CPDN: US Senat se snazi omezit pristup verejnosti k meteorol

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Také si myslím že nepočítat CPDN jen pro to, že se kdykoliv mohou změnit vstupní data pro konkrétní model předpovědi klimatu událostí jako by byl velký výbuch sopky, nebo jiná nečekaná událost by bylo strašně krátkozraké.
I kdyby takováto situace nastala nebudou tato data k ničemu, protože nám ukáží kam by směřoval vývoj klimatu a jeho změny vlivem působení člověka a to je myslím velice důležitý výzkum.

Osobně sice preferuji také Seti, jehož kladné výsledky by byly v porovnání s CPDN pro mě osobně daleko větší událostí, než předpověď že stoupne hladina moří do sta let o 50 metrů, ale to je jen můj sobecký pohled na věc a jistě by se našla spousta lidí co by mě zde za to chtěla pěkně slovně vyfackovat, ale můžete si to odpustit, vím kdo by to byl :lol:
Dle výsledků v mé statistice si můžete potvrdit že ani mně není CPDN zcela ukradený :wink:

Trux má obrovskou pravdu v tom že naší historií již byl několikrát ověřen vliv vulkanické činnosti na klima celé naší planety a hlavně na život všeho živého na ní a myslím si že je jen otázkou času kdy něco velkého přijde. Je až z podivem že všude v médiích se diskutuje o tom co sem přiletí během několika desítek let z vesmíru a jestli nás to trefí, ale o tom že by zde mohla bouchnout nějaká sopka a zamořením naší atmosféry popílkem na několik let ochladit naší planetu, o tom se nikde nemluví, tedy alespoň ne na veřejnosti. Asi to není žádná senzace když to není časově odhadnutelné :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Mno, nezapominejte na to, ze estli prdne nejaka sopka, budou "vysledky" SETI taky ukradeny :lol:
CPDN nam muze pomoci zjistit, jak se to bude par mesicu a let po te sopce vyvijet, kam bude lepsi se prestehovat, co pestovat atp. V tom nam SETI bude k ...ani vlastne nevim k cemu. Myslim, ze CPDN nam muze potencionalne pomoci i v momente, kde neco takoveho nastane.

Jinak ten web, na ktery odkazoval 'bosh stoji za precteni - alespon introduction.
To ze SETI funguje jako mytus, vedecky pohled je zastaraly ci funguje na odvedeni pozornosti (to tam mozna neni)...je to zajimave podane.
Jinak jsem taky SETI trochu pocital a spocital v nem vic, nez dosahlo 80% lidi v CNT ve vsech projektech dohromady.

Back to topic - emericka vlada se snazila stopit predpovedi, ktere vychazi z klimatologie (viz zprava Pentagonu, kterou Bushova administrativa ztopila, nez ji zurnalisti vytahli na svetlo). Nesnazi se nekdo pred verejnosti zkryvat vysledky SETI? Prijde mi to divne - bud se ty vysledky za desitky let provozu tohoto a podobnych projektu zkryvaji nebo...asi to ukradli UFOni :lol:
Honza

Příspěvek od Honza »

Docela zajimavy clanek - jeste jsem to cele neprecel - od Davida S (hlavni vedator CPDN) je Modelling climate change: known unknowns. Zname nezname...
Doporucuji truxovi hlavne tu pasaz s prirozenou variabilitou (a efekt motylych kridel) a jak se s ni da vyrovnat.
Odpovědět