Jak přenést výpočty na PC, které není připojeno na internet?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
JardaM: Souhlasím, Azor by to mohl přesunout jinam.
Musacek: S tím přenosem na HT a nonHT stroje není žádný problém, také to tak dělám - ztahuji na dvou procesorové mašině a počítám na jednoprocesorové nebo naopak ztahuji na jednoprocesorové počítám na dvou procesorové.
Musacek: S tím přenosem na HT a nonHT stroje není žádný problém, také to tak dělám - ztahuji na dvou procesorové mašině a počítám na jednoprocesorové nebo naopak ztahuji na jednoprocesorové počítám na dvou procesorové.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
2 Jarda;Libor: JJ uz jsem to prehodil.
OT: Psal jsem uz dole že bych tady chtěl vydiskutovat nějaký návod a pak to rozdělit na návod a diskuzi
S prenosem WU z SC-nonHT na SC-HT (DC) nebo na X procesorovou mašinu by problém není. Musí to ale mít stáhnuto patřičný počet jednotek. Když se ti doma stáhne jeden model tak tím ten firemní server nezaměstnáš
BTW skoušeli jse někdy přenos rozpočítané WU EAH (nebo něčeho jiného z adutodetekcí SSE ) z SSE mašiny na nonSSE?
OT: Psal jsem uz dole že bych tady chtěl vydiskutovat nějaký návod a pak to rozdělit na návod a diskuzi
S prenosem WU z SC-nonHT na SC-HT (DC) nebo na X procesorovou mašinu by problém není. Musí to ale mít stáhnuto patřičný počet jednotek. Když se ti doma stáhne jeden model tak tím ten firemní server nezaměstnáš
BTW skoušeli jse někdy přenos rozpočítané WU EAH (nebo něčeho jiného z adutodetekcí SSE ) z SSE mašiny na nonSSE?
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
On nekdo pocita E@H na nonSSE masine? ja to jednou zkusil na Duronu a hodne rychle jsem to vzdal. Je to plytvani casem. No a jiny projekt pokud vim nema detekci instrukcni sady, nebo se mylim?azor666 píše:BTW skoušeli jse někdy přenos rozpočítané WU EAH (nebo něčeho jiného z adutodetekcí SSE ) z SSE mašiny na nonSSE?
Private (old) + CCU stats.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
@autodetekce AFAIK jin ma skutečně EAH. Na nějakém projektu jsem asi take videl nonSSE ale rešili to asi přez app_infoBubak píše:No a jiny projekt pokud vim nema detekci instrukcni sady, nebo se mylim?
Je to plytvani casem.Bubak píše:On nekdo pocita E@H na nonSSE masine? ja to jednou zkusil na Duronu a hodne rychle jsem to vzdal.
Mně to zajímalo hlavně z důvodu kdyby Akos zabudoval detekci SSE 3
Naposledy upravil(a) azor666 dne pát zář 08, 2006 12:33 pm, celkem upraveno 2 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
2 azor666: Me by spis pomohlo kdyby pouzival 3DNow tak jako u S4. na AMDckach byla app. optimalizovana pro 3DNow rychlejsi nez SSE a navic bych mohl pouzit i ty Durony, co se ted flakaj na Malarce a Spinhenge. No a rozdil mezi SSE a SSE3 uz nebyl tak markantni podle Slavkovi tabulky, par procent. S5 je jen citlivejsi S4 takze to zrychleni by se dalo odhadnout i podle toho.
JO a srovnej si v tom tvym prispevku quote tagy, vypada to fakt priserne.
JO a srovnej si v tom tvym prispevku quote tagy, vypada to fakt priserne.
Private (old) + CCU stats.
- Pepino65
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přišel jsem o jedno spojení přes CDMA, zrovna u docela slušného compu - P4D 2.8. Bylo mi líto ho nechat zahálet, tak jsem nahrával celou složku BOINC na flashku, na jiném compu se spojením na net jsem BM z flashe pustil, odeslal wu a přijal nové, a tak pořád dokola (bohužel na to není tolik času jako když to běží samo). Zajímavé na tom bylo, že se mi přejmenovával comp u jedotlivých projektů podle toho compu, ze kterého byly wu odesílány. To jsem nevěděl. Je to běžný?
Nihil est impossibile (Nic není nemožné)
Jo to je normalni, me to dela taky. Pri kontaktu se posila info o pocitaci, tudiz tam je to z kteryho se to posila, nikoliv na kterym se to pocita.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Ha, koukam plodná diskuze. Mně se taky různě přejmenovávaj kompy. V práci mam notesa s Core duo a doma se Sempronem + stolního fičáka. Dřív jsem moh připojit pracovního notesa doma do sítě a stáhnout přez druhýho projekty takže jsem jel v práci 2x clima.... než jsem se dopočet kdo ví kam a výpočet se zastavil a já přišel asi o 3 neděle výpočtů 24/7. Pak nám překopali síť že služebního notesa už doma nepřipojim tak jsem začal na flashce tahat projekty (clima, roseta, simap, tanpaku). Je fajn že dvoujádro dělá 2 projekty najednou ale bohužel sem tam se stane že doma stahnu, nakopčim, přenesu do rachoty a tam se objeví spočteno 100%, chyba výpočtu a hotovson
Bohužel doma jedu na 4G od T-Debilu takže prakticky na GPRS. Tudíž než odešlu a stahnu jeden projekt, druhej je prakticky spočtenej. Je jště něco kromě climatepreediction co by bylo na dlouhý lokte ? Jo a ideálně aby to nemělo 0,5 GB dat 
Ještě amatérskej dotaz: je znát urychlení na HT mašinách ? Já jedu i dnet klienta, kde HT u P4ek ubírá asi 30% výkonu a musim ho vypínat. A pak ještě, jestli je tu nějakej MACkař ? Celkem by mně zajímalo porovnání PowerPC vs X86. Věřim tomu že Altiec musí bejt nářez, teda pokud jsou aplikace optimalizovaný.
Ještě amatérskej dotaz: je znát urychlení na HT mašinách ? Já jedu i dnet klienta, kde HT u P4ek ubírá asi 30% výkonu a musim ho vypínat. A pak ještě, jestli je tu nějakej MACkař ? Celkem by mně zajímalo porovnání PowerPC vs X86. Věřim tomu že Altiec musí bejt nářez, teda pokud jsou aplikace optimalizovaný.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj a vítej ve foru.
Kdyz admin nastavil tu novou sit dostatecne paranoidne tak to obejit nepude (nebo pude, ale netrivialne a na/za hranici firemnich predpisu-nabootovat z LiveCD atd...) BTW jak se clovek s takovym notebookem pripoji treba na sluzebni ceste v hotelu... Proc mu pak ten ntb vubec davat
OnTopic Podivej se do Honzovi tabulky ve FAQ, a pro tuhle situaci jsou podstatne 2 sloupce Trafic a deadline. Smula je, ze dedline maji vsichni z vyjjimkou CPDN <= 14 dni (ze ma SAH pro kazdou WU jinou je pro nas nepodstatne). Celkovy prenos zase u Clima nedopada tak strasne. Stahuje se sice Giga najednou, ale prace vydrzi na X tisic hodin. SETI (Rosetta) je za tu dobu ochotna natahat vice. Tet si nezpomenu, ale mozna se da objevit nejaky vhodny projekt (Prime, QMC ????)
S HT je to vzdy tezky nekde je mozna Rychlejsi jinde prokazatelne pomalejsi. Na eah je prokazatelne pomalejsi. Obecne se na N_jadrech nevyplati pocitat N WU stejneho projektu. Efektivnejsi je na jednom jadru pocitat treba CPDN a na druhem einstein- ten rozdil neni u opravdovych 2 jader tak drasticky.
Chyby vypoctu skacou obvykle, kdyz se jednotka rozpocita na PC X a pak prenese na PC Y. Kdyz se na PC X jenom stahne melo by to projit.
Vyvoj pro MAC je na par projektech velmi dobry EAH, CPDN, nekdo alespon app pro non x86 platformy "ma", Jinak je to jako vsude "WIntel" je "IN" na ostatni se okazale kasle. Nejlepsi je podivat se do top100 na jednotlyvych projektech nekde jeste PPC jsou jinde uz jsou na cele nove MACy s Intelackymi C2Duo (xeon)
Jinak MACare jsem vydel na foru zatim jenom 2
Kdyz admin nastavil tu novou sit dostatecne paranoidne tak to obejit nepude (nebo pude, ale netrivialne a na/za hranici firemnich predpisu-nabootovat z LiveCD atd...) BTW jak se clovek s takovym notebookem pripoji treba na sluzebni ceste v hotelu... Proc mu pak ten ntb vubec davat
OnTopic Podivej se do Honzovi tabulky ve FAQ, a pro tuhle situaci jsou podstatne 2 sloupce Trafic a deadline. Smula je, ze dedline maji vsichni z vyjjimkou CPDN <= 14 dni (ze ma SAH pro kazdou WU jinou je pro nas nepodstatne). Celkovy prenos zase u Clima nedopada tak strasne. Stahuje se sice Giga najednou, ale prace vydrzi na X tisic hodin. SETI (Rosetta) je za tu dobu ochotna natahat vice. Tet si nezpomenu, ale mozna se da objevit nejaky vhodny projekt (Prime, QMC ????)
S HT je to vzdy tezky nekde je mozna Rychlejsi jinde prokazatelne pomalejsi. Na eah je prokazatelne pomalejsi. Obecne se na N_jadrech nevyplati pocitat N WU stejneho projektu. Efektivnejsi je na jednom jadru pocitat treba CPDN a na druhem einstein- ten rozdil neni u opravdovych 2 jader tak drasticky.
Chyby vypoctu skacou obvykle, kdyz se jednotka rozpocita na PC X a pak prenese na PC Y. Kdyz se na PC X jenom stahne melo by to projit.
Vyvoj pro MAC je na par projektech velmi dobry EAH, CPDN, nekdo alespon app pro non x86 platformy "ma", Jinak je to jako vsude "WIntel" je "IN" na ostatni se okazale kasle. Nejlepsi je podivat se do top100 na jednotlyvych projektech nekde jeste PPC jsou jinde uz jsou na cele nove MACy s Intelackymi C2Duo (xeon)
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Dík za info. Notesa připojim třeba na služebce v centrále v německu a tak. Nemáme vlastně ani povolený cokoliv instalovat atd. Nevim jak to je udělaný ale prakticky se nedostanu do woken pokud nejsem zapíchlej ve služební síti. Ani na samotnou workstation to nejde páč heslo se ověřuje nějak přez doménu. Prostě pakec. A co mi řikal správce, kdybych to doma zapojil a napích se na net, hrozí že se z mýho notesu stane server co bude nabízet net ostatnim
čimž bych si zasloužil velkou nepochvalu
Teď ani nevim jestli si tim notesem nějak polepšim. Jelikož 4G jede prakticky furt jako GPRS (ještě jednou budu věřit reklamám na rychlej net) takže už asi 4 hodiny stahuju data (podotýkam rychlostí 1-5 kB/s !) co vezmu na flashce do rachoty. A jaxi psal podělal sem to vždycky když jsem při stahování i počítal a pak to přenes. Takže mi výpočty stojej než naláduju data abych to zas nepodělal.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
njn Domena je AFAIK celkem neprustrelna.Krtek píše:.... páč heslo se ověřuje nějak přez doménu. Prostě pakec
Falesny soby, nejaka ta vabnicka na nove zakazniky.... LOL. Dneska jsem si z kamaradem delaly srandu, ze by slo sitovou kartu presmerovat na tiskarnu a packety posilat CeskouPostou. A vidim, ze by ti odemne postou prislo DVD rychleji, nez ho s 4G stahnes....(ještě jednou budu věřit reklamám na rychlej net) takže už asi 4 hodiny stahuju data (podotýkam rychlostí 1-5 kB/s !)..
Sem se dival este jednou do tabulky. Pro PC s "vytacenym" pripojenim jsou zajimave matematicke projekty. Treba Wenless daval jednotky o velikosti 20 Bytu (skutecne 20 znaku-jinak je to ve vyvojove fazy pre-alpha=>nepouzitelne a jen pro tucnaky) RCN ma deadline asi 10 dni. Tomu by stacilo synchronyzovat jednou za tyden. Nebo Spinhenge(nanotechnologie ) ma take trafic 0. Zase nema chekpointy tak to na NTB moc neni.
Kazdopadne vybrat se neco asi da. Kdyztak si precist/zeptat u konkretniho projektu jak moc pada.....
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Když to tak čtu, tak jako nejvhodnější řešení je Live distribuce linuxu či Windows - tak to dělám já (linux) na svém služebním noťasu, sice nemáme takové "technické" restrikce jako vy, ale jinak je vše zakázané. Takže jedu live DVD Slaxu a data mám na flashdisku (vytvořit live flash linuxu jsem akosi líný)Krtek píše:Dík za info. Notesa připojim třeba na služebce v centrále v německu a tak. Nemáme vlastně ani povolený cokoliv instalovat atd. Nevim jak to je udělaný ale prakticky se nedostanu do woken pokud nejsem zapíchlej ve služební síti. Ani na samotnou workstation to nejde páč heslo se ověřuje nějak přez doménu. Prostě pakec. A co mi řikal správce, kdybych to doma zapojil a napích se na net, hrozí že se z mýho notesu stane server co bude nabízet net ostatnimčimž bych si zasloužil velkou nepochvalu
Teď ani nevim jestli si tim notesem nějak polepšim. Jelikož 4G jede prakticky furt jako GPRS (ještě jednou budu věřit reklamám na rychlej net) takže už asi 4 hodiny stahuju data (podotýkam rychlostí 1-5 kB/s !) co vezmu na flashce do rachoty. A jaxi psal podělal sem to vždycky když jsem při stahování i počítal a pak to přenes. Takže mi výpočty stojej než naláduju data abych to zas nepodělal.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
LiveDVD jsem i zminoval. Jde oto jestly ma zamceny BIOS nebo ne. Treba na svem dellu (neni firemni, ale mam to jako ochranu dat) mam zvlast heslo na do biosu, a jeste heslo na HDD (to jde obejit pomoci "superhesla" k BIOSu) BIOS jde preflesovat, ale u renomovanych vyrobcu uz to neni takova sranda, jako kdyz existovaly univerzalni klice k BIOSum.
Kazdopadne bych to vyzkousel. LiveCD linuxu muze mit v dost situacich lepsi pouzitelnost nez osekany Widle
Kazdopadne bych to vyzkousel. LiveCD linuxu muze mit v dost situacich lepsi pouzitelnost nez osekany Widle
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
jo Live CD Linuxu s tim souhlkasim data na flasce -nevim nevim ma omezenou zivotnost....
live winCD - zalozeny na bart PE jsem huz zkousel trocha laborovani ale fungovalo to(teda boinc jsem nezkousel, ale obraz disku jsem vytvoril a ukladal to pres sdileni souboru a tiskaren na jinej comp na siti)
mam vyzkouseno notas -- wifi -- PC(bez pristupu k internetu), jako AP a jde i bez anteny! -- podnikova lan -- PC( s pristupem na internet)+"proxy+" + TOR -- podnikova lan -- podnikova proxina (hydra MS ISA proxy na MS serveru 2003) -- internet......
videl bych to tak ze pokud ti pres tu proxinu projde SKYPE tak by snad mnel projit i TOR(ale to je jen muj nazor)
docela krkolomny ale funguje... TOR je zatim nejlepsi co se tyce "obchazeni" proxi serveru, jen musim mit stesti na rychlej mix proxin.....max rychlost zatim pres 200KB/s; prumer 5-70KB/s (podnikovy spojeni je symetricky bezdrat 2Mb/s)
proxy + je freeware do tri pripojenejch compu, jednoduchy nastavovani a je v cestine
jednotlivy compy ridim pres Boinc studio, povoluju a zastavuju jim sit postupne.... mam CPDN a Einstaina(ten jen na svym compu)
haz rozbeham live ubuntu tak vyzkousim i boinc
jen je problem kdyz na compu nemash administratorsky prava......to pak portable verze, nebo live systemy
live winCD - zalozeny na bart PE jsem huz zkousel trocha laborovani ale fungovalo to(teda boinc jsem nezkousel, ale obraz disku jsem vytvoril a ukladal to pres sdileni souboru a tiskaren na jinej comp na siti)
mam vyzkouseno notas -- wifi -- PC(bez pristupu k internetu), jako AP a jde i bez anteny! -- podnikova lan -- PC( s pristupem na internet)+"proxy+" + TOR -- podnikova lan -- podnikova proxina (hydra MS ISA proxy na MS serveru 2003) -- internet......
videl bych to tak ze pokud ti pres tu proxinu projde SKYPE tak by snad mnel projit i TOR(ale to je jen muj nazor)
docela krkolomny ale funguje... TOR je zatim nejlepsi co se tyce "obchazeni" proxi serveru, jen musim mit stesti na rychlej mix proxin.....max rychlost zatim pres 200KB/s; prumer 5-70KB/s (podnikovy spojeni je symetricky bezdrat 2Mb/s)
proxy + je freeware do tri pripojenejch compu, jednoduchy nastavovani a je v cestine
jednotlivy compy ridim pres Boinc studio, povoluju a zastavuju jim sit postupne.... mam CPDN a Einstaina(ten jen na svym compu)
haz rozbeham live ubuntu tak vyzkousim i boinc
jen je problem kdyz na compu nemash administratorsky prava......to pak portable verze, nebo live systemy