boinc generuje více tricklů
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Barbar
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
boinc generuje více tricklů
Dnes jsem si všiml, že PC, která mám dlouhodobě bez připojení k internetu, vykazuje v Boinc manageru i v Boinc View stav kolem 25 procent výpočtu, ale v příslušném adresáři bylo výrazně více nových tricklů, než by odpovídalo práci, kterou to mohlo vykonat od posledního připojní k internetu, Tak jsem je zkusil odeslat, všechny odešli. Podle stránek na clima jsem u tohot PC už v 2. fázi výpočtu, což není s ohledem na spočítaných 25 procent možné. Kredit mi to ještě nespočítalo, ale obávám se, že to směřuje k chybě a nedopočítání projektu. Boinc je tam verze 4.43. Datum vytvoření tricků je někdy i u 2-4 tricklů stejný či s rozdílem 1-2 minuty. Tak jsem kouknul na jiné Pc, které je také off line, jedná se o Boinc ver. 4.19 a opět je zde v adresáři více tricků, než to odpovídá procentnímu stavu projektu. První PC je Athlon XP 2.400+ a druhý je celeron 1.000. Virovou nákazu u jednoho vylučuji, u druhého nevím, neb nemám práva administrátora. Máte někdo podobnou zkušenost? Co se bude s počítanou jednotkou dít dál?
- forest
- Kontaktovat uživatele:
U počítání CPDN bez přístupu na net je to asi normální stav, tedy co se týče počtu těch tricklů.
Já když počítal doma bez netu, tak jsem jich měl mnohdy i 2x tolik než by jich dle procent mělo být, ale jednalo se o tzv. zdvojené tricky, které se stejně započítají jako jeden, protože nemůžeš dostat za jednu jednotku více než ohodnocení za 72 tricklů.
S těma procentama a 2 fází je to divné, ale já vždy odesílal jednotku až celou zpracovanou, tak ti nepovím, jestli je to normální
Myslím si že tyto zdvojené trickly se mohou tvořil při často přerušovaném výpočtu při střídání s jiným projektem, či když PC často zapínáš a vypínáš, což byl zrovna můj případ, ale to nevím na 100%. Možná se to děje, ikdyž je CPDN připojen k netu, akorát se to odešla a nikdo si toho nevšimne.
Třeba s tímto má zkušenost ještě někdo jiný ?
Já když počítal doma bez netu, tak jsem jich měl mnohdy i 2x tolik než by jich dle procent mělo být, ale jednalo se o tzv. zdvojené tricky, které se stejně započítají jako jeden, protože nemůžeš dostat za jednu jednotku více než ohodnocení za 72 tricklů.
S těma procentama a 2 fází je to divné, ale já vždy odesílal jednotku až celou zpracovanou, tak ti nepovím, jestli je to normální
Myslím si že tyto zdvojené trickly se mohou tvořil při často přerušovaném výpočtu při střídání s jiným projektem, či když PC často zapínáš a vypínáš, což byl zrovna můj případ, ale to nevím na 100%. Možná se to děje, ikdyž je CPDN připojen k netu, akorát se to odešla a nikdo si toho nevšimne.
Třeba s tímto má zkušenost ještě někdo jiný ?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Barbar
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Častým vypínáním a zapínáním ani střídáním projektů to nebude. PC jela skoro nonstop a je na nich jen Clima.
Pokud mluvíš o zdvojených tricklech, tak to snad bude fugovat tak, že nejprve po odeslání jsou na stránkách Clima všechny (tím se někdy dostane projekt do další fáze) a později po zpracování servrem se to srovná. No uvidím, budu to sledovat a pak informovat. Zatím zřejmě ke zpracování nedošlo, protože jsem nedostal kredit.
Pokud mluvíš o zdvojených tricklech, tak to snad bude fugovat tak, že nejprve po odeslání jsou na stránkách Clima všechny (tím se někdy dostane projekt do další fáze) a později po zpracování servrem se to srovná. No uvidím, budu to sledovat a pak informovat. Zatím zřejmě ke zpracování nedošlo, protože jsem nedostal kredit.