EAH/old/Podivné přidělování Einstein jednotek

Fórum o projektu Einstein@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

EAH/old/Podivné přidělování Einstein jednotek

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

Tak už se mi zase stalo, že mi einstein nechtěl dát jednotku.....jednou se mi stalo, že mi potom psal, že jsem překročil limit 2 jednotky na den....dneska jsem dal aktualizovat, aby stáhl nové jednotky (ta stávající má už 75 %), ale server odpověděl:

Kód: Vybrat vše

20.4.2005 22:37:44|Einstein@Home|Message from server: (won't finish in time) Computer on 87.4% of time, BOINC on 93.5% of that, this project gets 19.2% of that
tohle celkem nechápu, je to moc anglicky :D ...vypadá to, že se u Einsteina proti mě spikli a nechtějí mi poslat další jednotky :lol:
fakt nevím... server status nic podezdřelého nevykazuje.....
každopádně má einstain nejlepší systém na sdělování typu chyby - je tam vždy, co se přesně stalo.....

EDIT: teď mi došlo, co by to mohlo být...že to nestihnu spočítat.....je to fakt, když současně počítám LHC, stíhám Einstein jenom těsně...to poslední číslo (19.2) také odpovídá procentu rozdělení výkonu (Einstein má práve 19.27)....možná je to tak.....skusím, uvidím...

EDIT2: nic, nepovedlo se.....akorát se změnila zpráva serveru:

Kód: Vybrat vše

20.4.2005 22:54:31|Einstein@Home|Message from server: (won't finish in time) Computer on 87.4% of time, BOINC on 93.5% of that, this project gets 23.8% of that
....tak uvidím, jestli něco stáhne, až se ta aktuální dopočítá...
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

No vidis, podobny hlasky mi to doma pise porad. Jenze ten komp mam zapnuty 25% dne, tak se mu ani nedivim, jeste pocitam seti.

Ale ted pro zmenu einstein nechce stahovat vubec nic, neni tam uz zadna jednotka, kdyz dam aktualizovat, tak jediny, co pise, je:

20/04/2005 23:08:37|Einstein@Home|Sending request to scheduler: http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
20/04/2005 23:08:38|Einstein@Home|Scheduler RPC to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi succeeded

zadny takovy requesting work...nevim proc, asi se mu nechce
Honza

Příspěvek od Honza »

Zda se, ze hlasky Einsteina jsou opravdu sofistikovane.
No proste projekt poznal, ze podle vykonu masiny a % casu pridelenem danemmu projektu se WU nestihne vcas a proste neda a neda.
Takze bud rychlejsi masinu, nebo vic % casu na Einsteina.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:Zda se, ze hlasky Einsteina jsou opravdu sofistikovane.
No proste projekt poznal, ze podle vykonu masiny a % casu pridelenem danemmu projektu se WU nestihne vcas a proste neda a neda.
Takze bud rychlejsi masinu, nebo vic % casu na Einsteina.
Tomu říkám inteligence a né tomu, že na PC který počítá CPDN se po 3 měsících stáhne naráz do zásoby 16 jednotek, což je nevypočítatelné i na mém Prescotu 4,28Ghz 24/7 :cry:
Naposledy upravil(a) forest dne pon črc 25, 2005 12:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

No ale me proste boinc nechce pozadat einsteina o dalsi praci. Pritom to mam nastaveny furt stejne, doma pocitam 50/50 seti/einstein a vzdycky mel v zasobe jednu wu einsteina. Ze by za to mohla nova verze boincu (tusim 4.35)? No zkusim mu dat treba 90%, jestli se chytne.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Tak jsem Einsteina pouze suspendnul a hned resumnul a najednou se objevila jedna wu. A zase aniz by v logu bylo jedine hlaseni o download. Kde se tam ty jednotky porad berou? :-)
Honza

Příspěvek od Honza »

Jak se ted snazim premluvit Einsteina na dalsi WUs (kdyz je LHC na suchu), tak
13/05/2005 12:44:52|Einstein@Home|Message from server: (reached daily quota of 8 results)
:cry:
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

kdyz koukam na credit pridelovanej za vypocitane jednotky tak je to pekne divne cim drive to PC vypocita tim mene dostane creditu kdyz budu pocitat jednotku cely den tak dostanu aspon 500 creditu(berte s rezervou). nemelo by to byt ze cim vykonejsi pc tim vice creditu? takhle to je dost nefer vuci lidem s vykonejma pc
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Právě že není. Výkonější PC spočítá více jednotek, takže na konci by měli mít všichni stejně za reálný čas. Ale to je jen teorie.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

Bugi píše:Právě že není. Výkonější PC spočítá více jednotek, takže na konci by měli mít všichni stejně za reálný čas. Ale to je jen teorie.
jenze teorie se od praxe dost lisi
kdyz jsem mel procik nepretaktovanej davalo me to treba klidne 100creditu po pretaktovani to dava jen 70 nic moc a cas se zkratil po pretaktovani asi o 1h z 6h20min na 5h17min
tak ono to stim casem zase tak horke nebude :(
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Ono take dost zalezi na ostatnich clenech workgrupy. Na svem AMD XP 2.2Ghz jsem pocital Einsteian za 6h a mel pending kredit 82...dostaval jsem tak kolem 70 podle skupiny...ted ho pocitam na XP-M 2.45Ghz za 5:15 a pending mam 85...vysledky benchmarku byly 2000/4900 a nyni 2300/5400 a pending kredit dostavam temer porad stejnej :lol: A ze bych si z toho neco delal to ne :-) Dopocitam zbyle Einsteiny...nahodim verzi 4.43 ( na tomhel kompu jedu stale legendarni 4.19 :-) ) a rozpocitam si LHC :D

No ted to vlastni vyzni obracene nez sem myslel jako ze na lakomyho Einsteina kaslu a du jinam :-) Ale na LHC dostanu ejste min jelikoz pending mam 12 a dostanu 10 takez procentualne ztratim mnohem vice kreditu :-) no ale kdo by se s tim trapil
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Credit se u Einstein přiděluje stejně jako dříve u Seti tak, že se škrtá z prvních tří nejmenší a největší výsledek a všem včetně čtvrtého se přiděluje ten prostřední.

Takže i kdyby jsi nárokoval 500, musel by tu stejnou jednotku někdo vypočítat ještě s větším požadavkem a ještě by jste museli být mezi prvními třemi aby se vám těch 500 připočítalo.
Stejně tak se to když máte super rychlý PC, tak si většinou nárokujete málo Creditu, ale dostanete většinou daleko více, protože ostatní tak rychlý PC nemají.

Ona ta spravedlnost v tomto přidělování je hodně o úhlu pohledu na věc, ale v podstatě platí že čím lepší PC, tím více jednotek vypočítáte a tím více dostanete Creditu, alespoň tak to mám ověřeno na Seti :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne pon črc 25, 2005 7:05 pm, celkem upraveno 1 x.
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

mno nejlepsi a nejspravedlivejsi pridelovani creditu je u CPDN tam je to na tvrdo a je jedno jak dlouho to pocitaj ostatni
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

vyzkumnik píše:mno nejlepsi a nejspravedlivejsi pridelovani creditu je u CPDN tam je to na tvrdo a je jedno jak dlouho to pocitaj ostatni
to je pravda ale kdo ma rychlej komp tak to dopocita rychleji a kredit se mu prideli drive :) proto u cpdn maji navrch rychlejsi pc , a tomu se prave ostatni projekty snazi zabranit.
priklad:
pc 1) 100MHz 1 wu pocita 10hodin za 100kreditu
pc 2) 1000MHz 1wu pocita 1hodinu za 10kreditu
oba za 10hodin prace dostanou 100kreditu
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Promiň ale plácáš absolutní nesmyli. Když chceš radit tak si napřed ověř jak to je. Kredit dostaneš podle výkonu tvého počítače násobeno dobou výpočtu. Když si nahodíš Boincview tak ti přesně ukáže výkon tvého kompu (v kredittech za hodinu) od posleního testu benchmaku. (ten probíhá jednou za 5 dní)
Obrázek
Odpovědět