BOINC FreeHal@home
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
BOINC FreeHal@home
Neumim dobre anglicky, ale je to neco s pocitacovou siti ci co.... no konvertuje to nejakou velikou databazi, ma to jeste dost porodnich problemu (treba to spatne ukazuje kolik %je huz spocteno), ale jednotky jsou +-velice rychle spocteny.
adresa projektu je http://boinc.freehal.org/projects/freehal_at_home/
tym Boinc.CZ je jiz vytvoren, vytvoril ho Velda (http://velda.borec.cz)
adresa projektu je http://boinc.freehal.org/projects/freehal_at_home/
tym Boinc.CZ je jiz vytvoren, vytvoril ho Velda (http://velda.borec.cz)
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: BOINC FreeHal@home
Tak jsem se přidal, bohužel mám problém se stažením souboru language-v3.data
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
jo obcas je s tim problem, dokonce minulej tejden resetili kredity, snizily gain atd... no je to porad jen alfa ze.....
Dívali jste se, jakej to má traffic? Jedna jednotka během výpočtu protahá asi 7 MB dat, takže to bohužel není nic pro mě... Ať žije FUP 
Navíc pořád otravuje firewall.
Navíc pořád otravuje firewall.
je to jinak, ne az tak stastne voleny, ale pochopitelny.... vlastni jednotka ma par KB, ale pocitaci softik ma okolo tech 7MB a kdyz to pocita tak si to stahne jen jednotku, kdyz dopocita a nejakou dobu nema praci tak vsecky soubory smazne a pak kdyz dostane praci tak znovu stahuje onech 7MB..... snad jsem to napsal srozumitelne....
ja tedka mam jinej problem.... doma to pocitam na notasu a dostavam kredity(5-9kreditu/jednotku), pak to zkousim i v praci na podstatne vykonejsi masine a ikdyz spoctu jednotku, je zvalidovana, ale nedostanu kredity (gain 0,0000) i kdyz treba druhej co pocital stejnou jednotku dostane 5kreditu.... nekde soudruzi delaj chyby.... no uvidim jestli si toho vsimnou a neco s tim udelaj
a dalsi zajimavost... v original boinc klientu posledni verze to neukazuje %vypoctu (nic noveho), ale zjistil jsem ze BS 0.5.5+original boinc klient 5.10.45 , tak v tom bs mi ukazuje %vypoctu!!! ale v boincmagorovi ne... dobrej joke co?
ja tedka mam jinej problem.... doma to pocitam na notasu a dostavam kredity(5-9kreditu/jednotku), pak to zkousim i v praci na podstatne vykonejsi masine a ikdyz spoctu jednotku, je zvalidovana, ale nedostanu kredity (gain 0,0000) i kdyz treba druhej co pocital stejnou jednotku dostane 5kreditu.... nekde soudruzi delaj chyby.... no uvidim jestli si toho vsimnou a neco s tim udelaj
a dalsi zajimavost... v original boinc klientu posledni verze to neukazuje %vypoctu (nic noveho), ale zjistil jsem ze BS 0.5.5+original boinc klient 5.10.45 , tak v tom bs mi ukazuje %vypoctu!!! ale v boincmagorovi ne... dobrej joke co?
Nevím, jestli mluvíme o tom samém... Jako u každého projektu si to stáhne aplikaci a nějaké jednotky. Když se spustí výpočet, pustí se dvakrát runner, připojí se k netu a stahuje si další data, asi cca 10 MB na jednotku (alespoň tolik mi ukazoval Netlimiter ). Stáhlo se mi 100 jednotek, spočítal jsem 4, ta čtvrtá během výpočtu spadla a všechny zbylé se samy smazaly jako nepotřebné, či co to hlásilo. Čili jsem došel k tomu, že kdybych měl počítat všech 100 jednotek, protahalo by to asi 1GB, což si teda fakt se svým FUPem nemůžu dovolit.
Zkusil jsem pro zajímavost zjistit přes whois v Netlimiteru, kam se ten runner připojuje, ale nepodařilo se. Navíc psal Honza na fóru CNT další věc, která se ani mně nelíbí, totiž že aplikace spustí runner ve vlastním adresáři někde v tempu, tedy mimo adresář Boinc, což je prostě blbé a snad k tomu ani není důvod.
Zkusil jsem pro zajímavost zjistit přes whois v Netlimiteru, kam se ten runner připojuje, ale nepodařilo se. Navíc psal Honza na fóru CNT další věc, která se ani mně nelíbí, totiž že aplikace spustí runner ve vlastním adresáři někde v tempu, tedy mimo adresář Boinc, což je prostě blbé a snad k tomu ani není důvod.
acha tak o tomhle jsem nevedel.... netlimiter mi v praci zakazali.... grrrr ale doma na to juknu, i kdyz mam pocit ze mi runner nic nestahuje
navic od vcera se zmenila verze aplikace a ja huz konecne i v praci dostavam kredity.... jen mi vsecky jednotky co se stahnou bezej najednou... i s CPDN ktery mam jako zalozni... a ze zacatku cca mesic nazpatek se vzdy pocitala jedna jednotka/jadro (to jak si to davalo tu nejvyssi prioritu, pred resetem kreditu)
pripadne bych zkusil operovat se zakazem pristupu na sit..... je to volba boincu a projekty by to mneli respektovat
edit 19.11.2008: tak opravdu ty ulohy jeste stahujou hafo souboru (vypis hlaseni ulohy na webu, skryte stahovani).... pokud se jim nepodari je vsecky stahnout uloha se ukonci a nedostanu kredit... v praci mi to vzdicky stahne jen par souboru a pak to zahapruje a zkolabuje, proto nedostavam kredity, to vite podnikova proxina
gain kreditu vyrazne klesnul
navic od vcera se zmenila verze aplikace a ja huz konecne i v praci dostavam kredity.... jen mi vsecky jednotky co se stahnou bezej najednou... i s CPDN ktery mam jako zalozni... a ze zacatku cca mesic nazpatek se vzdy pocitala jedna jednotka/jadro (to jak si to davalo tu nejvyssi prioritu, pred resetem kreditu)
pripadne bych zkusil operovat se zakazem pristupu na sit..... je to volba boincu a projekty by to mneli respektovat
edit 19.11.2008: tak opravdu ty ulohy jeste stahujou hafo souboru (vypis hlaseni ulohy na webu, skryte stahovani).... pokud se jim nepodari je vsecky stahnout uloha se ukonci a nedostanu kredit... v praci mi to vzdicky stahne jen par souboru a pak to zahapruje a zkolabuje, proto nedostavam kredity, to vite podnikova proxina
gain kreditu vyrazne klesnul
tak zacatkem tydne vyrazne prekopali aplikaci, jak sleduju tak na tom delaj pekne aplikace je tedka 0.18 a stahuje si to jen dva zipovy soubory, podle vypisu ulohy huz by to nemnelo lizt pri vypoctu na net, musim jeste vecer overit.... jinak uz se ukazuje i stav vypoctu, jen od vcerejska jsem nedostal credity, vsecko mam peding.... rozhodne je videt ze delaj pokroky.... doba vypoctu je neco kolem 30minut, aplikace 0.15-0.17 se casto restartovaly a pak se pocitali odznova, takze pokud mate starsi jednotky tak je zruste.... (starsi nez cca pul den)
Jak psal vítek, "projekt už neleze mimo BOINC adresář".