Windows 7
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: Windows 7
Muj nazor na widle je doufam vseobecne znam. Kdo si instaluje widle, patri do Bohnic 
Tohle porekadlo znam take jinakFordPrefect píše:Muj nazor na widle je doufam vseobecne znam. Kdo si instaluje widle, patri do Bohnic
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Hmm, ted jsem nemel nejakou dobu notebook a tak jsem na zaloznim provozoval Kubuntu a reknu vam, ani jsem se zpatky na ty svoje wokynka netesil. Asi jim dam sbohem uplne a nainstaluju OpenSolaris.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Dostali jsme se sice mimo téma diskuse, ale jinak skutečně až na výjimky již netřeba u Windows zůstávat a Linux (či Mac OS) je plně nahradí
No a proč mám dávat zbytečně pár tisíc za OS, když mohu mít stejnou funkcionalitu zadarmo?
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
V době kdy sem měl čas se v počítači "vrtat" mě bavilo řešit nefunkčnost toho a toho, dneska ale na to nemám čas a tak upřednostňuji nainstalování woken a mám po starostech.
dejv
dejv
Ono tech "vyjimek" je ve vysledku tolik, ze casto nema vubec cenu na linux prechazet. A cena cca 2-3tacy za Win je vesme s pakatel, kdyz hra na PC stoji kolem litru.
Pro vetsinoveho cloveka by na druhou stranu bylo nejlepsi, kdyby si pocitac sam neadminoval a delal by to za nej nekdo jiny
Pak by bylo zrejme lepsi lino, pokud by nechtel koukat na blu-ray, anebo hdtv
Zapoctou-li se ale naklady na externi administraci linuxu vs. samo adminovani Win, pak kazdopadne lino vychazi o hodne draz.
Pro vetsinoveho cloveka by na druhou stranu bylo nejlepsi, kdyby si pocitac sam neadminoval a delal by to za nej nekdo jiny
Pak by bylo zrejme lepsi lino, pokud by nechtel koukat na blu-ray, anebo hdtv
Zapoctou-li se ale naklady na externi administraci linuxu vs. samo adminovani Win, pak kazdopadne lino vychazi o hodne draz.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
V době kdy sem měl čas se v počítači "vrtat" mě bavilo řešit nefunkčnost toho a toho, dneska ale na to nemám čas a tak upřednostňuji nainstalování Linuxu a mám po starostech.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
No ja ked som mal este Unix masinu (2006) tak vsetko co mi na windows masine trvalo 1 minutu (vratane vyhladania info) mi na unixovej trvalo asi 5 minut kym som si nastudoval co a kde treba spravit... 
Odvtedy som unix/linuxove veci neskusal, je sice dost mozne, ze vtedajsi unix (sun solaris) bol menej user-friendly ako nejake dnesne linuxove ubuntu etc, ale jednoducho stacilo mi to, a s windowsami som odvtedy celkom spokojny.. v tomto suhlasim teda s nazorom, ze kto nema cas tak je pre neho windows uzitocnejsi..
Odvtedy som unix/linuxove veci neskusal, je sice dost mozne, ze vtedajsi unix (sun solaris) bol menej user-friendly ako nejake dnesne linuxove ubuntu etc, ale jednoducho stacilo mi to, a s windowsami som odvtedy celkom spokojny.. v tomto suhlasim teda s nazorom, ze kto nema cas tak je pre neho windows uzitocnejsi..
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Duro, na celou vec je treba se divat jako na Teorii relativity. Ja jsem unixy "odkojeny", a tak mam problemy zase na windows. Zacinal jsem v roce 1993 na SGI a Solarisu, a musim rict, ze dnesni windows jim nesahaji ani po ta prislovecna kolena
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, když vyjde nová verze distra a nechci jen provést upgrade, ale čistou instalaci (ono totiž i na linuxu je po čase lepší čistá instalace, i když ne jako u Widlí po čase pouhého používání, ale např. když distro projde přes dvě generace apod.), tak zazálohuji adresář home, naformátuji disk nainstaluji linux nahraji zpět adresář home nastavím boinc jako service a je hotovo. Osobně pochybuji, že tento postup by byl funkční u Widlí. Díky unixovému základu a stále minoritnímu zastoupení neřeším viry, spyware a podobné legrácky (tedy pokud mi mí drazí příbuzní a kamarádi nepřinesou svůj Windowsovský komp, že to nějak zlobíFordPrefect píše:V době kdy sem měl čas se v počítači "vrtat" mě bavilo řešit nefunkčnost toho a toho, dneska ale na to nemám čas a tak upřednostňuji nainstalování Linuxu a mám po starostech.
Ano je pravda, že některé věci jsou méně user-friendly, ale pokud na Widlích nechci krást ale používat volně dostupný soft, tak stejně skončím v drtivé většině případů na stejném komfortu jako u Linuxu. Ono totiž nejde o to, že platíte jen OS (podle mne zbytečně), ale ten skutečně user-friendly soft se všemy vymoženostmi většinou zadarmo legálně neseženete a pak platíte hromadu dalšího softu.
Dále si musíme uvědomit jedno, strašně moc záleží na tom (a už to tu zaznělo) s čím je kdo zvyklý pracovat. Osobně mi nedělá problém používat a administrovat systém Windows verze 95, 98, 2000 a XP, používám je léta jsem na ně zvyklý - vím, kde mám co hledat. Když ale dnes přijdu k počítači s Win Vista, tak většinou hledám, kde je ta funkcionalita, kterou mám pod XP během několika sekund. Nedávno jsem upgradoval domácí wifi síť z b-čka na g-čko a měl jsem zrovna k dispozici i komp s Win Vista - s rozchozením zabezpečené Wifi sítě jsem blbnul skoro hodinu, Visty si sami ovladač nestáhly, CD jsem neměl. Když jsem rozchodil HW, tak jsem se zase nemohl připojit, při prvním pokusu o zadání údajů se spojení nenavázalo, tak jsem si řekl, že to nastavím ručnčně - ouha zaboha jsem nemohl najít kde nastavit SSID a WPA klíč. Nakonec se samozřejmě podařilo, ale strávil jsem u toho spoustu času. Pro linux jsem si sice ovladač stáhl předem, ale síť jsem rozchodil během pár minut. Druhý den při startu počítače jsem byl sám překvapen, když OpenSUSE oznámil, že pro ten Wifi USB stick si stáhne příslušné ovladače (ačkoliv již stejné ovladače byly nainstalovány ručně), tudíž ruční instalace by asi nebyla ani potřeba - milé a hlavně nečekané překvapení
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

Já už tuhle diskusi vzdal, jednu dobu jsem byl strašlivý protiwindowsák, nemohl jsem Windows ani cítit. To bylo někdy před třemi lety, je to asi tři a půl roku, co jsem "rebootoval", updatoval systém a ohromený novou verzí xfce4 už jsem se do Windows nevrátil...začínal jsem na Debianu a je pravda, že ze začátku do toho musí člověk hodne vrtat a mel by o tom neco vedet, nebo mit, jako ja, nekoho znameho, ktery se "vyzna". Odmenou za tu drinu je pak ale cloveku dokonale prizpusobeny system.
Na druhou stranu co jsem lidem instaloval Ubuntu, jelo to vetsinou lip nez Windows - windows taky nikdy nepojede v zakladni instalaci, vzdy je treba neco z CD doinstalovavat, cpat tam hromadu driveru, pripadne service pack - Ubuntu ma drivery pro vetsinu hardwaru standardne v kernelu a "zbytek" v repozitari pripravene ke stazeni a instalaci na par kliknuti - na rozdil od CD porad aktualni..
Takze povera "Nemam cas resit, proc mi v Linuxu nejede to a ono" uz ztraci na vyznamu, nekteri linuxaci jej sice nemaji moc radi, ale je pravda, ze prave Ubuntu to dotahlo celkove hodne daleko. Porad to ale presto neni idealni, takze treba nemusi vzdy fungovat ctecky otisku prstu, "multimedialni touchpady" a podobne hracky, na ktere vyrobce neudela drivery a nejsou tak rozsirene, aby je udelal nekdo jiny..
Kazdy at si vybere co se mu hodi, ja uz se o tom ani nehadam - kazde ma svoje vyhody a je to hlavne otazka zvyku.
//EDIT: ah, pomalu pisu a zda se, ze opakuju par veci, co uz napsal LiborA ^^
Na druhou stranu co jsem lidem instaloval Ubuntu, jelo to vetsinou lip nez Windows - windows taky nikdy nepojede v zakladni instalaci, vzdy je treba neco z CD doinstalovavat, cpat tam hromadu driveru, pripadne service pack - Ubuntu ma drivery pro vetsinu hardwaru standardne v kernelu a "zbytek" v repozitari pripravene ke stazeni a instalaci na par kliknuti - na rozdil od CD porad aktualni..
Takze povera "Nemam cas resit, proc mi v Linuxu nejede to a ono" uz ztraci na vyznamu, nekteri linuxaci jej sice nemaji moc radi, ale je pravda, ze prave Ubuntu to dotahlo celkove hodne daleko. Porad to ale presto neni idealni, takze treba nemusi vzdy fungovat ctecky otisku prstu, "multimedialni touchpady" a podobne hracky, na ktere vyrobce neudela drivery a nejsou tak rozsirene, aby je udelal nekdo jiny..
Kazdy at si vybere co se mu hodi, ja uz se o tom ani nehadam - kazde ma svoje vyhody a je to hlavne otazka zvyku.
//EDIT: ah, pomalu pisu a zda se, ze opakuju par veci, co uz napsal LiborA ^^
Nahodil už někdo RC od Windows 7?
Chystám se na Windows 2008 R2 RC, ale nevím kdy se zadaří...
Chystám se na Windows 2008 R2 RC, ale nevím kdy se zadaří...
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
No Honzo build asi 7077 mi běžel bez problémů, ale RC verze přímo z webu MS né a né nahodit. Viz. dotaz na fóru zive.cz.
dejv
dejv
Co jsem si stáhl instalačku Win 7, tak při vypalování ISO souboru mi to hodilo nějakou chybu a to 2x při použítí dvou různých DVD/RW.
Tak jsem radši přešel k oblibenějšímu Windows 2008 R2 serveru a instalace...no právě to po mě chce heslo pro přihlášení
EDIT: Tož jsem si chtěl ještě nahodit Virtual PC beta a do něj Win XP, jenže mrcha napíše, že "This update is not applicable to your computer.". Bohužel, Virtual PC Beta asi pod Win2008 neběhá...nebo na to M$ zapomněl...
Tak jsem radši přešel k oblibenějšímu Windows 2008 R2 serveru a instalace...no právě to po mě chce heslo pro přihlášení
EDIT: Tož jsem si chtěl ještě nahodit Virtual PC beta a do něj Win XP, jenže mrcha napíše, že "This update is not applicable to your computer.". Bohužel, Virtual PC Beta asi pod Win2008 neběhá...nebo na to M$ zapomněl...