BOINC - SZTAKI Desktop Grid

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

v tomto vlákně jsou nalinkovány informace i v En takže maďarsky netřeba. vyjmečně je pravda, že česky to tu opravdu není. takže
The aim of this project is to find all the generalized binary number systems up to dimension 12. In the application, an extensive search is performed in the finite set of matrices of given size fulfilling some necessary conditions. The difficulty is that the size of this finite set is an exponential function of the dimension. The result of the application is a list of characteristic polynomials that are already likely to be number system bases. Later on, this list is post-processed, and the final result is a complete list of binary number systems in a fixed dimension. Based on the results, ELTE performs information theoretical analysis. The result of this is a list of number systems that could be successfully applied in data compression, coding or cryptography. Moreover, number systems are interesting in a geometrical aspect of view. E.g.: topological analysis, calculation of the dimension, connectedness etc. Finally, knowing all matrices up to a given dimension could help us to a deeper understanding of the mathematics of generalized number systems.
velmi zruba
posláním projektu je najít obecné dvojkové číselné systémy do 12 dimenze. Konečným výsledkem je list binárních číselných systémů dané dimenze. Výsledky mohou být užitečné pri kompresi dat, a šifrování. Jsou také zajímavé pro geometrii a topologii počítání dimenzí a porozumnění matematice zobecněných numerických systémů.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lesmen »

tak sosame sosame,je tam 10 tis wu :D
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Lesmen píše:tak sosame sosame,je tam 10 tis wu :D
To je směšně málo, jedna dvoujádrová mašina si lízne na každej CPU svejch 500WU a 10% je pryč.
Nejsem u PC kde mám tenhle projekt lognutej, tak hold musím čekat až práce bude víc a sosne si ji sám.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Práce sice je, není ji mnoho a hlavně: není pro windowsowský mašiny. Neustále dostávám hlášku, že je práce, ale pro jiné platformy :(
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od betr »

IQE píše:Dík za info. Ještě se chci zeptat jak je možné že sosáte tak moc WU :?: Mě nejde sosnout ani 20 :cry:
Mozna to bude tim, ze maji nastaveny General preferences - Connect to network about every - nejay hodne velky cislo :)
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od betr »

Ten kredit je pridelovan opravdu ...
za jednu jednotku pocitanou 290,14 sec (CC 11,51) mam GC 22,67
za jinou jednotku pocitanou 291,06 sec (CC 11,89) mam GC 0,95
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

ad kredit) jestli chcete mít stálý kredit tak zapnout kalibraci v boinc studiu a pak jen koukejte jak se protáčí počítadlo. To je diskuze do vlákna o optimalizaci a kreditu. A těch tu už pár je.
b) na g. pref to záleží také, Problém je vtom že schelder si myslí, že WU má trvat hodinu. což si Akos Fekete nemyslí :wink:
Proto to dá na den 20 WU místo 600. :lol: Ten Result duration correction factor je tam právě od toho.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

LiborA píše:Práce sice je, není ji mnoho a hlavně: není pro windowsowský mašiny. Neustále dostávám hlášku, že je práce, ale pro jiné platformy :(
Tak jsem se přihlásil i na linuxu a stejná hláška Message from server: (there was work but it was committed to other platforms) :(
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

OT
LiborA píše:
LiborA píše:Práce sice je, není ji mnoho a hlavně: není pro windowsowský mašiny. Neustále dostávám hlášku, že je práce, ale pro jiné platformy :(
Tak jsem se přihlásil i na linuxu a stejná hláška Message from server: (there was work but it was committed to other platforms) :(
To už zbívá jen utíkat do obchodu pro Mac :wink: nebo pro jaké platformy mají vlastně práci? kuličková počítadla? :lol:
CZ BOINC WIKI
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od betr »

azor666 píše:OT
LiborA píše:
To už zbívá jen utíkat do obchodu pro Mac :wink: nebo pro jaké platformy mají vlastně práci? kuličková počítadla? :lol:
Predpokladam ze pro PDA/palm zatim jeste ne, i kdyz mozna brzy ... jinak by to mohla byt prace treba jeste pro SUNy (nebo Solaris se bere jako linux/unix?) a treba maj i nejaky supr veliky jednotky pro ZOS :wink:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Velmi zajímavé informace jsou v Newsech na webu projektu:
2006. june. 29.
After checking the current short WUs, new longer WUs will be released tomorrow.

2006. june. 28.
The new algorithm utilizes heavy compiler optimization, code-level optimization is coming in a week.

2006. june. 28.
New workunits are waiting to be processed with the new algorithm. Mac and Sun versions coming soon.
I když ty termíny mají většinou v reálu 2-3 dny zpoždění, tak podle toho vypadá, že nás příští případně popříští týden čekají zajímavé změny. Pro mne je ale třeba prodloužení doby jednotek spíš negativní změna, stávající jednotky >30 minut mi plně vyhovovaly.
betr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Chyba ve vypoctu

Příspěvek od betr »

Prislo mi par jednotek, ale vsechny rychle skoncili chybou :(
napr. http://szdg.lpds.sztaki.hu/szdg/result. ... ltid=11400
Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Pouzivam optimalizaci sdg11207.zip, tak mozna tim.
Ale jak tak koukam na jednotku co se mi podarilo spocitat, neni to nic vyjimecnyho
http://szdg.lpds.sztaki.hu/szdg/workunit.php?wuid=1572
evidentne ty jednotky stojej za h* http://szdg.lpds.sztaki.hu/szdg/workunit.php?wuid=1597

EDIT: proc mi nekdy pri odesilani zpravy na toto forum totalne umre FF (v1.5.0.4 a odesila chybovou hlasku) ?
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba ve vypoctu

Příspěvek od Lesmen »

koukal jsem ze maj na projekt uz 7 WU generatoru :D tak az se to poradne rozjede tak snad nebude o jednotky nouze :wink:
Pavel Vozenilek
Nováček

Re: Chyba ve vypoctu

Příspěvek od Pavel Vozenilek »

betr píše:Prislo mi par jednotek, ale vsechny rychle skoncili chybou :(
To je problem skoro vsech. Nekolika "stastlivcum" se podarilo ukoristit jednotku ktera trava 100-300 hodin. Asi je nejlepsi pockat dokud si to to nedaji do poradku.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Nová verze aplikace

Příspěvek od LiborA »

SZTAKI má novou verzi jednotek a s ní i novou verzi aplikace 2.0, která je s původní verzí a jednotkama nekompatibilní, proto nepoužívejte Akosovu optimalizaci.

Sice mají 7 generátorů, ale momentálně jsou na suchu :( takže nemohu novou verzi vyzkoušet. Každopádně Adam Kornafeld slibuje, že Akosovy optimalizace jsou/budou zapracovány :)
Odpovědět