Fórum

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Miras píše:No super, tak víme že phpBB je nejdebilnější fórum. A? Nějakou poitnu sem čekal. Třeba že by Honza mohl ve volným čase sednout a napsat fórum nový...

Teď si tady lidi stěžujou že by návštěvníci měli víc přemejšlet než napíšou a odešlou příspěvek...
A ty v tom pointu nevidíš, v mém plácnutí do vody? :lol:
No, zkrátka by bylo super, kdyby se sem někdy v budoucnu dalo něco lepšího, třeba Invision Power Board nebo ještě líp podlě mě nepřekonatelné Simple Machines Forum. Tolik teda k nějaké té konstruktivní kritice s pointou :)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Miluju kecy typu "to a to je nejdebilnější a ani si to nezaslouží existovat" bez argumentů. Zbožňuju tyhle inteligenty co tohle vypustí z huby.
dejv
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Pokud jsi nekdy byl na nejakem jinem foru tak argumenty nepotrebujes a vidis je.
Honza

Příspěvek od Honza »

@ gRis - verim, ze mas spolehlive vyresen prevod dat z jednoho fora do druheho nebo ze jsi schopny neco podobneho pres vikend udelat. Jinak asi tezko presvedcics vetsinu, ze to tady mame vsechno smazat a nahodit neco noveho.

Ty srovnani s Lopuchem jsou uplne mimo - boinc.cz neni diskusni server pro x tisic lidi a vsechny mozny a nemozny temata. Pripadne napis, ze v cem jsou tve zminovane priklady tak genialni - jinak jde fakt jenom vo keci, o ktery uprimne nestojim. Myslim, ze v tom se s dejvem shodneme.

Nerikam, ze nejsou lepsi fora a klidne se necham inspirovat. Ale problem viz vyse je dost zasadni. Na BOINC.SK maji...no rikaji tomu forum, ale nevim. Prechod na jiny system nebyva snadny. Nemam ani cas ani schopnosti programovat forum od niceho. A kdyz pak nekdo rekne, ze prace tymu lidi u asi nejpopularnejsiho fora "Tak debilnì navržený systém si snad nezaslouží existovat"...tak by mel byt rad, ze to tvrzeni prezije ve zdravi.

phpBB verze 2.x se pouziva uz 4 roky, predtim samosebou byla verze 1.x a posuzovat funkcionalitu for, ktere zacinaji na zelene louce a z niceho - tudiz je nedrzi zpetna kompatabilita a historie...no snad se to da domyslet.
btw, brzy se zacne beta-testovat phpBB 3.

A vaz sva slova - timto osocovanim se primo dotykac prace adminu, kteri se snazi drzet forum v provozu. Nehlede na desitky hodin, ktere jsem drive stravil tim, aby uzivatele mely vetsi moznosti a komfort, nez standardni phpBB poskytuje. Mas stesti, ze jsem v dobrem rozmaru...

@ Blakchat - ne, neremcas...je to konstruktivne vedene, pomaha to nalezt odpovedi na otazky a to je OK.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jeste k Invision Power Board - fakt super forum: v zakladu stoji 70 $US kazdy rok nebo 185 na furt (co upgrades?), kazdy add-on tak dalsich 50-60 dolacu (trebas za ten, kdyby to melo jet na MS-SQL a ne mySQL) a ta nejlepsi sracka nakonec: odstraneni copyright linky na kazde strance dole 275 dolacu. Urcite se do toho budou snadno delat zmeny, kdyz jenom za odstranenni linky chteji na nase skoro 7 litru. Uz vidim, jak jsem za x tisic instalujeme nejakou genitalni vec, kvuli ktere potratime soucasne forum vcetne jeho obsahu a moznosti zmen.

EDIT: Jestli to mel byt nejapny pokus o Aprila, tak si slo vybrat neco lepsiho.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Honza píše:verim, ze mas spolehlive vyresen prevod dat z jednoho fora do druheho nebo ze jsi schopny neco podobneho pres vikend udelat. Jinak asi tezko presvedcics vetsinu, ze to tady mame vsechno smazat a nahodit neco noveho.
Tohle by se snad vyresit dalo, tusim ze jsem videl nejakou utilitku, ktera dokazala prevadet mezi nekolika nejznamejsimi fory.
Honza píše: Ty srovnani s Lopuchem jsou uplne mimo - boinc.cz neni diskusni server pro x tisic lidi a vsechny mozny a nemozny temata. Pripadne napis, ze v cem jsou tve zminovane priklady tak genialni - jinak jde fakt jenom vo keci, o ktery uprimne nestojim. Myslim, ze v tom se s dejvem shodneme.

To sice ne, ale neni to tak desne slozite a netrpi zadnou detskou nemoci jako phpBB
Honza píše: Nerikam, ze nejsou lepsi fora a klidne se necham inspirovat. Ale problem viz vyse je dost zasadni. Na BOINC.SK maji...no rikaji tomu forum, ale nevim. Prechod na jiny system nebyva snadny. Nemam ani cas ani schopnosti programovat forum od niceho. A kdyz pak nekdo rekne, ze prace tymu lidi u asi nejpopularnejsiho fora "Tak debilně navržený systém si snad nezaslouží existovat"...tak by mel byt rad, ze to tvrzeni prezije ve zdravi.
Nestezuju si ani tak na praci toho tymu lidi, ti jsou asi schopni a delaji co umi, problem je v tom, ze cely system je navrzen podle mne spatne. Meli by se vic soustredit na to, aby forum bylo prijemnejsi pro uzivatele, taky je to pro zacatecnika hodne neprehledne. Straslive nesnasim veci, ktere mely byt opravene uz ve verzi 0.1 alfa - treba nedomyslene zobrazovani novych postu(z tohoto je mi konkretne dost na bliti), otravne novotvary (tagy) a naprosto nechutne notifikace novych PM(diky bohu se da vypnout), nehlede na to, ze v nastaveni je plno blbosti jako podpisy, clovek si muze volit obrazek ruznych proporci(forum vypada hnusne a neupravene kdyz si tam kazdej da ruzne velkou hruzu). Zkratka aby clovek neco precetl musi si pomalu urolovat prst - ne kazdy ma monitor se 100cm uhloprickou.
Honza píše: phpBB verze 2.x se pouziva uz 4 roky, predtim samosebou byla verze 1.x a posuzovat funkcionalitu for, ktere zacinaji na zelene louce a z niceho - tudiz je nedrzi zpetna kompatabilita a historie...no snad se to da domyslet.
btw, brzy se zacne beta-testovat phpBB 3.
A ktery system nezacinal na zelene louce, to mi povez. To je dobre, treba to bude konecne za neco stat, mohli by treba udelat nejakou lo-fi nadstavbu pro lidi jako ja :lol:
Honza píše: A vaz sva slova - timto osocovanim se primo dotykac prace adminu, kteri se snazi drzet forum v provozu. Nehlede na desitky hodin, ktere jsem drive stravil tim, aby uzivatele mely vetsi moznosti a komfort, nez standardni phpBB poskytuje.

Diky, upozornil jsi me jeste na dalsi nedostatek - bez neustaleho obskakovani se to sesype nebo v lepsim pripade zautoci hackeri. A neboj, prace adminu si stejne jako ostatni vazim - delat bych to rozhodne nechtel :wink:
Honza píše:Jeste k Invision Power Board - fakt super forum: v zakladu stoji 70 $US kazdy rok nebo 185 na furt (co upgrades?), kazdy add-on tak dalsich 50-60 dolacu (trebas za ten, kdyby to melo jet na MS-SQL a ne mySQL) a ta nejlepsi sracka nakonec: odstraneni copyright linky na kazde strance dole 275 dolacu. Urcite se do toho budou snadno delat zmeny, kdyz jenom za odstranenni linky chteji na nase skoro 7 litru. Uz vidim, jak jsem za x tisic instalujeme nejakou genitalni vec, kvuli ktere potratime soucasne forum vcetne jeho obsahu a moznosti zmen.

Zajimave, kamos pouziva verzi bez reklamy a podobnych hovadin - sice to vypada dost jako phpBB ale je to lepe navrzene - ocividne se da za penize poridit i kvalitnejsi veci nez tohle. Ale on to asi stejne nekde uwarezil :lol:

Jeste bych dodal ze clOne mi prisel dost jako hybrid Lopucha a phpBB like for, proste idealni system.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

gRis píše:Tohle by se snad vyresit dalo, tusim ze jsem videl nejakou utilitku, ktera dokazala prevadet mezi nekolika nejznamejsimi fory.
Tuším, možná, asi. Tak buď něco existuje a funguje to a pak se můžem bavit dál, nebo to neexistuje, či to funguje problematicky.
gRis píše:To sice ne, ale neni to tak desne slozite a netrpi zadnou detskou nemoci jako phpBB
Co je složité na phpbb a čím trpí? Není složitost náhodou otázkou individuálního přístupu? Proč tak strašně debilní fórum používají stovky serverů a to i v ČR?
gRis píše:....taky je to pro zacatecnika hodne neprehledne. Straslive nesnasim veci.....
Fórum nevyžaduje 100cm LCDéčko, na 800x600 to ale bude vypadat taky blbě. Já zase nesnáším, když se někdo ohání někým. Na českém internetu jsou stovky fór, na nejnavštěvovanějších serverech je nasazeno phpbb.
gRis píše:....Ale on to asi stejne nekde uwarezil :lol:
K tomu nemám co říct, nehodlám platit za fórum desítky tisíc jen proto, že se tobě líbí.

Já zase nepreferuji "fóra" jako je hofyland, lapiduch. Pro mne je příjemnější phpbb, které je stejné tady či na stovkách jiných serverů, pokud teda někdo nesmaže default layout SubSilver. Docela mě mrzí, že na boinc.sk něco na způsob phpbb nebude, ale to není naše věc. :)
dejv
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

dejvidek píše:Co je složité na phpbb a čím trpí? Není složitost náhodou otázkou individuálního přístupu? Proč tak strašně debilní fórum používají stovky serverů a to i v ČR?
Protože lidi jsou ovečky a jsou líní hledat - vidí všede tuhle hrůzu a tak si ji tam dají sami. A je to začarovaný kruh, bohužel.
dejvidek píše:Fórum nevyžaduje 100cm LCDéčko, na 800x600 to ale bude vypadat taky blbě. Já zase nesnáším, když se někdo ohání někým. Na českém internetu jsou stovky fór, na nejnavštěvovanějších serverech je nasazeno phpbb.
1024x768 je ti málo? Vždyť to má naprostá většina lidí! Taky mi BTW u postů chybí nějaké odlišení od přečtených, přitom tohle je titěrná záležitost CSS, která se dá vyřešit docela jednoduchým zásahem. Pokud s tím ovšem předtím někdo počítal.
Honza

Příspěvek od Honza »

betr píše:AT Honza: diky za info, ale
(predpokladam ze thread = tema) jen se mi nezda, ze klasicky phpbb (v.2.0.19) ti tedy dela nasledujici:
Pribyde prizpevek, ty se prihlasis a vidis ze v tematu je novy prizpevek ale nepodivas se tam, odhlasis se, prihlasis se a vidis tema jako bez novych prizpevku. Spis bych rekl ze to dela stejne jak pises ze je to u boinc fora (ale mozna se pletu).
Chtel bych to na urovni prizpevku. Uvedomuji si to co pises, ale ja mam malinke forum, kde je asi 500 prizpevku a 30 useru. Ani do budoucna nepresahne forum 1000 prizpevku a 50 useru, coz by nemelo databazi nijak kriticky zvetsit nebo zpomalit.
Abych se jeste pokusil odpovedet na toto...
Diky za nastineni situace - ze se jedna o male forum a tak.
Logickym rozborem mi stale unika, proc to chces na urovni prispevku. Aby to slo na urovni prispevku, musel by user kazdy precteny prispevek navic potvrdit - pac by neslo poznat, jestli jej cetl nebo ne.

Jinak by uplne stacilo to, co jsem rikal na zacatku - oznacit navstiveny thread jako precteny...stejnym zpusobem, jako to dela BOINC forum.

Kdyby jsi chtel neco takoveho, tak by to znamenalo zasah do phpBB na te urovni, ze by se zrusila standardni funkce oznacovani threadu jako prectenych po uplynuti sessionTimeOut (i kdyz nejsou navstivene), aby i pri novem prihlaseni zustali jako neprectene. Teoreticky by to mohlo stacit...protoze by dostavaly priznak 'precteno' pouze po kliknuti na dany thread. Muze to byt celkem jednoducha zmena, muze to ale take mit dost vazeb a jednat se o docela tricky postup.
Mozna by to ale stalo za hledani...kdyz budu mit cas a naladu, zkusim se na to juknout.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

BTW, jak je možné, že se mi v některých threadech nikdy nezobrazí nové(BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace, Vtipy, fóry, srandičky), místo toho prostě prázdná stránka bez kódu a ničeho? Šlo by s tím něco dělat?
Honza

Příspěvek od Honza »

V jakem browseru?
Nevim, mozna jenom momentalni pretizeni SQl serveru...me to vsechno chodi OK.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Taky mi to chodí v pohodě, kdysi byl problém s přetíženým SQL serverem, ale to je rok zpátky ještě za dob hyperlinku.
dejv
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Firefox 1.5 - a deje se to vzdy, tedy to nebude nic momentalniho.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Mno tak to bude problém kombinace FF + miliarda rozšíření + phpbb :lol:
No né chtělo by to nějakej screen, aby se mohlo něčeho chytit. Vzhledem k tomu, že na fórum chodí zhruba 50% s FireFoxem (dnešní údaj), tak tvůj problém bude problémem konkrétní instalace browseru. Pokud by to dělalo u FF, tak by se asi ozvalo víc lidí.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Neee, urcite to bude tim blbym phpbb, ktere se nezaslouzi ani pravo na existenci :lol:
Odpovědět