CzechTek 2005

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Ano, jakéhosi. Kvůli tomu že sem ho v životě neslyšel sem horší člověk? Možná si reagoval na srovnávání techna s minimalizmem, ale neopomněl si při tom nenápadně zmínit, že techno že je podle tebe podřadná hudba. Třeba:
Radas píše:Tato díla tu zůstanou jak říkáš ve zlaté pokladnici hudbu narozdíl od duc-duc a nejrůznějších DJ. Oni jsou totiž i muzikanti a jsou originální.
Radas píše:Možná mi za pár let dáš za pravdu, že jsou určité hodnoty, trvalky, které se budou hrát i po x letech narozdíl od kvanta nejrůznější DJ.
Co je špatnýho na tom že poslouchám co se mě líbí? DJs je spousta, devadesát devět procent jen vykrádá ostatní, ale někteří si zaslouží zlatou pokladnici stejným právem jako pro mě "jakejsi" Reich.
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Radas, nic v zlom, ale techno je velmi dobra, zaujimava hudba. Precital si si co som nacrtol o jej filozofickom a psychologickom backrounde? Ale rovnako ako v hociakom inom zanri sa najdu zli aj dobri DJi.
Dobri DJi su naozaj dobri a vedia urobit velmi zaujimave techno, aj ked podla teba je to len duc duc.

Tvoje prispevky svedcia o tom, ze Tvoj hudobny obzor a vnimanie je limitovane (vnimas len duc duc tam kde je toho ovela viac, podobne ako barbar vnima len machlanicu na majstrovskom obraze), s najvacsou pravdepobnostou nie si schopny vnimat hudbu v celej jej sirke a rozmanitosti, podliehas predsudkom o tom, co je dobre a zle, pekne a skarede, vytvaras si usudok o celom hudobnom zanri na zaklade par skladieb.
Toto hodnotim na zaklade tych par riadkov Tvojich prispevkov, takze samozrejme sa mozem mylit.

A oznacit Truxa za barbara a negramotneho mi pripada, chech, znacne barbarske a negramotne...:-)

No a kedze moj cas je obmedzeny, toto je asi moj posledny prispevok v tomto threade, kedze to tu zklzava do diskusie o tom, ze techno je dobra/zla hudba. Na taketo plane reci tento thread nevznikol a moj cas je tiez vzacny.

Len prosim vsetkych odporcov techna aby si uvedomili, ze hudba je ludsky vynalez, cize subjektivna vec, takze za to ze niekomu sa nieco nepaci nemoze odsudzovat tych ktorym sa to paci. Respektujte vkus inych ludi. Inak sa clovek stava barbarom a xenofobom.
Dobre techno ma daleko od obycajneho duc duc, obsahuje minimalne tak rozmanity svet ako napr. vazna hudba ci mnoho inych zanrov.
Naposledy upravil(a) Duro Kotulic Bunta dne stř srp 03, 2005 2:54 pm, celkem upraveno 2 x.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Radas píše:Srovnávat Reicha, Glasse atd. s technem, resp. minimalismus s technem Ty jsi fakt kulturní negramota nebo spíš barbar. Ty jsi asi nikdy Glasse neslyšel. Filmy Reggia (Powaquatsi atd.) s jeho hudbou ti asi taky nic neříkají. Tato díla tu zůstanou jak říkáš ve zlaté pokladnici hudbu narozdíl od duc-duc a nejrůznějších DJ. Oni jsou totiž i muzikanti a jsou originální.
....
Jakéhosi? Vidím, jaký máš přehled. Narozdíl od Traxe na kterého jsem reagoval. Pokud by jsi pozorně četl, tak jsem především reagoval na nesmyslné srování moderní vážné hudby - minimalismu s technem. To mě připadlo jako barbarství. Dotyčné rozhodně nenajdeš v žádné encyklopedii pod technem. Možná mi za pár let dáš za pravdu, že jsou určité hodnoty, trvalky, které se budou hrát i po x letech narozdíl od kvanta nejrůznější DJ.
Radasi, Radasi, vidim, ze take patris k te skupine lidi, co nevahaji sahnout k urazkam a nadavkam, kdyz jim dojdou argumenty. Nemusis se snazit ponizovat me demagogickymi tvrzenimi. Ve skutecnosti tim ponizujes a zesmesnujes jen sam sebe. Kdyz nevis, jak slusnou argumentaci podporit sve nazory, radeji nepis nic. Ja te taky neurazim. Presne tento tvuj zpusob jednani stoji i za inkriminovanym zasahem policie - agresivita a arogance.

A kdyz, uz na nekoho utocis, tak si alespon over to, cim druheho osocujes. Minimalisticka hudba jmenovanych osobnosti ma s technem a elektronikou velmi mnoho spolecneho, a mnohdy se dokonce prolinaji. Podivej se treba na odstavec "Minimalismus" v Techno Guidu - hadej koho tam uvidis, uznavaneho technari, jako jejich inspiratory? A co treba toto tvrzeni, z dlouheho clanku o Steve Reichovi v novinach? Autory take nazves kulturnimi nevzdelanci?
Sampling Reich's music is also popular, especially among techno artists. Reich can be heard in songs like Orb's ``Little Fluffy Clouds,'' Coldcut's ``Music 4 No Musicians'' and ``Bruise Blood Remix'' by Tortoise.
A co treba experimentalisti jako John Cage nebo Brian Eno, jejichz dila snadno najdes jak mezi minimalisty, elektronikou, tak i v technu?

Staci kdyz nebudes liny a hodis si par vyrazu jako techno a minimalism do Googlu a hned uvidis, jak jsou oba hudebni smery prorostle.

Co se tyce meho hudebniho vkusu a vzdelani, myslim, ze by ses asi divil. Jak jsem rikal, nejsem zadny fanda nebo skalni podpurce techna. Opak je ale pravdou o moderni vazne hudbe a avantgarde. Ve sve knihovne mam stovky cd-cek a lp-cek Glasse, Reicha, Cage, Rziewskeho, Marty, Rileye a dalsich. A (velmi pravdepodobne) na rozdil od tebe, jsem videl i radu zivych koncertu takoveto soucasne vazne hudby. A svete div se, tyto koncerty navstevuje i znacne procento tech tebou zatracovanych dredlokaru, "socek", a jinych "divnych" lidi.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:Co jsem měl možnost vidět záběry z akce tento víkend, tak mně to moc jako meditační kroužek slušňáků opravdu nepřipadalo.
Tady je jádro věci, nesmíš koukat na to co ti předloží média, která mají velmi omezený prostor - typicky komerční televize, tím nechci žádnou televizi napadat, myslím si, že například TV NOVA se toho tématu chytla v posledních 3 dnech opravdu dobře, reportáže před zásahem byly jako PR Bublana...
forest píše:Osobně proti jakékoliv hudbě nic nemám, pokud jde o poslech a tančení, může si dělat kdo chce, co chce ale ty individua s dredama na hlavě, pěti naušnicema v každém uchu a kruhem v nose moc na inteligentní lidi nevypadali.
Pokud posuzuješ lidi podle toho jak vypadají, je mi tě foreste opravdu líto, doba kdy se lidi posuzovali podle podle toho jak vypadají - židi, cikáni, "dlouhé vlasy", mentálně a fyzicky postižení, myslel se, že je dávno pryč, jak je vidět, pořád jsou mezi náma lidé co vidí člověka s dredama, dvaceti naušnicema a hned na něj mají nálepku - smažka, feťák, určitě zloděj, od něj dál, něco provede, radši zmlátit, atd.
Přijde mi to jako naprosto ubohé, vždyť si představ, že ty se tady s někým bavíš a ani nevíš jak vypadá, tady se bavíš s ním normálně, ale kdyby si věděl, že má dredy a piersing tak je to pro tebe jinej člověk? kde to jsme... myslel sem, že v roce 2005...
forest píše:Osobně si nedokážu představit že by někdo takovéhoto člověka zaměstnával :lol:
Tvoje představy jsou opět velmi povrchní, mám kamaráda co je přesně takovej typ, dredy, piersing, kérky kam se podíváš a vydělává možná tolik kolik se ti ani nezdá - má tetovací studio a měsíčně si vydělá 60-100tis, proč? no protože je v oboru frajer, má několik ocenení ze soutěží. A on se prostě sebral a na týden chtěl jet na CzechTek, platí řádně daně (a ne malé vzhledem k jeho příjmům) a dostane se mu nálepky - nenormální, smažka, atd.
forest píše:Jistě se mezi nima najdou i ,,normální,, lidi ale o těch si myslím že pokud neodjeli hned jak zjistili že tam je policie, tak se minimálně zdekovali když začala zasahovat.
A ty jsi normální? No asi na 100%, protože nemáš dredy, nemáš kérky, nejezdíš na tekno - logika sama co?
forest píše:O tomto víkendu šlo jen o omladinu která nemá o prázdninách co dělat a tak se rozhodli že někde udělají bordel.
Ta "omladina" - divil by ses kolik tam bylo lidí starších než ty, divil by si se kolik starších lidí jezdí na taneční párty (to bych mohl vyprávět jako účastník). Ano oni si legálně pronajali pozemek a Bublan & Paroubek si na nich přijeli udělat volební bodíky - volby jsou tak blízko a důchodcům se to bude dobře vysvětlovat, že?
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Bugi píše:2 Trux: Nevím, proč mi vysvětluješ, co je to techno a jakou má historii. Paul Oakenfold, Paul van Dyke.....
Nemyslím si, že Paul Oakenfold a Van Dyk mají v dnešní době co dočinění s technem, nedej bože s teknem - to neříkám, že bych něco měl proti, ale abych vyjádřil absurditu, že se v diskusi o CzechTeku objeví tato dvě jména, které s pařeb velmi dobře znám.
Bugi píše:2 Dejvidek: Pořádně si pročti tu smlouvu. Vůbec se v ní nemluví o velikosti akce. Naopak tam je tohle: "Pan Šroub se zavazuje udržovat na Pozemcích pořádek a následně po ukončení svého pobytu na Pozemku uvést pozemek do původního stavu (s přihlédnutím k běžnému opotřebení), a to na své vlastní náklady." Myslíš si, že pobyt 5000+ lidí, soundsystémů, naftových elektrocentrálen, aut etc. opotřebuje louku běžným způsobem? Z toho lze jasně vyvodit, že organizátoři neměli od začátku v úmyslu smlouvu dodržet.
Uvědomuješ si co tady píšeš? Uvedu příklad, budeš si kupovat auto na leasing a v okamžiku kdy podepíšeš smlouvu tě zatknou s tím, že jsi padlej na hlavu a že je přece dopředu jasný, že ty splátky splácet nebudeš a obviní tě z podvodu, už vidíš tu absurditu? Je to naprosto stejné! Policie zablokuje jednu z nejdůležitějších dálnic v ČR s tím, že je už dopředu jasné, že se bude porušovat zákon a já se tedy ptám, na jakém základě ty lidi dál nepustili? O počtech lidí sem nemluvil, stejně tak o něm nemluví smlouva, pozve-li si tam (=přijede) 500 lidí, 1500 lidí, 1700 lidí, 5000 lidí... kde je ta hranice? Jak jí určit? S počtem lidí ve smlouvě tady šermoval Radas, byť tam nic takového není.
Bugi píše:Srovnávat CzechTek s Loveparade se mi zdá taky docela nadnesený. LP je, pokud vím, hlášeno s dostatečným předstihem a i první ročníky byly dostatečně zabezpečeny. I když nikdo nepočítal s tak velkou návštěvností. A v tom je právě ten problém. Proč si CzehTek hraje na něco nelegálního, na postunderground? V dnešní době už to snad nemají zapotřebí. Všechno se dá celkem v pohodě zařídit. Jenže to by musel taky někdo z organizátorů chtít.
Srovnávat Loveparade s CzechTekem hudebně lze jen těžko - možná pak s akcema po "skončení" Loveparade - ta nekončí tím, že se lidi z ulic rozejdou spát... pokračuje se do rána v klubech. LP je hlášena s dostatečným předstihem a výsledek, resp. paralely s CzechTekem? - drogy, ožralé děti, spousta zraněných, destíky lidí na záchytkách, stovky tun odpadu v centru Berlína!, zechcané vše okolo (snad si nemyslíte, že tam jsou Toi-Toie pro stovky tisíc lidí :-) :-)), zničeno nebo poškozeno mnoho veřejného majetku, né hluk, ale kravál jako kráva - ono je tam těch kamiónů na desítky - nějak mi uniká, když by byl CzechTek "legální" (on totiž legálně mohl být, nebýt Policie) co by se změnilo? Nasraly by se do toho sponzoři, organizátoři, komerce, atd.... ale to už tu dávno je, Energy, GoodsKitchen, Trance Energy, Vandit - obrovské párty...
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2trux: Pokud v citaci byla myšlena kapela The Orb, tak si moc dobře pamatuju na jejich vystoupení na Open Air Fieldu na Probošťských jezerech, pokud je to někdo jiný, sorry, nějak sem se nechal unést :)
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Náměstek policejního prezídia lže! Důkaz? Tady je videozáznam. Opět mele něco o smlouvě a 50 účastnících akce, kde to je napsané? V této smlouvě to není! Lže i o nezablokování přístupových cest - stovky fotek a desítky videí toto vyvracejí....
dejv
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

2 Dejvidek: Pořádně si pročti tu smlouvu. Vůbec se v ní nemluví o velikosti akce. Naopak tam je tohle: "Pan Šroub se zavazuje udržovat na Pozemcích pořádek a následně po ukončení svého pobytu na Pozemku uvést pozemek do původního stavu (s přihlédnutím k běžnému opotřebení), a to na své vlastní náklady." Myslíš si, že pobyt 5000+ lidí, soundsystémů, naftových elektrocentrálen, aut etc. opotřebuje louku běžným způsobem? Z toho lze jasně vyvodit, že organizátoři neměli od začátku v úmyslu smlouvu dodržet.
tuším že tohle psal Bugi...
myslím, že si to trochu nepochopil, nebo tedy alespoň já si to vykládám trochu jinak - neznamená, a nemá to nic společného s tím, jestli se opotřebuje běžným spůzobem, když přes ní přejede tatra naložená aparaturama a udělá do trávy díru, ale prostě že po ukončení akce to chce mít majitel v původním stavu, tak jak na to povolil vstup, ale s přihlédnutím na běžné opotřebení. To si může každý vyložit trochu jinak, v tom ohledu je smlouva trochu nedostatečná. Samozřejmě že třeba odpadky na trávě není běžné opotřebení, ale co ona zadupaná tráva? To bych si dovolil tvrdit, že je běžné opotřebení, těžko by někdo po organizátorech někdo chtěl aby tu trávu stéblo po stéblu narovnávali....
Kromě toho, že není blíže určeno, co je "běžné opotřebení", nevidím ve smlouvě absolutně žádný problém ani vadu...

K tomu technu - já sám mám techno rád a líbí se mi - sice ne všechny skladby, ale pokud to má nějakou kvalitu, rád si ho poslechnu. A můžu vás ubezpečit, že nejsem ani feťák, ani socka nebo něco takového, nemám ani dredy ani piercing.....to znamená, že se vymykám popisu posluchače techna tak jak ho vidí třeba Radas...hmm....zajímavé....asi bych si mněl zítra nechat napíchnout náušnici....
Jiné hudbě se vůbec nebráním a poslouchám ji stejně jako techno. Klasika sice není můj oblíbený žánr, ale některé skladby se mně taky líbí.....takže, Radasi, já asi vůbec nejsem člověk, protože pokud by bylo to co tvrdíš pravda, nemohl bych se zařadit do žádné skupiny...

Ještě všeobecně k CzechTeku - jsem spíše se skupinou tekařů, kteří mněli právo na ten pozemek jít a policie je tam prostě nepustila i když smlouva byla později ověřena...to co policie provedla nebylo zrovna hezké a jsem taky zvědavý, jestli nakonec ten, který dal příkaz "vytlačte je odtamtud" odstoupí...souhlasím s Truxem (nebo kdo to říkal), že by bylo lepší, kdyby jim s tím spíše pomohli a mohli na tom tak ještě vydělat.....

přispívám k tomuto tématu až teď, protože jsem přišel o veškerá data na hlavním HDD a moc jsem neměl na nic jiného čas, věnoval jsem se obnově dat - ta ještě teď není u konce...
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

2 Dejvidek: Možná to vyznělo špatně, ale neuváděl jsem jen techno, nýbrž elektro produkci, kterou poslouchám, všeobecně. Vím, že je Paul Oakenfold přirovnáván k našemu Danu Hůlkovi a myslím si, že si to zaslouží. Jen jsem chtěl poukázat na to, že o této scéně něco vím a nejsem proti ní nijak zaujatý.
Nevím, v čem myslíš, že náměstek policejního prezídia lže. Pozorně jsem si poslechl Tebou označenou reportáž a nějak jsem nepochopil, na co poukazuješ.
Ve smlouvě je uvedeno, že se počítá s běžným opotřebením louky. To si dokážu představit, že na té louce uspořádám bečku, nikoliv párty pro 5k+ lidí. Je mi jen divný, že majitel (popřípadě jednatel) pozemku nezná CzechTek a problémy s ním spojené. Nejspíš by s touto akcí nesouhlasil od samého začátku. Alespoň to jsem pochopil z rozhovoru s jednatelem v TV.
Při LP došlo samozřejmě také k vysokým škodám etc. Jenže díky legalizaci této akce bylo na daních vybráno nakonec nepoměrně víc, než činily tyto škody.
Před chvílí jsem se bavil s příslušníkem HZS Tachov, který byl nasazen na této akci. Pokusím se reprodukovat jeho zážitky.
"Byl jsem přidělen k obvazišti. Během zásahu PČR jsem doprovázel sanitu k místu, kde údajně ležel nějaký Polák v bezvědomí. Při příjezdu na místo, jsem uviděl skupinu technařů, kteří se na mě vrhli a až poté, co jsem na ně chvíli řval, že nejsem polda, ale hasič, mě nechali na pokoji. Ten Polák tam vážně ležel a nedýchal. Zdravotníkům se povedlo jej oživit a stabilizovat, načež byl odvezen do nemocnice. Při přesunu zpět na obvaziště jsem byl informován, že mám vyklidit přistávací plochu pro vrtulník, který přilétal pro těžce zraněného policistu. V tom se mi pokusil zabránit šéf zásahu, ale po vysvětlení situace se stáhl. Vrtulník přistál a později odletěl se zraněným. Přišel jsem zpět na obvaziště. Chvíli po mě dorazil zkrvavený "těžkooděnec". Krunýř měl omotaný izolepou, aby na něm alespoň trochu držel. Pokoušel si ho sám sundat, ale v tom jsem mu zabránil, izolepu rozřezal jeho utonem a následně ho předal zdravotníkům. Poté seděl na zemi a odpočíval. Po nějaké době přišli dva taktéž zkrvavení technaři, nechali se ošetřit a požádali, jestli si nemůžou chvíli odpočinout. To jim bylo povoleno. Načež se oba začali smát a bavit se ve smyslu: "Taky sis praštil? Já jednoho trefil klackem tak, až mu uletěla přílba." Na to zareagoval zraněný policista, že jestli hned nesklapnou, tak je přetáhne tomfou. Já jsem seřval všechny tři, ať si uvědomí, že jsou na obvazišti. Po chvíli oba technaři odešli a policista jim nechal cca čtvrt hodiny náskok. Pak odešel také. Řeknu Ti, to co jsem viděl, byla válka."
Doufám, že má reprodukce je dost výstižná. Udělal jsem si zní jeden obrázek: obě strany to bavilo.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

hmmm...díky, Bugi, za tento příspěvek. Je zajímavé slyšet něco přímo od někoho kdo tam kolem toho byl a viděl to. Technaři na tom určitě mají taky svoji vinu, protože se jakoby nechali vyprovokovat a šli se pak pobit, a jak říkáš, očividně je to i bavilo. Takoví ale určitě nebyli všichni. Dost jich IMHO odjelo, jak už tu někdo říkal, když viděli že začínají být problémy, protože tam přijeli, aby si to užili a tohle jim za to nestálo. No a zbytek zůstal někde uprostřed, přičemž ti co byli trochu víc agresivní sse hned narvali k těm policajtům. Taky mi bylo divné, že většina těch lidí co byli nejblíž policajtům do nich rýpala a pořád něco dělali...proč tam ostatní nepřišli taky? Myslím si, že takových těch co se chtěli pobít tam pár bylo, ale zas tak moc aby to přerostlo v hromadnou bitku ne...
Já samozřejmě jenom nahlas uvažuju, skutečnost asi byla o něco jiná, a nejlepší jsou IMHO informace přímo od lidí co tam byli, třeba od Bugiho...ani jsem nevědl, že jsi hasič, Bugi :wink:
chyba je sice tak trochu na obou stranách, ale víc to podle mně zadrbala policie, o tom snad není pochyb....
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

Miras píše:DJs je spousta, devadesát devět procent jen vykrádá ostatní, ale někteří si zaslouží zlatou pokladnici stejným právem jako pro mě "jakejsi" Reich.
V tom se shodnem.
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

trux píše: Radasi, Radasi, vidim, ze take patris k te skupine lidi, co nevahaji sahnout k urazkam a nadavkam, kdyz jim dojdou argumenty.
Promiň, pokud to tak vyznělo. Vidím, že narozdíl od ostatních je s tebou opravdu rozumná řeč. :wink:
trux píše:A kdyz, uz na nekoho utocis, tak si alespon over to, cim druheho osocujes. Minimalisticka hudba jmenovanych osobnosti ma s technem a elektronikou velmi mnoho spolecneho, a mnohdy se dokonce prolinaji. Podivej se treba na odstavec "Minimalismus" v Techno Guidu - hadej koho tam uvidis, uznavaneho technari, jako jejich inspiratory? A co treba toto tvrzeni, z dlouheho clanku o Steve Reichovi v novinach? Autory take nazves kulturnimi nevzdelanci?
Sampling Reich's music is also popular, especially among techno artists. Reich can be heard in songs like Orb's ``Little Fluffy Clouds,'' Coldcut's ``Music 4 No Musicians'' and ``Bruise Blood Remix'' by Tortoise.
A co treba experimentalisti jako John Cage nebo Brian Eno, jejichz dila snadno najdes jak mezi minimalisty, elektronikou, tak i v technu?
Uznávám vzájemnou inspiraci. :oops: V dnešní době je prostě vykrádání nápadů napříč všemi směry. Pokud jde o elektroniku, tak mi rozhodně není cizí (Kraftwerk, Front 242, Einstürzende Neubauten, Legendary Pink Dots, Tear Garden, Prodigy, Orbital...).
trux píše:Co se tyce meho hudebniho vkusu a vzdelani, myslim, ze by ses asi divil. Jak jsem rikal, nejsem zadny fanda nebo skalni podpurce techna. Opak je ale pravdou o moderni vazne hudbe a avantgarde. Ve sve knihovne mam stovky cd-cek a lp-cek Glasse, Reicha, Cage, Rziewskeho, Marty, Rileye a dalsich. A (velmi pravdepodobne) na rozdil od tebe, jsem videl i radu zivych koncertu takoveto soucasne vazne hudby. A svete div se, tyto koncerty navstevuje i znacne procento tech tebou zatracovanych dredlokaru, "socek", a jinych "divnych" lidi.
Hledím a tiše závidím. :cry: Jsou však podobné akce ve světě stejně diletantsky organizované? Myslím, že nikoliv (např. Německo). O to mi především šlo.

Jsem rád, že jsem tady našel fandu Glasse a spol. Jinak nechme fleky a raději

Obrázek
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:to znamená, že se vymykám popisu posluchače techna tak jak ho vidí třeba Radas...hmm....zajímavé....asi bych si mněl zítra nechat napíchnout náušnici....
Jiné hudbě se vůbec nebráním a poslouchám ji stejně jako techno. Klasika sice není můj oblíbený žánr, ale některé skladby se mně taky líbí.....takže, Radasi, já asi vůbec nejsem člověk, protože pokud by bylo to co tvrdíš pravda, nemohl bych se zařadit do žádné skupiny...
To se musím ohradit. Já vzhled nikoho neposuzoval. To sis mě spletl s Forestem.
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:...souhlasím s Truxem (nebo kdo to říkal), že by bylo lepší, kdyby jim s tím spíše pomohli a mohli na tom tak ještě vydělat.....
A jak jim mohli pomoci, když tu akci dělali tak konspirativně. To měli za tekaři neustále jezdit sanitky (na větší akce povinnost), policie atd.
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:protože jsem přišel o veškerá data na hlavním HDD a moc jsem neměl na nic jiného čas, věnoval jsem se obnově dat - ta ještě teď není u konce...
Neztrácej naději. Taky se mi to stalo s 200 GB diskem. Naštěstí je na to pár šikovných utilit co si s tím poradí.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

2radas: Je to možné, možná to psat někdo jiný a né ty, v tom případě se omlouvám.

K té pomoci - nemyslím přímo aby za nimi jezdila sanitka, ale aby jim pomohli třeba s organizací, mohli třeba trochu hlídat dopravu aby se tam nic nestalo, když tam projížděla kolona aut (místo toho cestu zablokovali pro všechny), mohli to třeba udělat podobně, jako v tom Německu....myslím, že doba, kdy se o CzechTech budou hádat třeba Praha a Brno, protože na tom budou vydělávat je hodně daleko, nebo spíše pravděpodobně nikdy nenastane....musím jen souhlasit s těmi, co tvrdí, že na tom mohli celkem dobře vydělat a místo toho akorát utratili další šílené peníze na policejní zásah...

btw k harddisku - no naději najít většinu dat jsem ztratil už když jsem zjistil, že na něm je něco úplně jiného než má být :-D
psal jsem o tom i zde na fóru, ale kousem před odesláním se zhroutil Exploder (nic jiného sem zatím neměl) takže jsem jenom vyfotil digitálem co jsem napsal a konec. Zachránil jsem data jen z druhé partition (ale tam byly jenom mp3, swapfile a zálohy, které jsem měl stejně v novější verzi vedle na PC) a první partition je v tahu, protože je skoro celá přepsaná...alespoň že na Opeře byla možná volba zaslání sériového čísla, protože jinak by bylo veškeré klikání zbytečné...no ale to už je dost OT, takže pokračování příště...
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:...musím jen souhlasit s těmi, co tvrdí, že na tom mohli celkem dobře vydělat a místo toho akorát utratili další šílené peníze na policejní zásah...
Jenže to oni organizovaně nechtěli. Prostě organizovaně to není pro ně ono. Nemá to ten punc něčeho nelegálního. Navíc by z vybraného vlezného mohli být hrazeny případné škody atd. Myslím, že by pro takové akce byl jak stvořený vytěžený povrchový důl (to myslím upřímně - ne jak Gross). Pokud by teda ty zvukové vlny neudělaly sesuv a ty tekaře nezasypaly. Kdybych byl jízlivý, tak bych řekl, že dobře tak. Nejsem.
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:btw k harddisku - no naději najít většinu dat jsem ztratil už když jsem zjistil, že na něm je něco úplně jiného než má být :-D
Doporučil bych se podívat do fóra na pctuning.cz a kontaktovat MaWa - to je na disky specialista. Viz. jeho threat ve foru http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12056 Záchrana dat Simple HowTo
Jinak z disku jde dostat data i po několikerém přepisu - nečitelné jedině po low level formátu. Nedávno jsem o tom četl dobrý příspěvek ve foru, jak si jeden týpek kupoval vyřazený pc z USA ambasády. HDD však nedodali, právě z těchto důvodů.
Zamčeno