BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Druhe cislo je (pokud jsi to uvedl spravne), z oficialniho 5.3.6, ktery neni kompilovan optimalizovane, takze je normalni, ze je mensi. Jinak ale, jak uz jsem mnohokrat uvadel, srovnavat jen jeden beh benchmarku s kazdou verzi nema vubec zadny smysl - ty vysledky se mohou podle momentaliho stavu pocitace klidne lisit i treba o 200%. Je potreba s kazdou verzi spustit benchmarky alespon 3 (radeji 5-10x) a pak srovnat bud prumery nebo maxima. Srovnavat jen jeden prubeh u kazde verze nema vubec zadny smysl.
Affinita na benchmark nema vliv, protoze se prideluje jen procesum projektu. Je to proste vliv jiz jmenovane tolerance.
Affinita na benchmark nema vliv, protoze se prideluje jen procesum projektu. Je to proste vliv jiz jmenovane tolerance.
U verze 5.3.6.tx8 mam chybu ve zpracovavani parametru return_results_immediately. Taky jsem jeste jednou sesynchronizoval zdrojak s oficialnim a pro jistotu pridal taky boinc.dll - ten je vhodny predevsim pro ty, kdo jedou jeste starsi BOINC 5.2.x
Nova verze 5.3.6.tx9 je k mani na http://boinc.truxoft.com
V benchmarku ani v jinych castech neni zadny rozdil proti 5.3.6.tx8
Nova verze 5.3.6.tx9 je k mani na http://boinc.truxoft.com
V benchmarku ani v jinych castech neni zadny rozdil proti 5.3.6.tx8
To je pravda, pri provadeni benchmarku je aji lepsi killnout ostatni programy a ikony v tray. Skoda jen ze ten test se znovu automaticky spusti za 120hodin. Kolikrat su hoodne prekvapenej, kdyz se test provede zrovna v okamziku kdy je pc dost vytizeny, ze vysledky testu jsou polovicni.trux píše:ty vysledky se mohou podle momentaliho stavu pocitace klidne lisit i treba o 200%.
Nejde tam nekde zadat aby se test provadel jen kdyz je pc opravdu nezatizeny. 3dmark si taky nikdo nepousti kdyz zrovna prevadi film nebo skenuje disk antivirem.
Nebo alespon test neprovadet tak casto.
Naposledy upravil(a) JVc dne sob pro 31, 2005 5:04 pm, celkem upraveno 1 x.
-
sj-shark
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
chtelo by test provades s vetsi prioritou cpu nez normal pak by to bylo vcelku objektivni i se spustenejma aplikacemaJVc píše:To je pravda, pri provadeni benchmarku je aji lepsi killnout ostatni programy a ikony v tray. Skoda jen ze ten test se znovu automaticky spusti za 120hodin. Kolikrat su hoodne prekvapenej, kdyz se test provede zrovna v okamziku kdy je pc dost vytizeny, ze vysledky testu jsou polovicni.trux píše:ty vysledky se mohou podle momentaliho stavu pocitace klidne lisit i treba o 200%.
Nejde tam nekde zadat aby se test provadel jen kdyz je pc opravdu nezatizeny. 3dmark si taky nikdo nepousti kdyz zrovna prevadi film nebo skenuje disk antivirem.
shark z >> [CZFree.Net] Radlice <<

-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Dalsi moznosti je spoustet si test automaticky sam v dobe, kdy je nejmensi pravdepodobnost zatizeneho pocitace. Nejlepe v intervalech o neco kratsich nez je standartni interval. Pak mas velkou sanci, ze budou benchmarky stale.JVc píše:To je pravda, pri provadeni benchmarku je aji lepsi killnout ostatni programy a ikony v tray. Skoda jen ze ten test se znovu automaticky spusti za 120hodin. Kolikrat su hoodne prekvapenej, kdyz se test provede zrovna v okamziku kdy je pc dost vytizeny, ze vysledky testu jsou polovicni.trux píše:ty vysledky se mohou podle momentaliho stavu pocitace klidne lisit i treba o 200%.
Libor
To by asi neslo prilis jednoduse. Navic tezko zabranit tomu, ze spustis nejaky program, kdyz uz benchmark bezi. Zmenit tu periodu obnovy benchmarku by sice slo, ale nepripadne mi to prilis koser. Spise bych doprucoval proste ten bencmark jednou za par dni spustit manulne, po zastaveni vseho ostatniho. Pripadne si na to udelat makro a spustet to denne v noci, nebo pres poledni pauzu.JVc píše:Skoda jen ze ten test se znovu automaticky spusti za 120hodin. Kolikrat su hoodne prekvapenej, kdyz se test provede zrovna v okamziku kdy je pc dost vytizeny, ze vysledky testu jsou polovicni.
Jo tak to se da, ale ne na real time jak to tady nekdo udelalsj-shark píše:chtelo by test provades s vetsi prioritou cpu nez normal pak by to bylo vcelku objektivni i se spustenejma aplikacema
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz

@ trux - diky za vysvetleni zmen portu a kde hledat zmeny (byt jsou trochu vice podrobnejsi/programatorske).
Po navratu domu po 2 dnech jsem zjistil, ze return_results_immediately opravdu v tx8 nefungoval. Skoda, chtel jsem nejak snadneji urcit, kolik WUs to vlastne spocita za den.
Z pocatku jsem si chvalil zmenu designu BOINC-core - jenze asi je tam problem. Pri zmene global preferences na serveru a updatu scheduleru dojde k aktualizaci global_prefs.xml; bohuzel vsak, jak se mi zda, BOINC jednoduse prepise cely soubor. Jestli byly drive tvoje zmeny quick&dirty, tak ted se tak chova BOINC vuci global_prefs.xml
"The location of the additional tags is unimportant, but they should be within the main block, just like almost all other settings." Bohuzel, tak to asi neplati.
Muze nekdo dalsi potvrdit toto chovani?
@JVc. Benchmark se pousti pravidelne po 5 dnech z pochopitelnych duvodu: eliminuje se tim odchylka zpusobena soucasnym behem dalsich aplikaci (napriklad AV scan disku), eliminuji se tim i chyby mereni a navic to muze snadno zohlednit vymenu CPU na dane masine.
Dale, BV umi informovat o tom, kdy bude dalsi benchmark. Info o tom, kdy byl naposledy benchmark spusten, je v client_state.xml. Pokud se nastavi datum dostatecne 'dopredu', bude se benchmark poustet az za dlouho...z hlediska uzivatele ne-pravidelne. Bohuzel je to zaroven i cesta k vylepseni skore, nazval bych to 'benchmark leak'. Verim, ze uzivatele budou pri teto manipulaci korektni.
Po navratu domu po 2 dnech jsem zjistil, ze return_results_immediately opravdu v tx8 nefungoval. Skoda, chtel jsem nejak snadneji urcit, kolik WUs to vlastne spocita za den.
Z pocatku jsem si chvalil zmenu designu BOINC-core - jenze asi je tam problem. Pri zmene global preferences na serveru a updatu scheduleru dojde k aktualizaci global_prefs.xml; bohuzel vsak, jak se mi zda, BOINC jednoduse prepise cely soubor. Jestli byly drive tvoje zmeny quick&dirty, tak ted se tak chova BOINC vuci global_prefs.xml
"The location of the additional tags is unimportant, but they should be within the main block, just like almost all other settings." Bohuzel, tak to asi neplati.
Muze nekdo dalsi potvrdit toto chovani?
@JVc. Benchmark se pousti pravidelne po 5 dnech z pochopitelnych duvodu: eliminuje se tim odchylka zpusobena soucasnym behem dalsich aplikaci (napriklad AV scan disku), eliminuji se tim i chyby mereni a navic to muze snadno zohlednit vymenu CPU na dane masine.
Dale, BV umi informovat o tom, kdy bude dalsi benchmark. Info o tom, kdy byl naposledy benchmark spusten, je v client_state.xml. Pokud se nastavi datum dostatecne 'dopredu', bude se benchmark poustet az za dlouho...z hlediska uzivatele ne-pravidelne. Bohuzel je to zaroven i cesta k vylepseni skore, nazval bych to 'benchmark leak'. Verim, ze uzivatele budou pri teto manipulaci korektni.
Ano, uz o tom vim a dival jsem se na to - paradoxne Boinc bohuzel ten soubor s globalnim nastavenim zdownloaduje ze serveru, misto aby se stahly jen hodnoty parametru a soubor se zapsal lokalne. A to se dela presto, ze tam funkce na lokalni zapis je (a ta je udelana tak aby zapisovala i ty nove parametry). Ten zdownloadovany soubor samozrejme ty nove parametry neobsahuje, protoze server o nich nic nevi. Na pozici parametru skutecne prilis nezalezi - prepsany budou po zmene pres web tak jako tak. Prozatim je proste potreba by zmeny zopakovat, pokud neco prestavujes pres web. Budu muset udelat jeste trochu hlubsi zmeny do toho cgteni parametru ze serveru, ale to muze jeste chvili trvat.