Nové vymoženosti fora

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

zod píše:To chce jen chvilku vyzkosuet a pak to bdue ok :wink:
Pokud se ti to i pak nebdue zdat pohodlne muzes si to v nastaveni zmenit na puvodni razeni.
Pokud pouzivas styl fora SubSilver...v ostatnich stylech to zatim enni ale Honza na tom uz maka
Vlada Bugdol to ma zmenene rucne nazpatek - snad. Jeste se mi neozval, zda-li mu to chodi.
Nejak se to standardne obratilo - predpokladal jsem, ze to bude vsem chodit podle puvodniho scenare.
Mozna jsem to mel nastavit vsem podle puvodniho a kdo chce zkusit, tak muze sam po novem/logictejsim zpusobu.

Odpoledne se na to snad podivam.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

no já zůstávám u starého způsobu - nejnovější zprávy totiž vycházejí z předchozích zpráv, a když tady delší dobu nejsem (třeba dvě hodiny, nebo přes noc), je tady víc příspěvků, a trochu hůř by se mi hledaly ty co jsou nové od mé poslední návštěvy...no, je to asi trochu divné, ale prostě mi to postaru vyhovuje víc...
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Podle mě je logičtější, když se nejnovější příspěvky řadí nakonec. V knížkách, časopisech či novinách je to přece taky tak.
Jo a díky za opravu. :D
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Vladimir Bugdol píše:Podle mě je logičtější, když se nejnovější příspěvky řadí nakonec. V knížkách, časopisech či novinách je to přece taky tak.
Jo a díky za opravu. :D
Ono je to naozaj subjektivne, takze neberiem nikomu nazor. Na druhej strane - toto nie je knizka ani noviny. Ak si nacitas stranku, je logickejsie ked nemusis skrolovat ani klikat na nejaky odkaz typu posledny prispevok (niekedy to je dvojka, niekedy az piata strana a tak, cize nie je to jednotne a zalezi na rozsahu diskusie).

Takze ako vravim - moze sa ti zdat prijemnejsie ak sa posledne prispevky radia na koniec, ale nie je to LOGICKEJSIE ani praktickejsie.
Staci si vyratat pocet kliknuti ktore potrebujes na zobrazenie najnovsieho prispevku - v pripade ze najnovsi je prvy potrebujes jeden klik a ak sa najnovsi radi ako posledny potrebujes dva kliky plus pozriet sa kolko stranok ma cela diskusia a kliknut teda len na poslednu.
Z pohladu vynalozenej energie a milisekund to je urcite horsia moznost, preto suhlasim s tym ako to Honza spravil a suhlasim aj s tym ze nedal default stare nastavenie ale hned toto. Reakcie ktore s tym nesuhlasia mi pripadaju len ako pristup typu "stare dobre casy", bez ohladu na realny prinos novej situacie.

Ovsem este raz - kazdy si to nastavi ako chce, takze nikomu neberiem jeho nazor ani nechcem presviedcat ze mam pravdu, len chcem racionalne odovodnit ze Honza to spravil dobre. Howgh :)
Honza

Příspěvek od Honza »

Duro Kotulic Bunta píše:Ovsem este raz - kazdy si to nastavi ako chce, takze nikomu neberiem jeho nazor ani nechcem presviedcat ze mam pravdu, len chcem racionalne odovodnit ze Honza to spravil dobre. Howgh :)
Ano, sice jde o to, tak si to kazdy nastavil jak chce, ale tak uplne mozne pro kazdeho to neni.

Nektere zmeny fora se spolecnych casti, nektere zasahuji i do jazykovych mutaci, nektere i do stylu.
To byl jeden z duvodu, proc jsme chteli redukovat pocet stylu.
Delaj nove vymozenosti na jednom stylu a v jednom jazyce znamena trebas pozmenit 15 souboru, pri dvou jazyzcich 20, a navic pri 3 stylech trebas 40 souboru - nejsmite udelat chybu a navic musite odzkouset vsechny zpusoby (nektere zmeny se projevi jen pro moderatory+ neco pro kazdeho, takze dalsi dvojnasokem kombinaci). Kazdemu je jasne, ze je to nekolikanasobne casove narocnejsi a taky si to rika o chyby.

Koukal jsem na ty druhe dva styly, ktere ma nastaveno tusim 9 lidi, z toho 3 lidi ani nenapsali prispevek. Takze je jedna zhruba o 5 lidi, ktere to opravdu pouzivaji (nebudu jmenovat, to je irelevantni).
Z meho pohledu jsou ty styly zajimave (tmave pozadi muze nekdo opravnene potrebovat), ale jsou hodne omezene. Dobre funguje na malem rozliseni (ve velkem mam prouzek uprostred), pusobi dost neprehledne (mozna zvyk) a samosebou...v soucasnosti jim chyby nektere funkce, ktere jsem pridal do zakladniho subSilver. To ze tam spousta avataru pusobi hodne divne a banany taky zrovna nejsou k nakousnuti je jeste dalsi vec.

V meho pohledu by bylo kompromisnim resenim ze subSilver udelat tmavou (inverzni variantu) - tudizto by novy 'Dark' styl ziskal plnou funkcnost subSilver, byl prizpusobytelny rozliseni a zaroven poskytoval pohodli nocnim tvorum.

Zatim jsem resil veci jako jak doma nahodit forum, dostat tam zalohu atp., takze ke zmenam stylu jsem se poradne jeste nepropracoval.
Ale rad si necham poradit od nekoho, kdo ma s upravama stylu zkusenosti nebo mne odkaze na nejaky nastroj k temto ucelum.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ta úprava s přehozeným řazením je SUPER :wink:
Dle mého názoru, je to i lepší v tom, že takhle se mně zobrazí celá stránka nejnovější diskuse a né třeba jenom jeden příspěvek na poslední straně jako dříve.

Díky Honzo za doubrou práci, ale prosím o zachování Solaris, je to jediné prostředí které mě díky hvězdičkám vždy potěší :lol:
Když už budeš dělat nějakou tmavou alternativu, přidej hvězdičky :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Ta úprava s pøehozeným øazením je SUPER :wink:
No hlavne aby si to kazdy mohl zmenit. Zatim kdo ma jiny styl nez subSilver a nevyhovuje mu soucasne zareni, at mi napise PM a ja to zatim rucne zmenim v databazi...
forest píše:Dle mého názoru, je to i lepší v tom, že takhle se mnì zobrazí celá stránka nejnovìjší diskuse a né tøeba jenom jeden pøíspìvek na poslední stranì jako døíve.
Ano, to je velmi padny argument.
forest píše:Díky Honzo za doubrou práci, ale prosím o zachování Solaris, je to jediné prostøedí které mì díky hvìzdièkám vždy potìší :lol:
Když už budeš dìlat nìjakou tmavou alternativu, pøidej hvìzdièky :wink:
Taky diky. Uz z toho taky budu mit hvìzdièky :roll:
Ted mam nejake jine veci do cineni, takze asi ve Stredu se na to juknu - uz mi snad bude behat forum spolehlive doma off-line, abych mohl neco vyzkouset, nez to dam na zive forum.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

ANO taky se mi to libi. Zda se mi to prehlednejsi. Jinak mam radeji vice hvezdicek na konaku, nez na monitoru. :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

Honzo, jak vlastně rozjedeš fórum na disku? To musíš nainstalovat nějaký server, ne? Mi se to teda nepodařilo...zatím..

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:Honzo, jak vlastnì rozjedeš fórum na disku? To musíš nainstalovat nìjaký server, ne? Mi se to teda nepodaøilo...zatím..
jj, SQL server, php support, Apache atp.
Ackoli jsem dal limit na praci se soubory 65MB (na nasem hostingu mame snad jenom 12MB a uz ted ma zaloha vic jak 2x tolik), tak mi stejne vylezl prekroceni limitu casoveho zpracovani 300 sekund. Po 5 minutach se proste na AMD64 neni zaloha schopna to databaze pretahnout.
Takze pak nastupuje rozstrihani sql zalohy, tahani po jednotlivych tabulkach nebo jine srandy. Na opravdu velkem foru asi chutovka...nebo se to snad da resit jinak. Napriklad udelat davky sql prikazu, aby to jelo jako davka. btw, SQL reference manual ma kolem 1500 stranek, kdyby jsi nemel co cist.
A pak jsem zjistil, ze je treba jeste upravit samotnout sql zalohu, aby neodkazovala na boinc.cz atp.

Je to trochu tricky, ale nakonec se da...
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Pozor!
Právě jsme s Honzou přišli na tohle:
Pokud používáte jiné téma, než je subSilver a máte ručně nastaveno řazení příspěvků od nejstarších po nejnovější a budete něco měnit v "Nastavení", tak se Vám automaticky nastaví řazení od nejnovějších příspěvků po nejstarší.
Tak ať se pak nedivíte jako já. :?
Honza

Příspěvek od Honza »

No, bylo to spise poderzeni, ktere mne vcera napadlo - Vlada to nakonec potvrdil.
Musim uskopojit zamestnavatele, pak neco do skoly...a jeste nez pujdu parit, tak snad zbude cas se na to podivat...
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, tak i uzivatele Galaxian a Soloris by meli mit moznost menit "Poøadí, ve kterém jsou pøíspìvky zobrazeny:" resp. "Select the order in which posts will be shown:".
Vyzkousejte si to - zahodinu jedu parit, takze potom PM.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Zdá se, že to funguje tak jak má. Díky.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jelikoz se stale opakuji dotazy proc nekomu neco nejede - a pritom jsou informace o stavu projektu v novinkach, nevydrzel jsem a dal jsem vpravo do toho prazdneho mista status serveru, co udelal Bruno.

Update by mel byt kazdych 5 minut. Do budoucna by tam chtel zadelat moznost ktere projekty se maji zobrazovat a taky zmenu barev - takhle barva moc nesedi, ale aspon ji lidi neprehlednou, navyknout si podivat se na ten pravy banner nez se zeptaji a nez se zauci, tak Bruno dodela nejake decentnejsi barvy. Pak to zmenim a nebude to rusit...

Co na to rikate? Je to dobra pomucka?
Odpovědět