odeslání celého projektu najednou
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
Jirka
odeslání celého projektu najednou
Před cca 12 hod jsem najednou odeslal jeden celý dopočítaný projekt. Boinc mi ale stále nepřipsal žádný kredit a nestáhl nový projetk. Na stránkách klima jižmám připočítáno cca1/2 kreditu.Máteněkdo zkušenosti, kdy se mi dopočítá zbytek a kdybudumoci stáhnout další projekt k počítání?
Jirka
Jirka
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: odeslání celého projektu najednou
Osobně jsem to již jednou udělal.Jirka píše:Před cca 12 hod jsem najednou odeslal jeden celý dopočítaný projekt. Boinc mi ale stále nepřipsal žádný kredit a nestáhl nový projetk. Na stránkách klima jižmám připočítáno cca1/2 kreditu.Máteněkdo zkušenosti, kdy se mi dopočítá zbytek a kdybudumoci stáhnout další projekt k počítání?
Jirka
Stáhl jsem si jednu jednotku domů a až po jejím celkovém dopočítání jsem ji donesl opět na net a odeslal. Credit mně naskočil prakticky ihned, ale nějakej větší a po pár hodinách se to dorovnalo na nějakých 6810.
Novou jednotku mně to taky nechtělo stáhnout, protože jsem měl nastavený přihlašování každej den a tak jsem tam nastavil 60dní dal UPDATE a jtáhly se mně rovnou 3.
Za týden budu takto odesílat 2 jednotky naráz, tak jsem zvědavej jestli vše proběhne OK
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Jde o to si sikovne nastavit po kolika dnech se ma pripojovat - napriklad 14 dni ci neco rozumneho podle toho, jak silna je masina. Aby se stahl jeden model.
Ale kdyz se stahnout dva, tak se taky moc nedeje.
S odesilanim celeho modelu muze byt jeden problem - nejspis na strane serveru je snad omezeni na 40 tricklu (a model jich ma 72). Takze se to da resit tak, ze se jich polovina presune jinam, clinet se pripoji, odesle trickle a zacne odesilat a vysledky a v tom momente je potreba presunout jeste ti zbyle trickle. Nezkousel jsem to, ale mohlo by to fungovat.
Kredit se prideluje podle odeslanych tricklu...
S odesilanim celeho modelu muze byt jeden problem - nejspis na strane serveru je snad omezeni na 40 tricklu (a model jich ma 72). Takze se to da resit tak, ze se jich polovina presune jinam, clinet se pripoji, odesle trickle a zacne odesilat a vysledky a v tom momente je potreba presunout jeste ti zbyle trickle. Nezkousel jsem to, ale mohlo by to fungovat.
-
Jirka
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho trvá to omezení?Honza píše:Jde o to si sikovne nastavit po kolika dnech se ma pripojovat - napriklad 14 dni ci neco rozumneho podle toho, jak silna je masina. Aby se stahl jeden model.
Když jsem tu jednotku odesílal v lednu (někdy v půlce), tak ji to vzalo celou a dostal jsem 6810Creditu, což by také odpovídalo celé jednotce (aspoň myslím).Trvalo to jenom chvilku, normálně odešlo těch pár zipových souborů a stáhly se 3 jednotky.
To se jako odešlou jenom některé ty zipy a zbytek to odešle až další den? Nebo to odešle celý a Credit se přičítá postupně?
Docela by mě to zajímalo, protože se chystám příští týden odeslat 2 celé jednotky a rád bych to udělal naráz během chvilky, abych měl doma co počítat
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Neni problem s odeslanim vysledku jako takovych - tj. tech 5 zip souboru.
Jde o problem odeslani vsech trickle souboru naraz - to jsou ty male potvory v \climateprediction.net, ktere maji par bajtu, resp. packet. Z nich se, pokud si dobre pamatuji, odvozuje nejen kredit (tj. poslel novejsi trickle a pricte se ti), ale taky se od toho odvozuji grafy vysledku. A kdyz nejaky trickle trebas za druhou fazy chybi, tak se nemusi objevit graf za druhou fazy ani za cely model.
Vim, ze dost lidi na vysledky do grafu nekouka a nekterym je to jedno, protoze se na vysledky koukaji podrobneji (viz CPView a Advanced Visualization/IDL BOINC), ale nektere to prekvapuje.
Resenim vidim bud jak jsem popsal - nechat tam jen polovinu tricklu a druhou dat stranou a po odeslani te prvni presunout i tu druhou - a nebo se proste v polovine modelu pripojit na net.
btw, vysledky v grafech na alfa projektu v sulphur modelu udelal Tolu ve flashy - vypada to moc pekne.
Jde o problem odeslani vsech trickle souboru naraz - to jsou ty male potvory v \climateprediction.net, ktere maji par bajtu, resp. packet. Z nich se, pokud si dobre pamatuji, odvozuje nejen kredit (tj. poslel novejsi trickle a pricte se ti), ale taky se od toho odvozuji grafy vysledku. A kdyz nejaky trickle trebas za druhou fazy chybi, tak se nemusi objevit graf za druhou fazy ani za cely model.
Vim, ze dost lidi na vysledky do grafu nekouka a nekterym je to jedno, protoze se na vysledky koukaji podrobneji (viz CPView a Advanced Visualization/IDL BOINC), ale nektere to prekvapuje.
Resenim vidim bud jak jsem popsal - nechat tam jen polovinu tricklu a druhou dat stranou a po odeslani te prvni presunout i tu druhou - a nebo se proste v polovine modelu pripojit na net.
btw, vysledky v grafech na alfa projektu v sulphur modelu udelal Tolu ve flashy - vypada to moc pekne.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koukal na tu odeslanou jednotku v lednu a všech 72 Tricklů se tehdy odeslalo naráz, protože jsem byl připojenej jenom chvilku
Takže ten limut udělali až po půlce ledna a nebo to jde stále odesílat celé naráz, uvidím příští týden
Takže ten limut udělali až po půlce ledna a nebo to jde stále odesílat celé naráz, uvidím příští týden
OKie, dej vedet jak to dopadlo - sam jsem zvedavy.forest píše:Tak jsem koukal na tu odeslanou jednotku v lednu a všech 72 Tricklù se tehdy odeslalo naráz, protože jsem byl pøipojenej jenom chvilku![]()
Takže ten limut udìlali až po pùlce ledna a nebo to jde stále odesílat celé naráz, uvidím pøíští týden
Ten limit 40 tricklu neberte jako presny, zda se ze to nejak variuje.
Muze to souviset s BOINC 4.19, ale spise je to problem na serveru - konkretne vkladani tech trickles do databaze (a pripadny timeout). Tudizto to muze byt zavisle na momentalnim vytizeni serveru, mozna rychlosti pripojeni...
Idelani vidim dat polovinu [novejsich] tricklu vedle, udelat update na odeslani tricklu, presunou vedeljsi trickles nazpatek a znovu update.
Muze to souviset s BOINC 4.19, ale spise je to problem na serveru - konkretne vkladani tech trickles do databaze (a pripadny timeout). Tudizto to muze byt zavisle na momentalnim vytizeni serveru, mozna rychlosti pripojeni...
Idelani vidim dat polovinu [novejsich] tricklu vedle, udelat update na odeslani tricklu, presunou vedeljsi trickles nazpatek a znovu update.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Tak a je to tu.
Odeslány 2 celé jednotky naráz + 1/3 další
Prakticky po odstranění problémů s komunikací se serverem v pondělí vše dnes proběhlo v pořádku a odešlo plných 167 Tricklů naráz, takže limit není žádný.
Bohužel mně zůstalo na Hdd těch konečných 5 zipů z jedné z těch dvou jednotek, takže se asi neodešlaly, nebo je klient zapoměl smazat.
Každopádně 15.800 Creditu dostat naráz, to opravdu potěší
Stáhl jsem si nové dvě jednotky, takže zase za pár měsíců znovu
Odeslány 2 celé jednotky naráz + 1/3 další
Prakticky po odstranění problémů s komunikací se serverem v pondělí vše dnes proběhlo v pořádku a odešlo plných 167 Tricklů naráz, takže limit není žádný.
Bohužel mně zůstalo na Hdd těch konečných 5 zipů z jedné z těch dvou jednotek, takže se asi neodešlaly, nebo je klient zapoměl smazat.
Každopádně 15.800 Creditu dostat naráz, to opravdu potěší
Stáhl jsem si nové dvě jednotky, takže zase za pár měsíců znovu
Naposledy upravil(a) forest dne stř kvě 25, 2005 7:27 am, celkem upraveno 1 x.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Opět ověřeno, nyní s verzí 4.25.
Po stažení dvou jednotek jsem dal opojit od netu, odnesl jsem to domů a včera z domu s novým internetovým připojením jednu celou a druhou na 90% odeslal naráz a bez problémů s jakýmkoliv limitem jen tím, že jsem opět povolil kontakt se rerverem.
Rovněž nenastal žádný problém s tím, že by se přiřadil jako nový PC, nebo že by to hlásilo něco jako že to stáhl jiný PC než to odesílá, takže jen pro ty kdo přenáší jednotky CPDN, 4.25 funguje na 100% bez problémů
Po stažení dvou jednotek jsem dal opojit od netu, odnesl jsem to domů a včera z domu s novým internetovým připojením jednu celou a druhou na 90% odeslal naráz a bez problémů s jakýmkoliv limitem jen tím, že jsem opět povolil kontakt se rerverem.
Rovněž nenastal žádný problém s tím, že by se přiřadil jako nový PC, nebo že by to hlásilo něco jako že to stáhl jiný PC než to odesílá, takže jen pro ty kdo přenáší jednotky CPDN, 4.25 funguje na 100% bez problémů
Naposledy upravil(a) forest dne pát čer 10, 2005 7:28 am, celkem upraveno 1 x.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro upřesnění, také se ti to podařilo odeslat naráz bez jakéhokoliv dávkování po 40 tricklech, jako se to daří vždy mně?Barbar píše:Tak i já jsem odeslal 3 jednotky bez problémů najednou.
Nevím čím je to dávkování omezeno a jestli to třeba neplatí jen pro některá připojení, ale já jsem to nikdy dělat nemusel