I kdyby takováto situace nastala nebudou tato data k ničemu, protože nám ukáží kam by směřoval vývoj klimatu a jeho změny vlivem působení člověka a to je myslím velice důležitý výzkum.
Osobně sice preferuji také Seti, jehož kladné výsledky by byly v porovnání s CPDN pro mě osobně daleko větší událostí, než předpověď že stoupne hladina moří do sta let o 50 metrů, ale to je jen můj sobecký pohled na věc a jistě by se našla spousta lidí co by mě zde za to chtěla pěkně slovně vyfackovat, ale můžete si to odpustit, vím kdo by to byl
Dle výsledků v mé statistice si můžete potvrdit že ani mně není CPDN zcela ukradený
Trux má obrovskou pravdu v tom že naší historií již byl několikrát ověřen vliv vulkanické činnosti na klima celé naší planety a hlavně na život všeho živého na ní a myslím si že je jen otázkou času kdy něco velkého přijde. Je až z podivem že všude v médiích se diskutuje o tom co sem přiletí během několika desítek let z vesmíru a jestli nás to trefí, ale o tom že by zde mohla bouchnout nějaká sopka a zamořením naší atmosféry popílkem na několik let ochladit naší planetu, o tom se nikde nemluví, tedy alespoň ne na veřejnosti. Asi to není žádná senzace když to není časově odhadnutelné