Pomoc s urychlenim vypoctu

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

koupí nového chladiče se rychlost určitě nezvýší. Teplota při které se začne cpu zpomalovat je řádově 100°
nový chladič má 3 výhody

-Nižší teplota=delší životnost
-tiší provoz
- větší potenciál pro OC
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

btw ja jsem z originalnim chladicem na E6300 velmi spokojen, neni ho totiz vubec slyset.
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

azor666 píše:koupí nového chladiče se rychlost určitě nezvýší. Teplota při které se začne cpu zpomalovat je řádově 100°
To je mi jasne, proto jsem se ptal jesli Forest nevi pri jake teplote se zacina CPU zpomalovat. 100°C se mi zda moc rek bych ze ta teplota bude nize. Urcite zalezi na typu, takze jestli mate nekdo nejake zkusenosti....

Kazdopadne dikec za radu
Honza

Příspěvek od Honza »

Desktopovi zrouti s TDP 95 Wattu maji Maximum Tc 63.4C
Obecne Intel pro LGA_775 desktopovou radu 05A pouziva rovnici, kde maximalni teplota je 43.4C + 0.21 * TDP
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza to napsal zcela přesně.
Osobně mám odzkoušeno že u D-éček je teplota bez jakéhokoliv vlivu na výkon ještě na 75°C OK, ale pokud ti to leze ještě vejš a to často, chce to lepší chlazení.
Lepší chlazení ti zároveň dá rezervu pro přetakt a když koupíš chladič na 775 myslím že se ti ještě nějaký čas a pro pár dalších CPU bude hodit :wink:

U Core 2 Duo je ta doporučená teplota max. 60-61,4°C dle typu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

hradelm píše:
azor666 píše:koupí nového chladiče se rychlost určitě nezvýší. Teplota při které se začne cpu zpomalovat je řádově 100°
To je mi jasne, proto jsem se ptal jesli Forest nevi pri jake teplote se zacina CPU zpomalovat. 100°C se mi zda moc rek bych ze ta teplota bude nize. Urcite zalezi na typu, takze jestli mate nekdo nejake zkusenosti....

Kazdopadne dikec za radu
no u prescotu je to mozny, cetl jsem v jednom internetovym obchode hlasku jednoho majitele Prescota ze pri normalnim provozu ma ten procak teplotu okolo 90°C!!!!!! ja mam P4 3,2HT+box vetrak(je to prescot) a pri 100% vytizeni ma teplotu 61-65°C podle teploty v kanclu.
Pentium D 3GHz mame v kanclu zatim jen kratce, ale huz na nem bezi CPDN a teplota je cca 40-47°C pri 100% vytizeni CPU.

Brzo budem mit Core Duo 2 6600 tak su zvedaf na vykon, bude to stanice specialne na vypocty, su dost zvedavej na vykon!
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ty teploty co uvádíš jsou fakt dobrý, co na to používáš za větráky?
A máš bedny nějak speciálně upravený, přídavný ventilátory či podobně?
Pentium D 3Ghz na max. 47°C při zatížení je fakt dobrý.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

forest píše:Ty teploty co uvádíš jsou fakt dobrý, co na to používáš za větráky?
A máš bedny nějak speciálně upravený, přídavný ventilátory či podobně?
Pentium D 3Ghz na max. 47°C při zatížení je fakt dobrý.
je tam neco podobnyho jako Arctic Cooling Freezer 7 Pro, sestavovali to nasi samani...... jinak zadny specialni chlazeni, grafarna Radeon 1300 s pasivnim chlazenim
je to prijemne ticha masinka

zadny specialni upravy, case midle tover, tichej zdroj s velkym vetrakem(Pentium D i P4 HT) , u toho HT jsem zkousel tunylek s privodem chladnejsiho vzduchu k chladici procesoru a zmena byla o jednotlivy stupne, pak odesel i vetrak co odsaval vzduch na zadni stene skrine, bez nej teplota stoupla cca o 2-3°C a v lete kdyz je v kanclu okolo 35°C tak se teplota stale drzi pod 70°C! Hasi mam stesti na dobrej kus co malo topi.

Jinak jsem mival i masinu HP D530 SFF(small from factory), teplota byla nekde okolo 60-70°C ale disk se prehrejval. Tyhle masiny vubec nedoporucuju na velky zatizeni!!! Ale jako ohrivace kavy ci topeni jsou slusny!
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Musacek píše:Jinak jsem mival i masinu HP D530 SFF(small from factory), teplota byla nekde okolo 60-70°C ale disk se prehrejval. Tyhle masiny vubec nedoporucuju na velky zatizeni!!! Ale jako ohrivace kavy ci topeni jsou slusny!
To jsme driv rikali o IQ 151, ale to uz vetsina zdejsich uzivatelu nezna.
Jinak Small form factory DC7600 sem na skolu nacpali a topi fakt dobre.
Libor
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

vejpuste píše:To jsme driv rikali o IQ 151, ale to uz vetsina zdejsich uzivatelu nezna.
Jinak Small form factory DC7600 sem na skolu nacpali a topi fakt dobre.
Libor
joooo to byly doby...... osmibyty....... XTecka..... 286... 386SX.... DX ..... 486.... atd.
*zamackl slzu*

predstavte si ze zenska co nash mnela na vejsce na informatiku tak skoncila u sbernice VL bus a 486sestek...... v dobe kdy zacinaly P3procaky!!!! no des bes... no ja stale tvrdim ze na fakulte Provozne ekonomicke je vedsina lidi totalne blba, pro zivot nepouzitelna...... jednoduse receno typ blondyny......
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Ano, na IQ151 jsem dokonce napsal hru v asm :D To byly zlate casy na gymplu :lol:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

nechcete alespoň vypadat, že se držíte tématu. sice nevím jakýho lol
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Zamčeno