Honza píše:verim, ze mas spolehlive vyresen prevod dat z jednoho fora do druheho nebo ze jsi schopny neco podobneho pres vikend udelat. Jinak asi tezko presvedcics vetsinu, ze to tady mame vsechno smazat a nahodit neco noveho.
Tohle by se snad vyresit dalo, tusim ze jsem videl nejakou utilitku, ktera dokazala prevadet mezi nekolika nejznamejsimi fory.
Honza píše:
Ty srovnani s Lopuchem jsou uplne mimo - boinc.cz neni diskusni server pro x tisic lidi a vsechny mozny a nemozny temata. Pripadne napis, ze v cem jsou tve zminovane priklady tak genialni - jinak jde fakt jenom vo keci, o ktery uprimne nestojim. Myslim, ze v tom se s dejvem shodneme.
To sice ne, ale neni to tak desne slozite a netrpi zadnou detskou nemoci jako phpBB
Honza píše:
Nerikam, ze nejsou lepsi fora a klidne se necham inspirovat. Ale problem viz vyse je dost zasadni. Na BOINC.SK maji...no rikaji tomu forum, ale nevim. Prechod na jiny system nebyva snadny. Nemam ani cas ani schopnosti programovat forum od niceho. A kdyz pak nekdo rekne, ze prace tymu lidi u asi nejpopularnejsiho fora "Tak debilně navržený systém si snad nezaslouží existovat"...tak by mel byt rad, ze to tvrzeni prezije ve zdravi.
Nestezuju si ani tak na praci toho tymu lidi, ti jsou asi schopni a delaji co umi, problem je v tom, ze cely system je navrzen podle mne spatne. Meli by se vic soustredit na to, aby forum bylo prijemnejsi pro uzivatele, taky je to pro zacatecnika hodne neprehledne. Straslive nesnasim veci, ktere mely byt opravene uz ve verzi 0.1 alfa - treba nedomyslene zobrazovani novych postu(z tohoto je mi konkretne dost na bliti), otravne novotvary (tagy) a naprosto nechutne notifikace novych PM(diky bohu se da vypnout), nehlede na to, ze v nastaveni je plno blbosti jako podpisy, clovek si muze volit obrazek ruznych proporci(forum vypada hnusne a neupravene kdyz si tam kazdej da ruzne velkou hruzu). Zkratka aby clovek neco precetl musi si pomalu urolovat prst - ne kazdy ma monitor se 100cm uhloprickou.
Honza píše:
phpBB verze 2.x se pouziva uz 4 roky, predtim samosebou byla verze 1.x a posuzovat funkcionalitu for, ktere zacinaji na zelene louce a z niceho - tudiz je nedrzi zpetna kompatabilita a historie...no snad se to da domyslet.
btw, brzy se zacne beta-testovat phpBB 3.
A ktery system nezacinal na zelene louce, to mi povez. To je dobre, treba to bude konecne za neco stat, mohli by treba udelat nejakou lo-fi nadstavbu pro lidi jako ja
Honza píše:
A vaz sva slova - timto osocovanim se primo dotykac prace adminu, kteri se snazi drzet forum v provozu. Nehlede na desitky hodin, ktere jsem drive stravil tim, aby uzivatele mely vetsi moznosti a komfort, nez standardni phpBB poskytuje.
Diky, upozornil jsi me jeste na dalsi nedostatek - bez neustaleho obskakovani se to sesype nebo v lepsim pripade zautoci hackeri. A neboj, prace adminu si stejne jako ostatni vazim - delat bych to rozhodne nechtel
Honza píše:Jeste k Invision Power Board - fakt super forum: v zakladu stoji 70 $US kazdy rok nebo 185 na furt (co upgrades?), kazdy add-on tak dalsich 50-60 dolacu (trebas za ten, kdyby to melo jet na MS-SQL a ne mySQL) a ta nejlepsi sracka nakonec: odstraneni copyright linky na kazde strance dole 275 dolacu. Urcite se do toho budou snadno delat zmeny, kdyz jenom za odstranenni linky chteji na nase skoro 7 litru. Uz vidim, jak jsem za x tisic instalujeme nejakou genitalni vec, kvuli ktere potratime soucasne forum vcetne jeho obsahu a moznosti zmen.
Zajimave, kamos pouziva verzi bez reklamy a podobnych hovadin - sice to vypada dost jako phpBB ale je to lepe navrzene - ocividne se da za penize poridit i kvalitnejsi veci nez tohle. Ale on to asi stejne nekde uwarezil
Jeste bych dodal ze clOne mi prisel dost jako hybrid Lopucha a phpBB like for, proste idealni system.