluzba v pozadi...

Příspěvek od Tomrocek2 »

Nekde na vasis strankach sem nasel ze se da provozovat boinc ne jako program ale jako sluzba....(vim co je to sluzba jen nevim jak to tam dostat)..
Podle toho co sem cetl a podle toho co vim tak by to melo byt o neco rychlejsi..(nemusi se zbrzovat s grafickym prostredim)....jen je pak dalsi problem nevim jak to budu obsluhovat...

Tak pokud mi nekdo poradi a jestli se to nakonev vyplati..(rychlejsi to bude ale o kolik? a co pak s tim ze nebudu mit pristup k programu..)

Dik za odpoved... :wink:
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Když běží boinc jako služba, tak běží vlastně jen samotné jádro boinc .exe a když chceš zkotrolovat jak to všechno šlape, tak spustíš jen boincmgr.exe, ten slouží jen na zobrazování funkce vlastního jádra. Pokud máš možnost se ve win přihlásit jako admin, tak při nové instalaci Boincu je možnost to naistalovat jako službu. A pokud ne, tak to nainstaluješ normálně jako program a pak přidáš do registu záznam. Jaký a jak na to najdeš TADY , no a potom jenom zrušíš aby se boinc manager spouštěl po spuštění kompu a je to OK. Samozřejmě že to o trochu rychlejší bude protože nemusí zbytečně běžet další program a hlavně boinc nabíhá už při spouštění kompu a to i když se nepřihlásí žádný uživatel do win.
spamoid
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od spamoid »

A da se ta sluzba nejak pripadne zastavit? V pripade kdyz chci pocitani zastavit (u notebooku pri vlkem funeni apod.).
Diky za info.
s.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

spamoid píše:A da se ta sluzba nejak pripadne zastavit? V pripade kdyz chci pocitani zastavit (u notebooku pri vlkem funeni apod.).
Ano
Start -> Ovladaci panely -> Nastroje pro spravu -> Služby .... BOINC

EDIT: Pripadne z prikazove radky: net [start|stop] BOINC
spamoid
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od spamoid »

A to je zcela korektni ukonceni Boincu?
s.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

spamoid píše:A to je zcela korektni ukonceni Boincu?
Jiné korektní ukončení služby neznám (asi to bude tím, že neumím ukončovat služby z příkazové řádky :) )
Tomrocek2
Nováček

Příspěvek od Tomrocek2 »

Tak jsem zkusil podle toho co jste tu psali...jen tak zastavit sluzbu Boinc...(pres ovladaci panel ve sluzbach..) dal sem pozastavit a pak spusit..ale hle najednou koumam a nic se nepocita...a v manageru mi to pise..(sem si ho pustil...sice to mam jako sluzbu ale manager mam na ovladani...a kdyz ho nepotrebuji tak ho vypnu...(v podstate to se da delat i kdyz boinc neni jako sluzba..)) a tam je napsano Cinnost pozastavena...a nejde to nijak pustit..

Zkousel sem uplne vypnou boinc..(jak pres spravce tak i pres sluzby...a znova zapnout..nebo restartovat..a nic...) ani restart pc nepomohl...tak nevim...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tomrocek2 píše:Tak jsem zkusil podle toho co jste tu psali...jen tak zastavit sluzbu Boinc...(pres ovladaci panel ve sluzbach..) dal sem pozastavit a pak spusit..ale hle najednou koumam a nic se nepocita...a v manageru mi to pise..(sem si ho pustil...sice to mam jako sluzbu ale manager mam na ovladani...a kdyz ho nepotrebuji tak ho vypnu...(v podstate to se da delat i kdyz boinc neni jako sluzba..)) a tam je napsano Cinnost pozastavena...a nejde to nijak pustit..
Zkousel sem uplne vypnou boinc..(jak pres spravce tak i pres sluzby...a znova zapnout..nebo restartovat..a nic...) ani restart pc nepomohl...tak nevim...
Ahoj řekl bych, že děláš jednu zásadní chybu, pokud pozastavíš BOINC přes mangera, tak je Ti jedno, že ho pak spouštíš a vypínáš jako službu, ty dvě nastavení se přebíjej. Správný postup je v manažeru nic nezastavovat, tj. spusť tam výpočet. Pokud Ti ani po spuštění výpočtu v managerovi nepočítá Boinc, tak máš někde nějakou chybu. Pokud ale počítá, tak teď vlez klidně do ovládacích panelů služeb a službu BOINC vypni/zapni. Pozastavování nemá valného významu, protože pokud potřebuješ "shodit" BOINC, tak to většinou petřebuješ kvůli další náročné práci a to včetně vyčištění paměti - jestli se nepletu, tak při pozastavení služby zůstanou Boinc i počítané modely v paměti.

Jinak v tom managerovi to buď spusť v záložce Projekty (pokud jsi pozastavil konkrétní projekt) nebo v nabídce Příkazy - funguje též kliknutím pravým tlačítkem na ikonu v systray.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

spamoid píše:A to je zcela korektni ukonceni Boincu?
Ano. Alternativně:
Tento počítač (pravým) - Spravovat - Služby a aplikace - Služby - BOINC - a pak Zastavit, Pozastavit...

a obráceně ...........Spustit
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Ja jsem uz takhle ( Spravovat - Služby a aplikace - Služby - BOINC - a pak Zastavit) tu sluzbu zastavoval uz tolikrat.....a jeste se mi ani jednou se mi nestalo ze by se stal nějaky problem. Myslim si ze pokud se pouzije volba "ZASTAVIT" tak system tu sluzbu korektne ukonci, proc jinak by tam ta moznost byla....aby to mršilo aplikace....to snad ne. :wink:
Tomrocek2
Nováček

Příspěvek od Tomrocek2 »

LiborA píše:
Tomrocek2 píše:Tak jsem zkusil podle toho co jste tu psali...jen tak zastavit sluzbu Boinc...(pres ovladaci panel ve sluzbach..) dal sem pozastavit a pak spusit..ale hle najednou koumam a nic se nepocita...a v manageru mi to pise..(sem si ho pustil...sice to mam jako sluzbu ale manager mam na ovladani...a kdyz ho nepotrebuji tak ho vypnu...(v podstate to se da delat i kdyz boinc neni jako sluzba..)) a tam je napsano Cinnost pozastavena...a nejde to nijak pustit..
Ahoj øekl bych, že dìláš jednu zásadní chybu, pokud pozastavíš BOINC pøes mangera, tak je Ti jedno, že ho pak spouštíš a vypínáš jako službu, ty dvì nastavení se pøebíjej. Správný postup je v manažeru nic nezastavovat, tj. spus
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Pouzivaš optimalizovaný Boinc.exe ? Pokud ano, tak tam je grafika vypnuta.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Bony píše:Pouzivaš optimalizovaný Boinc.exe ? Pokud ano, tak tam je grafika vypnuta.
Tak proto mi to nic neukazuje :idea: Dá se nějak ta grafika pustit :?:
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

LiborA píše: Dá se nějak ta grafika pustit :?:
Pokud máš optimalizovaný BOINC, tak né.
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

IQE píše:Pokud máš optimalizovaný BOINC, tak né.
:cry: :cry: :cry:
Odpovědět