České hlavy jsou chytré, vždyť je o tom i pořad na čt1. A tak mě napadlo, proč není v Boinc manageru oddelena datova cast od programu, tj. proc musi byt projekty a jejich slozky vzdycky v slozce kde je boinc instalován!
Proč tedy neudělat nějaké nastavení, kde by byla možnost zvolit si složku, kam projekty ukládat.
Já osobně mám rozdělený disk na C, D, kde Déčko je na data , neistaluju na nej zadny programy. A kdyz se Windows odraceji do kremikovyho nebe tak decko je vzdycky ok. Moc by to usnadnilo zalohu a mozna by to pomohlo i upgradu boincmanagera, abych se nebal smazat to, co nepatri do "programovy casti"
Doufam ze taky vymyslite nejaky to vylepsenicko, at se nam pocita lepe, rychleji a spolehliveji
Vylepšení BOINCu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Mám na počítači disky C až N, na Céčku opravdu jen systém a programy, důležité věci jako je i BOINC mám jinde, BOINC na disku D, pokud se wokna potento, tak napíšu format c:\q\u a je to. Pak už jen nahodím pár programů a jede se. Tedy nač vymejšlet a komplikovat lidem instalaci BOINC managera, když si můžeš BM nahodit kam se tobě líbí. Nehledě na možnost zálohy, někde bude program - někde data projektů...
dejv
dejv
@fatbozz: tuhle situaci resim uz mnoho let.
Docela do hloubky jsme o tom diskutovali na CPDN, ktere jsem provozoval i v dost ne-breznych podminkach.
a. klienta (i data) na sitovem disku, takze stanice mohou pri necinnosti vypinat disky. Jenze to strasne zatezovalo sw firewall.
b. klienta (ale i data) na RAMDISKu - opet kvuli vypinani disku a jejich setreni + pripadne zrychleni.
U CPDN by to bylo vubec uzitecne, protoze je na disk docela intenzivni. Klasika jsem poresil nejakym tweakem, takze temp soubory delal jinam. U BOINC to tak nejde.
Samosebou bych bral moznost rozdeleni app, data, temp nebo alespon app+data vs. temp. Tim, ze temp soubory pujdou jinam nehrozi problem se zalohovanim, na ktery uporoznil dejv. Proste bych moc rad provozoval tempy u vseho na RAMDISK.
David Anderson s aktivni praci s daty pocital - tedy ze by si server mohl vyzadat nejaka data (dilci vysledky) a client by je nasel a poslal nebo jinak zpracoval. Ale vse bylo na urovni BOINC folderu.
Melo se na to myslet uz drive a mit XML soubor se speficikaci adresaru dat.
Kdo se v tom nevyzna nebo do toho nechce stourat, tak by nechal default; ostatni by to mohli speficikovat temp a archove folder jinam - u CPDN typicky temp na RAMDISK, archive folder na velky sitovy disk.
Docela do hloubky jsme o tom diskutovali na CPDN, ktere jsem provozoval i v dost ne-breznych podminkach.
a. klienta (i data) na sitovem disku, takze stanice mohou pri necinnosti vypinat disky. Jenze to strasne zatezovalo sw firewall.
b. klienta (ale i data) na RAMDISKu - opet kvuli vypinani disku a jejich setreni + pripadne zrychleni.
U CPDN by to bylo vubec uzitecne, protoze je na disk docela intenzivni. Klasika jsem poresil nejakym tweakem, takze temp soubory delal jinam. U BOINC to tak nejde.
Samosebou bych bral moznost rozdeleni app, data, temp nebo alespon app+data vs. temp. Tim, ze temp soubory pujdou jinam nehrozi problem se zalohovanim, na ktery uporoznil dejv. Proste bych moc rad provozoval tempy u vseho na RAMDISK.
David Anderson s aktivni praci s daty pocital - tedy ze by si server mohl vyzadat nejaka data (dilci vysledky) a client by je nasel a poslal nebo jinak zpracoval. Ale vse bylo na urovni BOINC folderu.
Melo se na to myslet uz drive a mit XML soubor se speficikaci adresaru dat.
Kdo se v tom nevyzna nebo do toho nechce stourat, tak by nechal default; ostatni by to mohli speficikovat temp a archove folder jinam - u CPDN typicky temp na RAMDISK, archive folder na velky sitovy disk.
Re: Vylepšení BOINCu
Neni potreba byt Cechem. Staci pouzivat Help (nebo Googla). Reseni neni az tak slozite, alespon pokud jedes na XP, Win 200X, NT nebo Unixu. Proste vytvor partition na drajvu, kde ty data chces mit a pak tu partition "mountni" na ten adresar projektu. V Unixu je to pres prikaz "mount" (zadej "man mount" pro vic detailu), ve Windows je to pres Disk Managera. Disk ale musi byt v NTFS (NT File System), coz ale neni problem, a lidi co se motaji kolem pocitacu, stejne vetsinou pouzivaji NTFS. Vic detailu najdes v Helpu pod heslem "create a mounted drive", nebo v Exploreru na adrese "ITS:C:\WINDOWS\Help\diskmgmt.chm::/dm_modify_access_path.htm". Sorry, v ceske verzi fakt nevim, jeste jsem ji nikdy na svym pocitaci nemel. Taky se to da najit pod "dynamic volumes".fatbozz píše:České hlavy jsou chytré, vždyť je o tom i pořad na čt1. A tak mě napadlo, proč není v Boinc manageru oddelena datova cast od programu, ...
trux
Jeste dodatek - v Unixu to jde vlastne o hodne jednoduseji - pres symlink (dej "man ln" pro napovedu). Symlink je takova lepsi varianta "shortcutu" (odkazu) ve Windows. Shortcut ve Windows bohuzel nefunguje - na rozdil od symlinku v Unixu, naprosta vetsina Windows aplikaci odkazy nezpracovava a povazuje je proste za samostatne soubory. V Unixu je to transparentni a programy automaticky manipuluji cil toho symnlinku (odkazu) misto nej samotneho.
trux
trux
Myslel jsem neco co pochopí i Běžný Franta Uživateltrux píše:Neni potreba byt Cechem. Staci pouzivat Help (nebo Googla). Reseni neni az tak slozite, alespon pokud jedes na XP, Win 200X, NT nebo Unixu. Proste vytvor partition na drajvu, kde ty data chces mit a pak tu partition "mountni" na ten adresar projektu. V Unixu je to pres prikaz "mount" (zadej "man mount" pro vic detailu), ve Windows je to pres Disk Managera. Disk ale musi byt v NTFS (NT File System), coz ale neni problem, a lidi co se motaji kolem pocitacu, stejne vetsinou pouzivaji NTFS. Vic detailu najdes v Helpu pod heslem "create a mounted drive", nebo v Exploreru na adrese "ITS:C:\WINDOWS\Help\diskmgmt.chm::/dm_modify_access_path.htm". Sorry, v ceske verzi fakt nevim, jeste jsem ji nikdy na svym pocitaci nemel. Taky se to da najit pod "dynamic volumes".fatbozz píše:České hlavy jsou chytré, vždyť je o tom i pořad na čt1. A tak mě napadlo, proč není v Boinc manageru oddelena datova cast od programu, ...
trux
Vsak proto jsem prave napsal odkaz na ten Help. Ja to sam tady vysvetlovat nebudu, ale Help ve Windows je psan pro laiky, takze by to nemel byt problem pro nikoho.fatbozz píše:Myslel jsem neco co pochopí i Běžný Franta Uživatel
trux