Několik set hodin?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

tak předváděčka řikaš...to abych se na ni hned podíval...sice mi to na nic není, protože se učím německy a anglicky rozumím jen na urovni psaného textu v počítači, ale sa ty obrázky to snad bude stát. Jestli tam něco takového bude, to jsem fakt zvědavýHonza píše: Kdyz jsme to pousteli pri predvadecce v Oxfordu pres projektor na platno, byla to hezka podivana
btw: taky jsem zvědavý, jestli tam bude i honza
To uz je lonska zalezitost. zapomel jsem doplnit, ze to byla predvadecka BOINC verze CPDN (v te dobe se SETI zmitalo v porodnich bolestech - je-li tomu ted jinak a o ostatnich projektech se spise mluvilo).4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:tak pøedvádìèka øikaš...to abych se na ni hned podíval...sice mi to na nic není, protože se uèím nìmecky a anglicky rozumím jen na urovni psaného textu v poèítaèi, ale sa ty obrázky to snad bude stát. Jestli tam nìco takového bude, to jsem fakt zvìdavýHonza píše: Kdyz jsme to pousteli pri predvadecce v Oxfordu pres projektor na platno, byla to hezka podivana
btw: taky jsem zvìdavý, jestli tam bude i honza
Nebylo to z dnesniho pohledu nic extra - proste grafika v BOINC. Ale kdyz se ti pred ocima otaci 4-metrova zemegule s teplotnima mapama...
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Kolik hodin na Celeru?
Zajímalo by mě kolik hodin(stovek) mi bude počítat celý model můj starý Celeron 800MHz (taktnutý na 900) ? Když jsem ještě moc nevěděl o co jde a neznal jsem tyto stránky tak jsem se zaregistroval a chtěl jsem to zkusit, ale když mi klient ukazoval zhruba čas 2100 hod. Tak jsem počítání zastavil. Jenom by mě zajímalo jestli je to opravdu běžný čas pro takovýto procesor. Chtěl bych to nechat počítat tak na 30% času (počítám ještě SETI a EINSTAINA jo a taky jestli se rozjede ORBIT). Tak abych věděl jestli se u CPDN dožiju konce jednotky 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

Re: Kolik hodin na Celeru?
u CPDN jsou takové časy u takového procesoru myslím normální. O dopočítání jednotky bych čas neměl - čas je na ni 1 rok...tu jednotku by si mněl mít zhruba za 90 dní, když budeš mít pořád zapnutý počítač - a i kdyby si ho mněl jen 12 hodin - za 180 dní to taky stihneš - případně i za delší čas - pokud ti CPDN nepadá, myslím, že ti nic nebrání ho počítat...Bony píše:Zajímalo by mě kolik hodin(stovek) mi bude počítat celý model můj starý Celeron 800MHz (taktnutý na 900) ? Když jsem ještě moc nevěděl o co jde a neznal jsem tyto stránky tak jsem se zaregistroval a chtěl jsem to zkusit, ale když mi klient ukazoval zhruba čas 2100 hod. Tak jsem počítání zastavil. Jenom by mě zajímalo jestli je to opravdu běžný čas pro takovýto procesor. Chtěl bych to nechat počítat tak na 30% času (počítám ještě SETI a EINSTAINA jo a taky jestli se rozjede ORBIT). Tak abych věděl jestli se u CPDN dožiju konce jednotky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem pocital climuBony píše: ...... Jenom by mě zajímalo jestli je to opravdu běžný čas pro takovýto procesor. ......
PS: myslim si ze ta tva udavana doba 2100 hodin pro celeron 800 MHz je nizka, a ze bych si i klidne tipnul , ze ten cas by se ti pak vysplhal na 2600-2800 hodin , takze to pocitani to by byly nekonecne galeje
- Kontaktovat uživatele:
Těch 90 dní by mu to počítalo kdyby jel 24hodin a jenom CPDN4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:u CPDN jsou takové časy u takového procesoru myslím normální. O dopočítání jednotky bych čas neměl - čas je na ni 1 rok...tu jednotku by si mněl mít zhruba za 90 dní, když budeš mít pořád zapnutý počítač - a i kdyby si ho mněl jen 12 hodin - za 180 dní to taky stihneš - případně i za delší čas - pokud ti CPDN nepadá, myslím, že ti nic nebrání ho počítat...
Jak píše chtěl by jej počítat jen na 30%, to by dělalo 300dní což by byl docela šibeniční termín.
Jinak nejslabší PC na kterém počítám CPDN je celeron 1,1 Ghz nějakej hodně starej model a tam už jsem skoro v půlce za 1800 hodin, a to je kancelářský PC na kterém se nic jiného kromě texťáků nedělá, takže je přadpoklad že i Bonyho PC by se nakonec dostal o pár stovek hodin dále a to už by nestihl.
Původně to házelo předpoklad 2500hodin,ale v průběhu výpočtu se to pomalu natahuje, takže již nyní je odhad+již výpočtový čas 3700 hodin
Naposledy upravil(a) forest dne pát čer 24, 2005 10:44 am, celkem upraveno 1 x.
Takovy nazor nikomu neberu, ale nesouhlasim s nim.® Radim ... ® píše: Muj nazor je asi ten, ze se vyplati pocitat climku, kdyz ti udava dobu vypoctu aspon tak do 1000 hodin.
Z dlouhodobeho hlediska je jedno, jestli se pocita velke mnozstvi malych WU nebo jedna velka. Stabilni masinu to chce tak jako tak. Male WU zpravidla nedsou nafrontovat (kratky dealine) a vyzaduje se pravidelne pripojeni k netu; velke net nepotrebuji ale zase trebas potrebuji vice mista na disku. Kazde ma sve proti a proti.
Pokud to pocitac seriozni BOINCer (tedy ne jen nekdo, kdo se jukne na grafiku a WU zahodi), tak pokud masina splnuje specifikace, tak at proste pocita.
Update Sulphur cycle.
Abyste si nestezovali na drobnosti, tak predbezna narocnost sulphur cycle modelu u CPDN (soucasna alfa verze).
Prvni download: 33MB
Upload: prvni faze 8.6MB, phase 2-4 zatim 2.5, finalni fazi jeste nevime. Zatim tedy 15MB
Naroky na disk:
- limitni (tedy pred dokoncenim posledni faze) cca 2.5-2.75GB
- po skonceni modelu (postprocessing a zapakovani) odhadem 1.5-1.75 GB. Starsi verze SC mela po skonceni 630 MB.
Vzhledem k narocnosti SC bude muset byt samosebou i upraveno kreditove ohodnoeni...zatim jsme navrhli nejakou hodnotu a uvidime.
Casova narocnost...no nevim, jestli to mam vubec prozrazovat
- forest
- Kontaktovat uživatele:
No tomu říkám cesta spíše k horšímu
Vyřadí to z okruhu potenciálně použitelných PC hromadu strojů i uživatelů.
I ten 2 GB BOINC co jsem měl když mně to jelo na Prescottu (2 jednotky naráz) byl docela dost, když jsem si držel 2 zálohy(projistotu) tak to dělalo kolem 5GB jen pro BOINC a nyní by to bylo kolem 15GB? No tak jen kvůli tomu místu se na to vykašle hromada lidí.
Další problém budu jistě s tím časem, který pokud se ještě prodlouží, tak PC které nepojedou non-stop, či nebudou mít CPU alespoň 2,5Ghz tak to ani nestihnou vypočítat.
Nebo se předpokládá i prodloužení dedline?
Vyřadí to z okruhu potenciálně použitelných PC hromadu strojů i uživatelů.
I ten 2 GB BOINC co jsem měl když mně to jelo na Prescottu (2 jednotky naráz) byl docela dost, když jsem si držel 2 zálohy(projistotu) tak to dělalo kolem 5GB jen pro BOINC a nyní by to bylo kolem 15GB? No tak jen kvůli tomu místu se na to vykašle hromada lidí.
Další problém budu jistě s tím časem, který pokud se ještě prodlouží, tak PC které nepojedou non-stop, či nebudou mít CPU alespoň 2,5Ghz tak to ani nestihnou vypočítat.
Nebo se předpokládá i prodloužení dedline?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Pravda, CPDN neni pro kazdy stroj.
Zalohovani je dobre a zapakovane zalohy jeste lepsi (zerou mene mista a je tam CRC kontrola). Tech par GB pro dnesni stroje neni problem - lidi tam maj desitky GB hudby, filmu a podobnych blbosti.
Ano, casovani narocnost muze byt pro nektere problem...ostatne to je jiz ted. Vyhodou je, ze kredit se prideluje prubezne (narozdil od vsech ostatnich projektu) a krome soucasneho vypadku se proste kredit dostane...a ne az nekdy, mozna, zadny atp. Resit by to slo i nejakym vyssim ohodnocenim ci bonusem za spocitani celeho modelu.
Stale zustava vyhoda dloooouhe dealine a nepotreba pripojeni na inet oproti ostatnim projektum. Tudiz jsou zde charakteristiky, ktere tento projekt vzdy delali pro nektere poctare vhodnym.
Na druhou stranu - pamatuji si, kdy jsem hledal DC projekty, ktere by pocitac vyuzili. Napriklad, aby projekt bezel v pameti (netahal data stale z disku, swapoval, presouval atp.). Nektere drivejsi DC projekty mely moznost vyuziti vice pameti (trebas 128MB, coz bylo na tu dobu dost) a vykon ze zdvojnasobil. Existuji i DC projekty, ktere vyzaduji stovky MB. Proste - jsou lide, kteri teprve hledaji DC projekty, jak sve masiny vyuzit.
Je jasne, ze na SC nebo Coupled models nebude zapojeno tolik stroju, jako na klasicky slab model. Taky tech modelu nebude tolik potreba. A nez se to cele poradne rozjede, budou masiny zase silnejsi
Co jsem psal je soucasna narocnost alfa verze, do finale se to jeste muze zmenit. Jak jsem asi jiz zminoval, byla diskutovana i varanta pocitani pouze trech fazi (1,2,3 1,2,4 a 1,2,5). Jenze tu jsme jako alfa testeri zavrhli, protoze je tam dost redundance. A taky se trochu vytraci smysl vysledku celeho modelu, na ktery se dost uzivatelu CPDN diva.
Bral bych to zatim s rezervou a jako predbezne. Jen jsem chtel...jak by rekl Duro...tomu dat patricna meritka
Zalohovani je dobre a zapakovane zalohy jeste lepsi (zerou mene mista a je tam CRC kontrola). Tech par GB pro dnesni stroje neni problem - lidi tam maj desitky GB hudby, filmu a podobnych blbosti.
Ano, casovani narocnost muze byt pro nektere problem...ostatne to je jiz ted. Vyhodou je, ze kredit se prideluje prubezne (narozdil od vsech ostatnich projektu) a krome soucasneho vypadku se proste kredit dostane...a ne az nekdy, mozna, zadny atp. Resit by to slo i nejakym vyssim ohodnocenim ci bonusem za spocitani celeho modelu.
Stale zustava vyhoda dloooouhe dealine a nepotreba pripojeni na inet oproti ostatnim projektum. Tudiz jsou zde charakteristiky, ktere tento projekt vzdy delali pro nektere poctare vhodnym.
Na druhou stranu - pamatuji si, kdy jsem hledal DC projekty, ktere by pocitac vyuzili. Napriklad, aby projekt bezel v pameti (netahal data stale z disku, swapoval, presouval atp.). Nektere drivejsi DC projekty mely moznost vyuziti vice pameti (trebas 128MB, coz bylo na tu dobu dost) a vykon ze zdvojnasobil. Existuji i DC projekty, ktere vyzaduji stovky MB. Proste - jsou lide, kteri teprve hledaji DC projekty, jak sve masiny vyuzit.
Je jasne, ze na SC nebo Coupled models nebude zapojeno tolik stroju, jako na klasicky slab model. Taky tech modelu nebude tolik potreba. A nez se to cele poradne rozjede, budou masiny zase silnejsi
Co jsem psal je soucasna narocnost alfa verze, do finale se to jeste muze zmenit. Jak jsem asi jiz zminoval, byla diskutovana i varanta pocitani pouze trech fazi (1,2,3 1,2,4 a 1,2,5). Jenze tu jsme jako alfa testeri zavrhli, protoze je tam dost redundance. A taky se trochu vytraci smysl vysledku celeho modelu, na ktery se dost uzivatelu CPDN diva.
Bral bych to zatim s rezervou a jako predbezne. Jen jsem chtel...jak by rekl Duro...tomu dat patricna meritka
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Uz 9 den pocitam opet climku a potesilo mne,ze na odevzdani mam necely rok a hlavne, ze predpoklada cas spocitani je 700 hodin (a to mam celerona tualatina 1400@1540 MHz)
A i kdyby to bylo 900 hodin je to furt lepsi nez kdysi mi ukazoval cas dopocitani pres 1500 hodin . Ted jsem dopocital posledni jednotku pro Seti, kterou jsem mel v zasobe a kazdopadne zas rad se vracim ke clime do ty doby dokud nebude Orbitek
PS : vim ze existuji i jine narocnejsi modely, proto jsem rad, ze jsem dostal ten jednodusi
A vo tom to je
1754 HODIN!!!
tohle je normalní?
dokončí za: 1754:52:04 doba odevzdání: 24.11.2006
btw mam Celeron D na 2.53GHz
navíc mám problém žere mi to 100% CPU výkonu to je normální nebo kde se to dá nastavit?
dokončí za: 1754:52:04 doba odevzdání: 24.11.2006
btw mam Celeron D na 2.53GHz
navíc mám problém žere mi to 100% CPU výkonu to je normální nebo kde se to dá nastavit?