Pouzivam na nekolika masinach seti classic a na jednom PC jedu seti boinc. Chtel bych prejit na boinc, ale nemuzu nikde najit
obdobu programku setique, ci setigate, ktery mam pro seti classic. Existuje neco podobneho pro boinc? Nejaky manazer,
ktery stahne jednotky pro vic pocitacu, ktere nejsou napojene na internet.
seti boinc pro vice stroju
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
@ Tom: bohuzel, o takovem programku nevim.
Prenaseni jednotek v BOINC je vubec problematicke, protoze WUs jiz maji podpisy, jsou vazane na verze aplikaci, ve vysledcich na jednotlive masiny atp.
Resenim bych videl klasicky postup - zapakovat BOINC adresar, prenest a pustit na masinu s internetem, stahnout jednotky, zapakovat a dat nazpatek na puvodni pocitac. Postup je nutne opakovat vzdy pred deadline jednotek. Z tohoto hlediska neni SETI indelani a je lepsi pocitat neco, co ma delsi deadline a tudizto nevyzaduje casty pristup k internetu; idealne CPDN.
Na monitorovani progresu clientu a jejich ovladani po siti je asi nejlepsi BoincView
Prenaseni jednotek v BOINC je vubec problematicke, protoze WUs jiz maji podpisy, jsou vazane na verze aplikaci, ve vysledcich na jednotlive masiny atp.
Resenim bych videl klasicky postup - zapakovat BOINC adresar, prenest a pustit na masinu s internetem, stahnout jednotky, zapakovat a dat nazpatek na puvodni pocitac. Postup je nutne opakovat vzdy pred deadline jednotek. Z tohoto hlediska neni SETI indelani a je lepsi pocitat neco, co ma delsi deadline a tudizto nevyzaduje casty pristup k internetu; idealne CPDN.
Na monitorovani progresu clientu a jejich ovladani po siti je asi nejlepsi BoincView
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Problém u SETI/BOINC (a BOINC obecně) je deadline, tedy doba do které musíš jednotky spočítat a odeslat výsledky. U SETI/classic to bylo 3 měsíce, u SETI/BOINC je to mnohem méně, záleží jak moc se ti bude chtít lítat mezi počítačema.
Na compy bez netu je dobrej projekt CPDN, ale zase to chce silnej počítač a hodně místa na médiu, přenáší se až 350MB dat (přes net sde odesílá 7MB). Pokud ty compy zvládnout CDPN, tak nahodit to, pokud ne, tak řešit SETI/BOINC.
dejv
Na compy bez netu je dobrej projekt CPDN, ale zase to chce silnej počítač a hodně místa na médiu, přenáší se až 350MB dat (přes net sde odesílá 7MB). Pokud ty compy zvládnout CDPN, tak nahodit to, pokud ne, tak řešit SETI/BOINC.
dejv
-
JAKU
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma Boinc na dvou počítačích s tím, že na jednom počítači je na sdíleném disku. Sdílený disk je z druhého PC normálně vidět, a mohu z něj vstoupit do kterékoliv složky ovšem krom složky Boinc. Chtěl jsem si tuto složku přidat do BoincLogu, ale ta složka je prostě nedostupná. V čem mám problém ?? Obojí jsou WinXP Prof.CZ.
Díky
Díky
Přístup do adresáře BOINC na sdíleném disku z druhého počítače je při instalaci boincmanagera standardně zakázán. Nejjednodušší, sice ne profesionální(ale proveditelné pro každého) je stopnout-vypnout boinc, zazálohovat celý adresář jinam, smazat původní adresář a vytvořit na tom místě adresář s názvem BOINC-ten už bude ze vzdáleného počítače plně přístupný(pokud ne tak ho ve vlastnostech sdílení povolíš), pak tam vrátíš zálohu a spostíš boinc.JAKU píše:Mám doma Boinc na dvou počítačích s tím, že na jednom počítači je na sdíleném disku. Sdílený disk je z druhého PC normálně vidět, a mohu z něj vstoupit do kterékoliv složky ovšem krom složky Boinc. Chtěl jsem si tuto složku přidat do BoincLogu, ale ta složka je prostě nedostupná. V čem mám problém ?? Obojí jsou WinXP Prof.CZ.
Díky