Laptop

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Bubak: pry uz je limit zapisu odstranen a je to pry hodne rychle, nejaka nova generace. Tak snad se dockame.

2 Azor666: kupuji pouze bez OS, respektive jsem toho nazoru, ze widle nejsou OS. Nebudu platit za neco, co nepouziju
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Bubak píše:2 Necroman: 7k2 snad zatim dela jen Hitachi ne? Asi je to vec nazoru, ale ja bych byl trochu konzervativnejsi a radsi sel do 5k4. Ale souhlasim, ze 4k2 nebrat.
Neni to pravda, prave dnes jsem si koupil 100GB Seagate Momentus 7200.1 za cca 3800 Kc, tady maji prave nejakou akci, jinak stoji tak o tisicovku vic. Az otestuji, podam hlaseni :).
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

FordPrefect píše:kupuji pouze bez OS, respektive jsem toho nazoru, ze widle nejsou OS. Nebudu platit za neco, co nepouziju
To ti bohuzel dost zuzuje vyber. :-( IBM a Dell asi muzes skrtnout. Pak mozna jeste funguje "finta" s nesouhlasem s licenci WXP a snazit se od prodejce dostat z5 prachy za OS ale na to bych nespolehal.
Me tohle (bohuzel) neboli, protoze kupuju NB do prace a Widle tam potrebuju tak jako tak.
O slusnym NB bez widli nevim. Bohuzel vsichni vyrobci maj trend pokud uz prodavaj NB bez OS tak jen ty low-end (napr. HP a FSC).
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

FordPrefect píše:2 Azor666: kupuji pouze bez OS, respektive jsem toho nazoru, ze widle nejsou OS. Nebudu platit za neco, co nepouziju
Proto to píšu. Já jsem nepřišel nato jak DELL koupit bez OS (alespoň ne zjejich oficiálních stránek) Je pravda že jsem ani moc nehledal. :lol:
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Necroman: Dik za info. Seagatu bych veril vic. Urcite to sem (nebo na PM) napis. Jsem zvedavej hlavne na teplotu pri zatezi. Samozrejme i vykonostni parametry nebudou k zahozeni. ;-)
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Ja vim, ze se prodejci snazi cloveku nacpat widle, ale ja si proste NB s widlema nekoupim. To je otazka principu. Psal jsem, ze cena nerozhoduje, protoze to cvakne zamestnavatel.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Ford: Prodejci jsou v tom (vyjimecne) nevinne. Vyrobci sou masirovany M$. Jsem zvedavej jestli neco sezenes (kdyz uz ani IBM ti nedava na vybranou). :-(
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Bubak píše:2 Ford: Prodejci jsou v tom (vyjimecne) nevinne. Vyrobci sou masirovany M$. Jsem zvedavej jestli neco sezenes (kdyz uz ani IBM ti nedava na vybranou). :-(
Ja vim. Proto to bude asi HP, ktery dela i verze bez OS. Nebo alespon jsem to nekde cetl
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

No vida a já mám třeba s Acerem a Asusem vynikající zkušenosti. Mluvím o notebookách do cca 25000,-, pokud Fordovi na ceně nezáleží a pojede na tom BOINC tak bude cena zcela jinde.
dejv
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

dejvidek píše:No vida a já mám třeba s Acerem a Asusem vynikající zkušenosti. Mluvím o notebookách do cca 25000,-, pokud Fordovi na ceně nezáleží a pojede na tom BOINC tak bude cena zcela jinde.
dejv
Myslim, ze tebou zminovani vyrobci se spis zameruji na nizkou cenu, nez na kvalitu. Nabizeji za nizkou cenu pomerne dobre vybavene NB, ale z dlouhodobe hlediska asi moc nevydrzi. Ale prave proto se ptam, protoze s nimi skoro zadne zkusenosti nemam :wink:
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Důrazně varuji před UMAXem. Tečka.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Nechal jsem promluvit odborníky se zkušenostma ale nikdo z nich ti Forde nenabídnul NB dle vlastního přání, což se divím.

Znám osobně například firmu Comfor, která ti NB poskládá dle toho co tam budeš chtít, tedy vůbec nemusíš platit žádný SW, můžeš si říct jakou paměť, CPU, grafárnu, desku, HDD, CD či DVD R, RW, no prostě NB dle vlastních požadavků.
Co vím tak když jsme tam kupovali před 2 roky první NB do firmy tak bylo na výběr ze 2 různých obalů, levnější a jakejsi manažerskej o 10.000 dražší (ten má u nás jenom šéf a chrochtí si blahem :wink: ). Dohromady máme ve firmě 3 a sám jsem vybíral co v nich bude, není vůbec žádný problém si vybrat ze seznamu dílů co chceš a oni ti to dodají jako komplet.
Za ty 2 roky neměl nikdo ze 3 chlapů co je u nás mají jediný problém, ale BOINC na nich nejede :lol:

Je to jen další možnost a tahle firma má hromadu poboček, takže kontaktovat je by neměl být problém, stránky mají na:
http://www.comfor.cz/
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
spamoid
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od spamoid »

FordPrefect píše:Ja vim. Proto to bude asi HP, ktery dela i verze bez OS. Nebo alespon jsem to nekde cetl
Prijde mi skoda zavrhovat nektere znacky jen proto, ze se nedaji koupit bez Widli - je to jako kdyby jste si kupovali auto, ktere je vykonne, hezke, levne, ale protoze nenabizi verzi bez radia, tak si ji nekoupite - i kdyz to radio lze lehce vymenit...
To je muj osobni nazor - nenechal bych se zviklat tim, ze tam Widle clovek dostane... Dulezite je (aspon podle me) to zelezo pod tim...
s.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 spamoid: To tvy prirovnani moc nesedi. To radio v aute urcite neni od jednoho konkretniho vyrobce kterej ovlada 90+% trhu. Navic nevim co bych si mel myslet o vyrobci auta, kterej mi do nej neda na vybranou aspon mezi 4-5 typy autoradii.
Ja Fordovo postoj naprosto chapu. A jak on sam psal "je to otazka principu"

A ty widle tam nedostanes. Ty si koupis, at uz je jejich cena zamaskovana kde chce.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

To se nám ta diskuse pěkně rozeběhla. Jestli se dokážu vyjádřit ke všemu z HP:

1) HP má konfigurátor taky (ale jen pro dealery), z OS tam je taky FreeDOS za 185 Kč, to snad jde strávit. Bez OS nelze, Gates by se poondil. Bohužel v konfigurátoru jsou zatím jen modely s P-M, ne Core... To je otázka 1 - 2 měsíců. Ještě mám možnost podívat se na Lenovo, jak jsou na tom. Faktem je, že v inovacích je nejrychlejší Dell, prostě proto, že nic nezkouší a všechny novinky sesype dohromady. Když budu hodně zlej, tak je to takovej větší a noblesnější Comfor.

2) V datasheetech jsou XP pro, XP h, FreeDOS, některé modely jsou Certified pro Novell Linux Desktop 9, záleží na lokálním Product Managerovi HP, které modely a za jakou cenu dá na trh. Že bych řekl Petrovi Svobodovi, aby tam nějaký dělo s FreeDOSem dal?

3) Bubak bohužel nema pravdu. OEM výrobci to mají od Gatese za velmi dobrou cenu. Pokud ti to stojí za ty starosti a chceš peníze zpátky za nepoužití OS, trvá to asi 3 měsíce než to zprocesují a vyděláš na tom míň než 100Kč.

4) Znovu opakuji, chceš-li klid, kup si garanci 3 roky (rozšíření záruky z 1 na 3r), když tě budou mít hodně rádi, tak s reakcí do 4h a vyzvednutí on-site. Jinak u notebooků jsou standardem záruky carry-in (odnést do servisu).

Dodatek:
Koukal jsem na Lenovo, většinou je to vše na P-M, nová řada Lenovo 3000N je na Core Duo, ale vypadá to, že ještě není u distribitorů. Měli tam jediný model s DOSem a ten byl na Celeru-M.
Odpovědět