e@home - aktuální stav odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

@ LiborA: Uff. priznam se, ze takhle peclivej jsem nebyl. Tipnul jsem si to ... od rana mi klesnul pending credit o cca. 600 a k tomu jsem pricet temer puldeni praci 5 PC kde jsem nemohl udelat suspend network a navic jeste par invalid WU nez jsem zjistil ze se neco deje.
Honza

Příspěvek od Honza »

Duro zalozil thread o mozne podpore pro akosfe za jeho excelentni vysledky pri pomahani Einsteinovi - jak projektu tak userum.
(asi jste si vsimli, ze akosf za posledni tyden nevydal zadnou novou optimalizaci, coz je s podivem...)

Bourlive souhlasne hlasy nakonec gradoval Bernd s tim, ze si najmuly akose jako konzultanta a ze ted uz sedi s nim u Einsteinu s nim a koukaji spolecne do zdrojaku.
Leckdo muze souhlasim s tim, ze to je nelepsi oznameni roku - minimalne pro Einsteina.

Co na to rikate?
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Na velkém fóru přiznali, že 11. 5. nefungoval validátor. Není důležité, kdy jsi odeslal výsledek, ale kdy přišel ten třetí. Budou to postupně napravovat.

2Honza: No víš, když se jen vylepšuje, tak jednou musíš skončit a přijít s něčím novým. Poprvé mám v praxi možnost vidět profláknutý marxisty s heslem: Kvantita přechází v kvalitu. Ale když dělá akos na zdrojákách, tak to končí éra lacinějších kreditů.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Honza píše:...Bourlive souhlasne hlasy nakonec gradoval Bernd s tim, ze si najmuly akose jako konzultanta a ze ted uz sedi s nim u Einsteinu s nim a koukaji spolecne do zdrojaku.
Leckdo muze souhlasim s tim, ze to je nelepsi oznameni roku - minimalne pro Einsteina.

Co na to rikate?
Souhlas, nejlepší správa jakou jsem za poůslední dobu slyšel. :Honza_clap
Rozhodně si vedení E@H za tento krok zaslouží pochvalu. A Akosovi snad také ulechčí práci když bude mít k dispozici zdrojáky a podporu E@H.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Honza

Příspěvek od Honza »

Nevim, jestli nekdo beta-testuje nove oficialni app pro Einstein.
Podle ruznych zprav to vypada, ze tbrea pod Win je novejsi verze o 1/4 az 1/3 rychlesji.
Vim, zadny zazrak, ale s akosfovou verzi to nelze srovnavat. Nebo jinak - plosne zvyseni vykonu o 1/3 da projektu mnohem vic, nez par poctaru se super-duper optimalizaci.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: Ja se priznam, ze testuju 4.58 (predtim 4.55) na Linuxu. Ze 4.58 zatim nemam vysledky, ale 4.55 je o 40% rychlejsi jak 4.37. Takze vsichni co jedou E@H pod Linuxem by meli urcite prejit na betu.
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Bubak píše:2 Honza: Ja se priznam, ze testuju 4.58 (predtim 4.55) na Linuxu. Ze 4.58 zatim nemam vysledky, ale 4.55 je o 40% rychlejsi jak 4.37. Takze vsichni co jedou E@H pod Linuxem by meli urcite prejit na betu.
No a podla mojich informacii linuxova beta aplikacia je znacne problemova, takze by som ju odporucal len tym, ktori maju cas sledovat pracu stroja. Moja linuxacka masina preto stale bezi s oficialnou verziou. :?
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Duro: Nevim v cem je problematicka. Je pravda ze ji mam spustenou jen na Celeronu 850 (viz. link v predchazejicim prispevku). Podle me ale staci par dni sem tam kouknout, jestli dava validni vysledky. Ale offic forum jsem cetl uz pred nejakou dobou a asi tam nekdo reportoval nejake problemy. Za vyzkouseni podle me ten narust vykonu stoji.
Honza

Příspěvek od Honza »

Toz Bruce prave napsal, ze behem par tydnu, az se rozjede S5, budou pouzival obecne optimalizovane aplikace, ktere vychazeji z akosfovych idei.
A taky ze budou proste davat fixni kredit za danou WU, coz bude predurcne na strane serveru...tedy ve slepejich CPDN. Zda se, ze se tedy bez FLOPsu a predevsim pochybnych benchamrku obejdou.

Tudiz, efektivnejsi vypocty, ferovejsi oceneni prace. Co vic si prat?
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: Par tydnu! Sqela zprava. To by mohli stihnout jeste pred koncem S4. Ted jeste aby dali zdrojaky k S5 u Akosfovi a ten udelal CPU specific optimalizace. Nejlip i pro Linux prip. jeste dalsi OS.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Schvalne jsem zkusil oficialni beta verzi 4.58 na Linuxu a vypada to vic nez dobre. Z 8 jednotek je zatim 5 validovanych bez problemu a casy jsou taky dobre. Bohuzel nemam porovnani s beznou oficialni verzi, ale to muzu jeste zkusit.
Konecne rozumna alternativa pro Linux.
Libor
Edit : Procesor Xeon 3GHz HT
Naposledy upravil(a) vejpuste dne čtv kvě 25, 2006 10:34 am, celkem upraveno 1 x.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 vejpuste: Mozna bys mohl jeste napsat CPU. Sice u 4.58 jsem necetl o zadnych problemech, ale 4.55 davala invalid WU na nekterych procesorech (tusim ze na novejsech AMD64). U me je zkraceni casu 4.58 oproti 4.40 na cca. 40% a 4.58 oproti 4.55 na cca. 60%. Sledovano na obstaroznim celeronu.
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Bubak píše:2 vejpuste: Mozna bys mohl jeste napsat CPU. Sice u 4.58 jsem necetl o zadnych problemech, ale 4.55 davala invalid WU na nekterych procesorech (tusim ze na novejsech AMD64). U me je zkraceni casu 4.58 oproti 4.40 na cca. 40% a 4.58 oproti 4.55 na cca. 60%. Sledovano na obstaroznim celeronu.
A tie dva client errory? Nevyzera, ze by to bolo switchom z 4.55 na 4.58.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 duro: byxlo to o weekendu a v logach jsem v pondeli nasel hlasku "Too many open files." takze moje chyba v konfiguraci stroje a ne chyba E@H.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak jsem zkusil oficialni beta verzi 4.58 na dalsim Linuxu. Obstarozni Pentium II - jednotky z1_1307.
139,482.01 albert_4.40
74,545.78 albert_4.58
Velice dobre.
Libor
Zamčeno