Procesory_0

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Asi se zde budu opakovat, ale nejlepší jak zamezit hlučnosti PC je momentálně opravdu sprchování nějakým slušným vodním blokem :wink:
Pokud si s tím dá někdo trošku práce, tak jakýkoliv úvik kapaliny je zcela nemožný a je to na furt, nehledě na výrobce CPU, desky, patice atd. Nebo se dá koupit neco takovéhodle:
http://www.vodnichlazeni.cz/produkty.php
a máš to bez práce i se zárukou.
Prakticky se ti vodník po pár přestavbách PC vrátí, protože nebudech muset furt kupovat nyvý a nový chladiče, je to investice jednou pro vždy.
Naposledy upravil(a) forest dne úte lis 08, 2005 12:57 pm, celkem upraveno 1 x.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Kdyz jsem kupoval posledni pocitac domu( toho Athlona64 3500 ), tak jsem do nej koupil specialni zdroj asi za 5k. K tomu specialni supertichy vetrak na procak. A ejhle. chladic na chipsetu rve jak tur a to same chlazeni HDD. I ty hdd rachoti jak svina. Myslim, ze ten hluk je prakticky neodstranitelny :cry:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Na chipsetu i GPU mám taky vodní bloky a tiché disky se dají taky normálně koupit, takže není problém ne?
Naposledy upravil(a) forest dne úte lis 08, 2005 3:55 pm, celkem upraveno 1 x.
Potoo
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Potoo »

FordPrefect píše:Kdyz jsem kupoval posledni pocitac domu( toho Athlona64 3500 ), tak jsem do nej koupil specialni zdroj asi za 5k. K tomu specialni supertichy vetrak na procak. A ejhle. chladic na chipsetu rve jak tur a to same chlazeni HDD. I ty hdd rachoti jak svina. Myslim, ze ten hluk je prakticky neodstranitelny :cry:
Přesně ten samej problém mam taky. Dva kompy s A64 a u každýho problém s hlučností chladiče na chipsetu. Na Asusce se to dalo vyřešit výměnou za pasiv, což má ale neblahý vliv na možnosti přetaktování (A64 3500 jsem nedostal na víc jak 2,46GHz). Na druhym kompu s DFI deskou je navíc problém v tom, že přes chladič chipsetu přesahuje grafická karta a vzniká tak problém s možnou výměnou za něco tiššího(nechce se mi ohýbat žebra u pasivu, aby tam tak nějak pasovala).
Vodní chlazení je dobrá volba, ale ta cena je poměrně vysoká pokud chcete chladit CPU, NB, GPU a disky. Dají se sehnat i tělesa pro zdoj, ale to je už extrém. Pokud si koupíte již nějaký hotový set, tak nebezpečí úniku kapaliny je minimální. V případě že si člověk koupí jednotlivé komponenty sám a pak si to smontuje, tak nebezpečí úniku je vcelku reálné. Navíc vzniká problém pokud si koupíte nějaký set například pro současné patice jako socket 754/939/940 nebo 775 od Intelu, tak s příchodem nových patic může dojít k problému s uchycením. Tichost vodního chlazení pak závisí jenom na použitém čerpadlu a jak je řešeno chlazení použitého média. Tichý komp se ale dá sestavit i s použitim normálních větráků, alespoň pokud má člověk A64, který moc nežerou. Chce to ale zase kvalitní case s dobře řešenym odvětránim a pomaluběžný vetráky případně s regualcí otáček.
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

shafa píše:
forest píše:Na chipsetu i GPU mám taky vodní bloky a tiché disky se dají taky normálně koupit, takže není problém ne?
Nemas pak uvnitr bedny prehadicovano?
Jaka je odolnost hadic proti odpojeni, kdyz o ne zavadim?
S hadicema není vůbec žádný problém, systém Legris je dimenzovaný na 12barů, takže by za to musel trhnout alespoň kůň aby to upnutí povolilo :lol:
http://www.boinc.cz/view.php?cisloclanku=2004110401
Pokud náhodou neznáte systém Legris, tak je to rychloupínací systém (podobný jako SMC, Festo atd..) u kterého se hadička jen zastrčí do spojky, zpětně se zatáhne a je to na 100% těsné do 12 barů, což u vodníka je dostatečná rezerva. Když to chcete rozpojit, stačí zmáčknout na ten upínací kroužen a hadičku vysunout. Spojilo a rozpojilo by to i dítě bez jakéhokoliv nástroje, klíče, či nějakého těsnění a hlavně, hadičky se neničí, když se vyndají, hned je můžete zasunout jinam.

Jinak pokud si kupujete desky se 4 dírkama kolem patice pro CPU, tak je vám v podstatě jedno jaká je patice a CPU, blok se šroubuje pomocí těch 4 dír. Jinak jakýkoliv plech pro uchycení bloku si snad je schopný taky skoro každý trochu zručný člověk vyrobit když nemá na desce ty 4 dírky :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne pon lis 21, 2005 10:07 am, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak Athlon FX-60 je na světě. Spotřeba je už 110W - tedy skoro jak Intel, ale na druhou stranu jsou tam dvě jádra, takže to tak hrozné není.
Nějací čínani už ho mají doma.
Counter-attacks INTEL! Global measures AMD strongest FX-60 :arrow: je to překlad do angličtiny, předpokládám, že tu čínsky asi moc lidí neumí. :D
Ceník nových procáků od AMD.
Zdroj PcPop a Vr-zone.
dejv
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

http://www.theinquirer.net/?article=27283
http://digg.com/hardware/Leaked:_AMD_FX ... 64_X2_5000_

FX60 single core vs dual core - who will be correct?

The price list in the Chinese link sure looks interesting...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2bosh: FX-60 je nakonec dvoujádrový, bude mít o 200MHz méně než FX-57, ale zase bude mít dvě jádra, o důvodech můžem jen spekulovat. Na theinquirer ještě píšou, že FX-60 pojede na 3GHz, tedy ještě nevěděli přesně jak to bude a jen odhadovali.
dejv
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Procesory Xeon s HT

Příspěvek od vejpuste »

Zdravicko.
Myslite, ze je lepsi mit zapnuty HT u procesoru Xeon? Zkousel jsem pocitat s vypnutym a zapnutym HT a pripada mi, ze je lepsi nechat HT zapnuty.
Zkousel jsem to na Xeon 3GHz, 512kB L2.
Cas s HT (4 virtualni procesory) byl 7000 s. Cas bez HT (2 realne procesory) byl 4250 s.
Ma nekdo podobne nebo opacne zkusenosti?
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

No, estli je to dvoujadro, tak tam mi prijde Xeon docela zmrseny, protoze nestaci krmit pres pomalou FSB vsechny jadra a jeste tahat veci z pameti.
Nekteri pozorovali pokles vykonu pri zapnuti HT a radsi ho nechali jako cisty dual-core...takze vlastne vychazi mnohem lepe normalni Pentium D nez predrazeny, pretopeny Xeon :lol:

Ale jestli to dela 7k s na 4 threadech (tj. 28k dohromady na 4 WUs) a 4k250 na 2 threadech (tedy 17k dohromady na 4Wus), tak je to jasne, ne?

Je to dual-CPU masina s kazdym procakem s HT nebo single-CPU-dual-cored+HT?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:Je to dual-CPU masina s kazdym procakem s HT nebo single-CPU-dual-cored+HT?
Dual CPU s HT.
Libor
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Co si myslíte o tomhle PC?
http://setiathome.berkeley.edu/show_hos ... id=1557167
Že by někdo měl skutečně 4xCPU Intel 6 Ghz?
Výsledky tomu moc neodpovídají :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Co si myslíte o tomhle PC?
Na muj vkus to ma malo RAMky :lol: Asi nejaka chyba v db nebo BOINCu...
Honza

Příspěvek od Honza »

Jeden z dalsich pohledu na SC05.
Pise ze tam zhruba to, ze AMD ma velmi dobre diky Opteronum naslapnuto na do serveru, clusteru a podobnych zalezitosti a zajem Intel Xeonu klesa.
Kdyz uz jsem u Xeonu, clanek HyperThreading je v serverech na škodu. Plati to spise o aplikacich hodne vytezujicich procesorovou cache (kde to ma Intel ne moc zmaknute)...ale kdo vi, trebas to ma spatny dopad i na pocitani vice vlaken v BOINC.
A treba budou zitrejsi zpravy ve prospech Intelu, ktery na bude slibovat procesory v nizkou spotrebou...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak konečně padla poslední "bašta Intelu". Už i společnost Dell bude nabízet sestavy s procesory od AMD - už nějaký ten pátek nabízejí samotné procesory AMD. Toť ta dobrá zpráva pro AMD. Druhá je bohužel špatná. V současné době je o AMD takový zájem, že je procesorů nedostatek, výsledek je jasný - buď procák neseženete, nebo bude podstatně draží než je uvedeno v ofiko ceníku AMD.
dejv

Zdroj arstechnica.com
Zamčeno