Pomoc s urychlenim vypoctu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
koupí nového chladiče se rychlost určitě nezvýší. Teplota při které se začne cpu zpomalovat je řádově 100°
nový chladič má 3 výhody
-Nižší teplota=delší životnost
-tiší provoz
- větší potenciál pro OC
nový chladič má 3 výhody
-Nižší teplota=delší životnost
-tiší provoz
- větší potenciál pro OC
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
To je mi jasne, proto jsem se ptal jesli Forest nevi pri jake teplote se zacina CPU zpomalovat. 100°C se mi zda moc rek bych ze ta teplota bude nize. Urcite zalezi na typu, takze jestli mate nekdo nejake zkusenosti....azor666 píše:koupí nového chladiče se rychlost určitě nezvýší. Teplota při které se začne cpu zpomalovat je řádově 100°
Kazdopadne dikec za radu
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Honza to napsal zcela přesně.
Osobně mám odzkoušeno že u D-éček je teplota bez jakéhokoliv vlivu na výkon ještě na 75°C OK, ale pokud ti to leze ještě vejš a to často, chce to lepší chlazení.
Lepší chlazení ti zároveň dá rezervu pro přetakt a když koupíš chladič na 775 myslím že se ti ještě nějaký čas a pro pár dalších CPU bude hodit
U Core 2 Duo je ta doporučená teplota max. 60-61,4°C dle typu.
Osobně mám odzkoušeno že u D-éček je teplota bez jakéhokoliv vlivu na výkon ještě na 75°C OK, ale pokud ti to leze ještě vejš a to často, chce to lepší chlazení.
Lepší chlazení ti zároveň dá rezervu pro přetakt a když koupíš chladič na 775 myslím že se ti ještě nějaký čas a pro pár dalších CPU bude hodit
U Core 2 Duo je ta doporučená teplota max. 60-61,4°C dle typu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
no u prescotu je to mozny, cetl jsem v jednom internetovym obchode hlasku jednoho majitele Prescota ze pri normalnim provozu ma ten procak teplotu okolo 90°C!!!!!! ja mam P4 3,2HT+box vetrak(je to prescot) a pri 100% vytizeni ma teplotu 61-65°C podle teploty v kanclu.hradelm píše:To je mi jasne, proto jsem se ptal jesli Forest nevi pri jake teplote se zacina CPU zpomalovat. 100°C se mi zda moc rek bych ze ta teplota bude nize. Urcite zalezi na typu, takze jestli mate nekdo nejake zkusenosti....azor666 píše:koupí nového chladiče se rychlost určitě nezvýší. Teplota při které se začne cpu zpomalovat je řádově 100°
Kazdopadne dikec za radu
Pentium D 3GHz mame v kanclu zatim jen kratce, ale huz na nem bezi CPDN a teplota je cca 40-47°C pri 100% vytizeni CPU.
Brzo budem mit Core Duo 2 6600 tak su zvedaf na vykon, bude to stanice specialne na vypocty, su dost zvedavej na vykon!
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Ty teploty co uvádíš jsou fakt dobrý, co na to používáš za větráky?
A máš bedny nějak speciálně upravený, přídavný ventilátory či podobně?
Pentium D 3Ghz na max. 47°C při zatížení je fakt dobrý.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
je tam neco podobnyho jako Arctic Cooling Freezer 7 Pro, sestavovali to nasi samani...... jinak zadny specialni chlazeni, grafarna Radeon 1300 s pasivnim chlazenimforest píše:Ty teploty co uvádíš jsou fakt dobrý, co na to používáš za větráky?
je to prijemne ticha masinka
zadny specialni upravy, case midle tover, tichej zdroj s velkym vetrakem(Pentium D i P4 HT) , u toho HT jsem zkousel tunylek s privodem chladnejsiho vzduchu k chladici procesoru a zmena byla o jednotlivy stupne, pak odesel i vetrak co odsaval vzduch na zadni stene skrine, bez nej teplota stoupla cca o 2-3°C a v lete kdyz je v kanclu okolo 35°C tak se teplota stale drzi pod 70°C! Hasi mam stesti na dobrej kus co malo topi.
Jinak jsem mival i masinu HP D530 SFF(small from factory), teplota byla nekde okolo 60-70°C ale disk se prehrejval. Tyhle masiny vubec nedoporucuju na velky zatizeni!!! Ale jako ohrivace kavy ci topeni jsou slusny!
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
To jsme driv rikali o IQ 151, ale to uz vetsina zdejsich uzivatelu nezna.Musacek píše:Jinak jsem mival i masinu HP D530 SFF(small from factory), teplota byla nekde okolo 60-70°C ale disk se prehrejval. Tyhle masiny vubec nedoporucuju na velky zatizeni!!! Ale jako ohrivace kavy ci topeni jsou slusny!
Jinak Small form factory DC7600 sem na skolu nacpali a topi fakt dobre.
Libor
joooo to byly doby...... osmibyty....... XTecka..... 286... 386SX.... DX ..... 486.... atd.vejpuste píše:To jsme driv rikali o IQ 151, ale to uz vetsina zdejsich uzivatelu nezna.
Jinak Small form factory DC7600 sem na skolu nacpali a topi fakt dobre.
Libor
*zamackl slzu*
predstavte si ze zenska co nash mnela na vejsce na informatiku tak skoncila u sbernice VL bus a 486sestek...... v dobe kdy zacinaly P3procaky!!!! no des bes... no ja stale tvrdim ze na fakulte Provozne ekonomicke je vedsina lidi totalne blba, pro zivot nepouzitelna...... jednoduse receno typ blondyny......
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
nechcete alespoň vypadat, že se držíte tématu. sice nevím jakýho lol
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI