Tak jsem se mozna mylil, protoze ten projekt ORSA, na ktery jsem odkazoval (i kdyz nejmenoval), asi nakonec bude i pod BOINC.
Doporucuji 1-strankovy clanek o tom, jak si predstavuji NEO/ORSA pod DC obecne a zminky o BOINC.
Zajimave mi tam napriklad prijdou moznosti rozsireni projektu o monitorovani sracek astreroidu i s ostatnimi planety (tj. nejen Zemi ci satelity), coz by umoznovalo jejich pozorovani a tudiz dalsi poznani atp.
Ehhm, uz abych stavel dalsi pocitace
Naposledy upravil(a) Honza dne stř čer 22, 2005 3:30 pm, celkem upraveno 1 x.
Jen bych doplnil:
ORSA@work (Orbit Reconstruction, Simulatoin and Analysis) projekt, který se zabývá monitorováním objektů (asteroidů, komet) pohybujících se v blízkosti Země. Vypadá to, že projekt již funguje a vývojáři plánují přechod na BOINC. Datum spuštění přez BOINC zatím neuveden.
Moznost vytvoreni uctu zde, pripojeni do CNT
Project ma zatim pouze nahozene schedulery, ale zadnou aplikaci nebo praci; pouze je povoleno vytvareni accountu. Jakmile jich bude 1.000, zase nove accounty zakazou (viz LHC).
Neni zatim co pocitat, ale kdo bude chtit porodnimi bolestmi projektu v Alfa a Beta verzi, necht si udela account.
Doporucuji si pripadne zkusit klasickeho ORSA klienta, o kterem jsem se uz zminoval prip predstavovani tohoto projektu.
17.6.2005 22:39:47|orbit@home|Sending scheduler request to http://orbit.psi.edu/cgi/cgi
17.6.2005 22:39:51|orbit@home|Scheduler request to http://orbit.psi.edu/cgi/cgi succeeded
17.6.2005 22:39:51|orbit@home|Message from server: platform 'windows_intelx86' not found
hmm...no stane se....až to všechno pojede, budo to počítat asi taky....zdá se mi to jako celkem dobrý projekt....a i kdyby ne, alespoň jim "pomůžu s porodem", jak říká Honza....
Pokud vim, ani pod jine platformy neni prace. Chyba spatne ideantifikace platformy je take zminovana...proste je to pre-alfa.
Windows non-BOINC verzi si lze nainstalovat a provozovat - nutno stahnout par MB az stovek MB databazi asteroidu, komet a podobneho.
Jestli ma Honza pravdu a pocet accountu je max 1000 a pokud ho chcete si vytvorit , tak nevahejte jelikoz muj account je 790 takze jeste 210 accountu Mozna psanim prispevku je o dalsi account min
® Radim ... ® píše:Jestli ma Honza pravdu a pocet accountu je max 1000 a pokud ho chcete si vytvorit , tak nevahejte jelikoz muj account je 790 takze jeste 210 accountu Mozna psanim prispevku je o dalsi account min
no já jsem pracovník 377 takže to bylo v pohodě......ale není to tak dlouho, co jsem se registroval.......orbit@home member since 17 Jun 2005......takže to ubíhá celkem rychle....počítám, že během 3 dnů to bude pryč.....ti co už to hodně chtěli sou tam a ostatní už budou přybývat pomaleic...no a zbytek má smůlu...
btw. právě jsi na orbitu pracanten dne
® Radim ... ® píše:Jestli ma Honza pravdu a pocet accountu je max 1000 a pokud ho chcete si vytvorit , tak nevahejte jelikoz muj account je 790 takze jeste 210 accountu Mozna psanim prispevku je o dalsi account min
no já jsem pracovník 377 takže to bylo v pohodě......ale není to tak dlouho, co jsem se registroval.......orbit@home member since 17 Jun 2005......takže to ubíhá celkem rychle....počítám, že během 3 dnů to bude pryč.....ti co už to hodně chtěli sou tam a ostatní už budou přybývat pomaleic...no a zbytek má smůlu...
btw. právě jsi na orbitu pracanten dne
Já se registroval před pěti minutami a mám číslo 800.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Nejde vubec o to, jestli mam pravdu, ale jak se na O&H zaridi.
Prace bude nejspis z pocatku pro Linux, pak pro Win. Asi to zacne stejna az mesic ci kdo vi kdy... takze v uctem pospisit, ale s praci trpelivost.
Vubec si mylsim, ze moc prace v alfa/beta projektech pres prazniny nebude (BURP, Lattice, atp.).
Honza píše:Nejde vubec o to, jestli mam pravdu, ale jak se na O&H zaridi.
Prace bude nejspis z pocatku pro Linux, pak pro Win. Asi to zacne stejna az mesic ci kdo vi kdy... takze v uctem pospisit, ale s praci trpelivost.
Vubec si mylsim, ze moc prace v alfa/beta projektech pres prazniny nebude (BURP, Lattice, atp.).
mi by nedělalo problém počítat to i v linuxu....jenom se mi pořád nechce ho tam na jednu partition nainstalovat....už tam mám i souborový systém, swap a takové blbosti, ale nejede to, pač se to nějak jednou rozdělalo, když jsem překopával oddíly, no a teď už to tam nemám jak jednoduše dát, protože nemám CD ROMku u sebe....jinak asi v linuxu moc dělat nebudu (ani neumím), takže budu počítat jen jeden projekt a s pokud možno dlouhou deadline....
Tak jsem se take prihlasil a jsem zvedav, co to vlasne budu pocitat . Pred 5-ti minutami mi dali cislo user ID 807 ... tipuji, ze za par dnu bude jiz plno.