Počet operací v mozku
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Počet operací v mozku
Jednou jsem přemýšlel jestli by šlavyjádřit frekvence mozku v HZ? zajímalo by mě to z důvodu jestli by lidský mozek byl schopen spočítat například projekt seti. no nebylo by to úžasné, kdyby člověk v noci spal a přitom by mu mozek počítal jeden z projektů... Celkem by mě zajímalo, jestli je lidský mozek rychlejší ve výpočtech nebo v přenesení dat než počítač.
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re: Počet operací v mozku
Tak TOMU se říká profesionální deformaceIQE píše:no nebylo by to úžasné, kdyby člověk v noci spal a přitom by mu mozek počítal jeden z projektů... Celkem by mě zajímalo, jestli je lidský mozek rychlejší ve výpočtech nebo v přenesení dat než počítač.
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Počet operací v mozku
jjNecroman píše:Tak TOMU se říká profesionální deformaceIQE píše:no nebylo by to úžasné, kdyby člověk v noci spal a přitom by mu mozek počítal jeden z projektů... Celkem by mě zajímalo, jestli je lidský mozek rychlejší ve výpočtech nebo v přenesení dat než počítač..
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Spominam si ze nejakim casopise uvadeli ze pocitac kterej by byl schopen simulovat lidskej mozek by muse mit vikon radove nekolik TFLOPs.
Takze mozek ma potencial docela velky. Pokusi na propojeni mozku s pc us tay uspesne probehli takze tet staci optimalizovat BOINC pro lidsky mozek cos bude asi nejveci problem
Samotna frekvence mozku bude asi dost bidna (jak dlouho nam trva secist dve cisla a kolich jich za tu dobu secte pocitac) ale o to veci je jeho potencial pro slozity vypocti.
Takze mozek ma potencial docela velky. Pokusi na propojeni mozku s pc us tay uspesne probehli takze tet staci optimalizovat BOINC pro lidsky mozek cos bude asi nejveci problem
Samotna frekvence mozku bude asi dost bidna (jak dlouho nam trva secist dve cisla a kolich jich za tu dobu secte pocitac) ale o to veci je jeho potencial pro slozity vypocti.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
tera floating-point operations per second (10e12 operaci za sec)IQE píše: Promiň, co je to TFLOPs![]()
![]()
sorry ze zase neuvedu presny zdroje, ale vydel jsem jen dokument o tom jak lekari navratili pokusne zrak cloveku ktery prisel o oci. Tim ze mu v operovaly do cetra zraku elektrody na nez privadeli signal s kamery dekodovany PC. pacient pak vydel obrysove (svetli tecky) s rozlisenim cca 300/200.IQE píše: Nevěděl jsem že lidský mozek byl už propojen s PC
pravda k matrixu tomu este kus chyby ale potrvrzuje to ze to jde a to je to hlavni.
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Aháá, já myslel něco trošku jiného. Ten případ cos popsal jsem taky viděl......azor666 píše:sorry ze zase neuvedu presny zdroje, ale vydel jsem jen dokument o tom jak lekari navratili pokusne zrak cloveku ktery prisel o oci. Tim ze mu v operovaly do cetra zraku elektrody na nez privadeli signal s kamery dekodovany PC. pacient pak vydel obrysove (svetli tecky) s rozlisenim cca 300/200.
pravda k matrixu tomu este kus chyby ale potrvrzuje to ze to jde a to je to hlavni.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím tak lidský mozek má takový výkon že ani nejrychlejší superpočítač na něj nemá. Třeba jen při běžném čtení textu, mozek provádí neuvěřitelné množství operací a patří to mezi dost náročné činnosti. Nevím také přesně hodnoty (nechce se mi ty članky hledat) ale, hodně takovýchto článku je v 100+1 zahraničních zajímavostí
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz