BOINC - TSP

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

Pridal bych k tomu jednu vec: to zrychleni je razantni a radove. Skoro by se dalo rici bezprecedentni, ale trochu to pripomina situaci se SZTAKI.
Take verim, ze se toho nekdo ujme a hodi to treba na Win x64. Ale BF je okrajovy a slise slouzi na validizaci ostatnich metod.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Ale BF je okrajovy a slise slouzi na validizaci ostatnich metod.
Právě proto, že slouží k validaci ostatních metod jej osobně považuji za důležitý. Potřebujeme prostě v rámci té úlohy jednou projít všechna možná řešení, abychom našli to jedno nejlepší a stávající aplikací BF bychom to za našeho života nestihly. Všechny ostatní metody pak budou sloužit k porovnání jak rychle se dostanou k co nejlepšímu výsledku. Možná měl být pro začátek zvolen jiný rozsah měst, ale s tím teď nic nenaděláme. Každopádně doufám, že někdo tu aplikaci udělá (já to neumím :cry: ), protože ten projekt mne osobně velice zajímá. Takže pokud je někdo programátor :lol: potřeboval bych to zkompilovat pro Linux 64b - AMD, Windows 32b - AMD, P4, Pentium M a případně i Windows 64b - AMD.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jasne. Myslel jsem okrajovy ve smyslu vyvoje. Ze neni stezejni, aby BF byl to nejrychlejsi atp., ale stabilni a spolehlivy, protoze je ucelnejsi se ve vyvoji venovat "chytrejsim" metodam. Ze je pro projekt jako celek dulezity jsem nezpochybnoval.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Nejlepší by bylo, kdyby to někdo zkompiloval pro všechny platformy a poslal Markusovi jako novou oficiální aplikaci. To hraní si na to, že jsou jiné algoritmy lepší je docela srandovní zvlášť, pokud je BF aplikace tak rychlá. Škoda že si to neumím zkompilovat sám :cry:
Honza

Příspěvek od Honza »

Souhlasim ve smyslu srovnavani algoritmu. Pokud je ted optimalizovany rekneme 80x rychlejsi, tak...
Markus jasne rikal, ze jej tolik nezajima najit nejkratsi cestu, ale zkouset ruzne algoritmy...v podstate sis nimi hrat s BF brat pouze jako referencni/testovaci.

Ale to se nevylucuje s tim, ze by se pouzil optimalizovany BF a patricne prodlouzily WUs.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

No, tehle projekt mi prijde trochu jako vyhazovani strojoveho casu oknem :D
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

FordPrefect píše:No, tehle projekt mi prijde trochu jako vyhazovani strojoveho casu oknem :D
No já myslím že právě naopak. Na úloze tohoto typu lze velmi dobře testovat algoritmy UI či kvaziUI - např. mravenčí kolonie apod. (což se zrovna chystá - aplikace ACO)
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

LiborA píše:
FordPrefect píše:No, tehle projekt mi prijde trochu jako vyhazovani strojoveho casu oknem :D
No já myslím že právě naopak. Na úloze tohoto typu lze velmi dobře testovat algoritmy UI či kvaziUI - např. mravenčí kolonie apod. (což se zrovna chystá - aplikace ACO)
ok. ok. snad jsem toho zas tak moc nerek :D
Odpovědět