Problém s GPRS od Eurotelu

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Problém s GPRS od Eurotelu

Příspěvek od Howard »

Nevite, proc se mi BOINC doma pres GPRS nikdy nespoji se serverem? I kdyz nic jinyho nestahuju a ma volnou linku, proste vzdycky failed.
Jedine, kdyz mu nastavim proxy server na cproxy, tak se spoji, bohuzel se obcas (docela casto) stava, ze cproxy brutalne spadne v pulce stahovani a pak uz se stahovani nenapoji. Resim to tak, ze necham pres cproxy zahajit treba 10 stahovani, pak v boincu vypnu proxy, ukoncim ho, znova ho spustim a on uz pak vse v poradku dotaha naprimo bez problemu.
Ale proc se to prvotni spojeni nikdy nepodari naprimo, to nechapu, pritom v nejake starsi verzi - 3.20 urcite, mozna i naka prvni 4.x - to slo celkem v pohode.
dejvidek na jinem foru píše:Zkoušel si jinou verzi klienta? Sám se připojuji přes GPRS a nemám jediný problém. Nemáš zapnutej nějakej firewall? Nebo blbě nastavenej? Chtělo by to popsat co to konkrétně píše za chybový hlášky.
dejv
PS. Spousta problémů ohledně klienta se řeší na fóru http://boinc.cz/forum/viewforum.php?f=7
PS1: Jinak už je vydaná beta verze klienta 4.56
Ne, zadny firewall nemam. Nejaka starsi verze boincu fungovala, nevim uz ktera, 3.20 urcite ano, jeste nejaka 4.x, ale ty posledni verze uz ne, musim je poustet pres cproxy, jinak nic nestahnu. Zajimavy, ze odesilat unitky jde normalne.

Pri pokusu o spojeni to pise vzdycky neco takoveho:
SETI@home - 2004-11-28 20:10:40 - Sending request to scheduler: http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi
SETI@home - 2004-11-28 20:11:11 - Scheduler RPC to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi failed
SETI@home - 2004-11-28 20:11:11 - No schedulers responded
SETI@home - 2004-11-28 20:11:11 - Deferring communication with project for 1 minutes and 0 seconds
A takto furt dokola, ovsem cas odkladu pristiho pokusu o komunikaci narusta.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jak prosim nastavujes cproxy?Nejde mi to.Ja resim ten samej problem,jak mi tu kluci poradili,tak jsem zkusil modem a ten stahuje normalne.Me nestahne jednotky treba 14 dni.Dejv psal ze ma GPRS od TM a chodi mu to,ja mam od ET a odesle,ale nestahne.
Dik Paja
zbynecek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ET

Příspěvek od zbynecek »

Mozna bych hledal chybu u ET, jeden z pocitacu bezi pres GPRS a bez problemu uz 2 jednotky prijal i poslal. Jedu pres internet.open.s (bez firewallu a se statickou IP) s internim PCMCIA modemem na WinXP. Z drivejska vim, ze ten jejich NAT, transparentni cache a firewall nedelal vubec dobrotu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Re: ET

Příspěvek od dejvidek »

zbynecek píše:Mozna bych hledal chybu u ET, jeden z pocitacu bezi pres GPRS a bez problemu uz 2 jednotky prijal i poslal. Jedu pres internet.open.s (bez firewallu a se statickou IP) s internim PCMCIA modemem na WinXP. Z drivejska vim, ze ten jejich NAT, transparentni cache a firewall nedelal vubec dobrotu.
Taky podle mne chyba u Eurotelu, jedu teď přes nej asi týden a nestáhl sem ani jednu jednotku SETI, CPDN a Pirates jdou v pohodě....
dejv
zbynecek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ET

Příspěvek od zbynecek »

Pro upresneni, pocitam CPDN a minuly tyden ve ctvrtek odpoledne jsem bez sebemensich problemu prijmul a odeslal výsledek. Mozna by stalo za to skusit hotline ... driv taky neslo SSH a po bombardovani ETlinky s tim neco udelali :-)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

GPRS od Eurotelu....

Příspěvek od dejvidek »

Chyba je opravdu na straně Eurotelu, stále ten samej problém, scheduler neodpovídá. Problém se týká jen SETI. Jednotky sem stáhnul, ale neupdatnu kredit. CPDN přitom běží v pohodě. Nemáte někdo ověřenou proxy?
dejv
PS. Cproxy sem zkoušel a bez výsledku.
Naposledy upravil(a) dejvidek dne ned pro 26, 2004 6:35 pm, celkem upraveno 1 x.
StanleyNR
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StanleyNR »

Nefunkcnost Seti pres GPRS ET muzu potvrdit, ale pres Cproxy to ted zkousim a funguje to.
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

StanleyNR píše:Nefunkcnost Seti pres GPRS ET muzu potvrdit, ale pres Cproxy to ted zkousim a funguje to.
Si jen nahodil Cproxy (myslím ten softík) a toť vše? To sem udělal já, případně sem ještě nastavil proxy přímo v klientovi, ale ani to nepomohlo. Jednotky odešlu, ale nepřipojím se na scheduler. A to sem zkoušel namátkově i nějaký jiný proxyny
dejv
Naposledy upravil(a) dejvidek dne ned pro 26, 2004 6:36 pm, celkem upraveno 1 x.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Pres cproxy se to spoji, ne pokazde, ale lze stahovat jednotky.
StanleyNR
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StanleyNR »

dejvidek píše:
StanleyNR píše:Nefunkcnost Seti pres GPRS ET muzu potvrdit, ale pres Cproxy to ted zkousim a funguje to.
Si jen nahodil Cproxy (myslím ten softík) a toť vše? To sem udělal já, případně sem ještě nastavil proxy přímo v klientovi, ale ani to nepomohlo. Jednotky odešlu, ale nepřipojím se na scheduler. A to sem zkoušel namátkově i nějaký jiný proxyny
dejv
V klientovi MUSIS nastavit http proxy - localhost:3128. Funkcnost cproxy muzes vyzkouset napr. v IE s tim stejnym nastavenim proxy.
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

StanleyNR píše:
dejvidek píše:
dejv
V klientovi MUSIS nastavit http proxy - localhost:3128. Funkcnost cproxy muzes vyzkouset napr. v IE s tim stejnym nastavenim proxy.
Ani to nepomohlo, no co až dojedu Eurotel, mažu k T-Mobile, tak problém nebyl.
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Problém vyřešen?

Příspěvek od dejvidek »

Tak se stalo asi nemožné, připojil sem přes Eurotelácký GPRS k scheduleru. "SETI@home - 2004-12-29 00:23:00 - Scheduler RPC to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi succeeded"
Neříkám, že to co napíšu pomůže každýmu, ale někomu snad ano. Podívejte se na webu, kolik máte v seznamu počítačů (hostů), já jich tam měl přes dvě desítky, je to tím, že sem se neustále do projektu přihlašoval a odhlašoval. Spojil sem je tedy ve dva (v jeden to nešlo...). Pak sem nahodil cproxy, nastavil v klientovi proxy "localhost" a port 3128 a připojil se bez problémů, opět mi to tahá jednotky. Je u toho i spousta errorů, ale připisuji to odstávce databáze SETI.
Zkuste to někdo a napiště, jestli jste byli úspěšní :)
dejv
Paja
Nováček

Příspěvek od Paja »

Tak ja jsem ted zkusil jen cproxy,jinak nic.Najednou to funguje SETI stahuje jednotky jak blazen,ale zase neodesle.Kdyz jsem proxy vypnul tak to odeslalo hned.
Ale alespon tak diky za pomoc.
Paja
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Možná s tim Errortell něco udělal, protože teď mi BOINC normálně odeslal i stahnul 2 workunity, aniž bych měl zapnuté cproxy. Doufám, že tento stav vydrží.
Paja
Nováček

Příspěvek od Paja »

Me odesilal bezproblemu a vzdy,jen mi nestahoval.Tak uvidime,jak budu stahovat ja,tak dam info.
Paja
Odpovědět