BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

trux píše:Normalne se ID procesoru uklada do pameti a pri kazdem spusteni (nebo prepnuti) noveho procesu se kotroluje, ktere procesy jsou jeste v behu. Novy proces se pak strci na CPU, kde nic nebezi. Trochu me udivuje, ze to nefunguje se dvema ruznymi projekty, protoze by v tom nemel byt zadny rozdil.
Jenomze pri prepinani projketu s "leave app in memory" se zadny novy proces nespousti.
Priklad:
1 spusteni - CPDN #1 on CPU #0, CPDN #2 on CPU #1
2. prvni prepnuti CPDN #1 on CPU #0, SETI #1 on CPU #1 (CPDN #2 still assigned to CPU #1)
3. druhe prepnuti SETI #2 on CPU #0, SETI #1 on CPU #1 (CPDN #2 still assigned to CPU #1, CPDN #1 still assigned to CPU #2)
4. dokonceni SETI #1, SETI #2 on CPU #0; pokud se na CPU #1 pusti CPDN #1, je to OK, ale pusti-li se CPDN#1, perou se o jedno jadro a druhe se flaka.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

jo přehledný statistiky jsou super ale stále to nemůžu rizchodit s truxovou verzí, už jsem zkoušel i čistou instalaci a nic
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, tak pokud ten proces je stale v pameti, tak to ma logiku. To pak vypadaji vsechny CPU obsazene a da se to proste na jeden z nich a ne nutne na ten skutecne volny. To budu muset nejak osetrit. Zatim bych doporucil nenechavat je v pameti a ponechat o neco delsi periodu prepinani - pokud bude par desitek minut (nebo klidne nejakou hodinu), tak se to loadovani a deloadovani na celkovem vykonu v podstate neprojevi a jeste ti to usetri pamet.
Honza

Příspěvek od Honza »

Souhlasim pro nektere usery s docasnym resenim, byt mi nic neprinasi - pameti mam v te masine 1GB a startovani CPDN preci jen neco trva (vcetne prepocitani v prumeru 72 timestepu) a u ostatnich projektu se take vetsinou neco trati v dusledku toho, ze progress nejde ukladat kdykoli. Zatim jsem tedy funkci affinit vypnul - neuvolnovat z pameti mozna prinese vetsi uzitek, nez uvolnovat a prirazovat affinitu (a riskovat problem ukonceni aplikace pres ukoncenim vypoctu WU - viz aktualni problemy Rosetty).
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

U CPDN to mozna neplati nebo kvuli pomalosti a velikosti vypoctu neni dobre aplikovatelne, ale u projektu s kratsimi vypocetnimi casy, se prepinani projektu preferencne provadi po dokonceni jednotky (nebo tricklu, pokud je projekt pouziva), takze ztrata dat nehrozi.
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

2Trux: Just to provide some feedback about the affinity parameter - works great in single project, in multiproject the affinity did not fare as well - processes went from SETI affinity0 and Seti affinity1 to SETI affinity0 Rosetta affinity1, so far so good, but when the process swichted back from Rosetta, it went to SETI affinity0 (on both), so SETI was only processing at 50% CPU...Can anybody else confirm?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, to je presne, co rikal Honza. Mas taky nastaveno ''Leave applications in memory while preempted"?
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

trux píše:Jo, to je presne, co rikal Honza. Mas taky nastaveno ''Leave applications in memory while preempted"?
''Leave applications in memory while preempted" -> Yes

Ehm, I should have read Honza's posts first - Phuket, nothin' that could not be fixed with "suspended by user"... :)
Honza

Příspěvek od Honza »

trux píše:U CPDN to mozna neplati nebo kvuli pomalosti a velikosti vypoctu neni dobre aplikovatelne, ale u projektu s kratsimi vypocetnimi casy, se prepinani projektu preferencne provadi po dokonceni jednotky (nebo tricklu, pokud je projekt pouziva), takze ztrata dat nehrozi.
Vetsina projektu ma WUs na vic jak hodinu i na rychlejsich masina: Einstein, Rosetta, Predictor z tech stabilnich, ale i SIMAP (a v podstate vsechny life-science projekty). Jinak receno, SETI je jediny vetsi projekt, kde se da jednotka spocitat za min jak hodinu s optimalizaci na rychle masine.
Naposledy upravil(a) Honza dne stř pro 21, 2005 10:50 am, celkem upraveno 1 x.
sj-shark
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sj-shark »

Honza píše:
trux píše:U CPDN to mozna neplati nebo kvuli pomalosti a velikosti vypoctu neni dobre aplikovatelne, ale u projektu s kratsimi vypocetnimi casy, se prepinani projektu preferencne provadi po dokonceni jednotky (nebo tricklu, pokud je projekt pouziva), takze ztrata dat nehrozi.
Vetsina projektu ma WUs na vic jak hodinu i na rychlejsich masina: Einstein, Rosetta, Pridictor z tech stabilnich, ale i SIMAP (a v podstate vsechny life-science projekty). Jinak receno, SETI je jediny vetsi projekt, kde se da jednotka spocitat za min jak hodinu s optimalizaci na rychle masine.
co ja vim tak predictor je taky pod hodinku, jen clima je na mesic :-), sety jsem taky kdysi jel ale uz si moc nepomatuju
shark z >> [CZFree.Net] Radlice <<
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

2 Honza / 'bosh: pridal jsem trochu vic kodu, ktery se pri prirazovani CPU affinity snazi nejen detekovat a zapamatovat id procesoru, ale take to zda je dany proces aktivni nebo v pauze. Nejsem si uplne jist, zda to funguje spravne - ten status procesu je trochu slozitejsi, ale pokud mate cas, tak to prosim otestujte a dejte mi vedet.

http://boinc.truxoft.com

Tato verze se pri zadani "boinc -version" na command line hlasi jako "5.3.2.tx5 windows_intelx86"
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

2 Miras / Rampa: zkuste to ted znova. Musel jsem uplne zrusit makefile a vytvorit ho znova. Obcas se stane, ze se v nem neco podela a pak kompilator nektera nastaveni pres Visual Studio ignoruje. Zda se, ze se to tady stalo, ale ted uz by to snad melo byt OK. Alespon verzi P3 jsem otestoval bez problemu.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Bohužel teď nemám kde testovat. Feedback z mý strany dřív jak v pátek nebude...
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

zítra to zkusím teď tady mám momentálně 2,5 metru sněhu tak se musím vypořádat nejdřív stím
Obrázek
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

trux píše: ... tak to prosim otestujte a dejte mi vedet.
So far, the mod is working great :) ...but I will report again in 3 or 4 hours...ok, so I fell asleep, but when I checked 8 hours later - the affinity...same problem.
Naposledy upravil(a) 'bosh dne čtv pro 22, 2005 11:42 am, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět