Kazdopadne diky!
BOINCStudio
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Myslim, ze to v NBS GUI (zatim) nastavit nejde, ale NBS core s tim nema problem, takze proxy vcetne authentikace muzes nastavit pres boincmgr, nebo pres OBS (stare BSSahib píše:Nemohu najít nastavení autentifikace proxy, případně jak ji tam zadat, pokud se to vyplňuje do jednoho políčka proxy. .
Private (old) + CCU stats.
To je sice sqela zprava, ale nejak mi chybi zprava o 32bit core pro Linux. Nebo prijde na radu az po 64bit verzi?Honza píše:Uz testujeme BS core x64 verzi; pro Win zalozena na 5.10.30, pro Ubuntu na 5.10.28
Kdyz to pujde dobre, bude k dispozici jako public beta.
No nevim, jestli prave na 5.10.42, nebo nejakou pozdejsi 5.10. Kdybych mel kristalovou kouli, tak bych to spis videl na nejakou 6.1.xHonza píše:"Neboj, vsechno bude"
Linux BS core 32bit je na 5.10.30
Kdyz budou core pokryte jak 32bit tak 64bit na Win i Linuxu, uz to bude mnohem veselejsi.
Nevim, jestli se pak bude upgradovat na 5.10.42...asi casem ano.
No a snad budou casem i zdrojaky....
NBS pro Linux je oficialne venku - http://forum.boincstudio.boinc.fr/boinc ... t_18_1.htm
Ja jen doplnim, ze linuxovy core je zkompilovan s glibc 2.4. Pokud tedy pouzivate distro postavene na nizsi verzi glibc, tak core nespustite. Tyka se to asi vetsiny serverovych instalaci Linuxu.
Problem jsem uz diskutoval s Honzou a kompilace s nizsi verzi glibc pripadne se staticky slinkovanymi knihovnami neni na poradu dne, ale casem na ni prijde (snad) rada.
Nevim co pouzivaji ostatni boinc cruncheri na serverech, ale ja jsem v tomto ohledu znacne konzervativni, takze Debian Etch, Centos 4 atd. Ubuntu, Fedoru a spol. bych na server nedal, takze NBS core s glibc2.4 je pro me jeste par let tabu, aspon do te doby dokud nebude lenny stable.
Problem jsem uz diskutoval s Honzou a kompilace s nizsi verzi glibc pripadne se staticky slinkovanymi knihovnami neni na poradu dne, ale casem na ni prijde (snad) rada.
Nevim co pouzivaji ostatni boinc cruncheri na serverech, ale ja jsem v tomto ohledu znacne konzervativni, takze Debian Etch, Centos 4 atd. Ubuntu, Fedoru a spol. bych na server nedal, takze NBS core s glibc2.4 je pro me jeste par let tabu, aspon do te doby dokud nebude lenny stable.
Jeste podotknu... ac tu nechci moralizovat. Pokud nekdo dela mod boinc core a vychazi ze zdrojovych kodu UCB, pak by mel v okamziku oficialniho vydani sveho modifikovaneho core zverejnit i zdrojove kody.
U "normalnich" projektu k tomu dochazi drive nez jsou binarky, az uz zverejnovanim nightbuildu, nebo jen umoznenim stazeni SVN. V tomhle ohledu mi pripada postup modifikace UCB core frantiky neumely nebo dokonce diletansky.
Tim nechci nijak znehodnocovat praci na NBS core, jen mam sve zasady. Widle nekradu, Linux pouzivam ne pro to, ze je zadara, ale pro to, ze mi vyhovuje lip a GNU licence je virozni, pokud s tim nekdo nesouhlasi, at nepouziva GNU zdrojaky a sve dilka at si licencuje jak chce.
Takze otazka na Honzu jako stycneho dustojnika: Jde jsou zdrojaky? <edit>Samozrejme zdrojaky modifikace UCB core, do zdrojaku NBS GUI mi nic neni a jeho vyvoj a zverejnovani je na rozhodovani vyvojaru.</edit>
Ptam se pro to, ze kdyby byly zdrojaky, zkusil bych zkompilovat NBS core tak aby byl pouzitelnej i pro me, takze ciste sobecky.
U "normalnich" projektu k tomu dochazi drive nez jsou binarky, az uz zverejnovanim nightbuildu, nebo jen umoznenim stazeni SVN. V tomhle ohledu mi pripada postup modifikace UCB core frantiky neumely nebo dokonce diletansky.
Tim nechci nijak znehodnocovat praci na NBS core, jen mam sve zasady. Widle nekradu, Linux pouzivam ne pro to, ze je zadara, ale pro to, ze mi vyhovuje lip a GNU licence je virozni, pokud s tim nekdo nesouhlasi, at nepouziva GNU zdrojaky a sve dilka at si licencuje jak chce.
Takze otazka na Honzu jako stycneho dustojnika: Jde jsou zdrojaky? <edit>Samozrejme zdrojaky modifikace UCB core, do zdrojaku NBS GUI mi nic neni a jeho vyvoj a zverejnovani je na rozhodovani vyvojaru.</edit>
Ptam se pro to, ze kdyby byly zdrojaky, zkusil bych zkompilovat NBS core tak aby byl pouzitelnej i pro me, takze ciste sobecky.
Tak source code samozrejmne bude - jak na core, tak NBS. Ale chtej ho dat k dispozici, az to bude ciste.
(no jasne, ktery kod je cisty, ze...).
V souvistlosti s moznosti podepisovani BS core se poslal i do Berkeley. A tak je mozne, ze nektere features z BS se zpetne portuji do UCB core. No, RRI asi ne, ale i tak...
V souvistlosti s moznosti podepisovani BS core se poslal i do Berkeley. A tak je mozne, ze nektere features z BS se zpetne portuji do UCB core. No, RRI asi ne, ale i tak...
No parada. To muze trvat leta. Kdyby tohle pred lety rekl Linus, tak Linux neexistuje, nebo je furt ve verzi 0.x. Zadny kod neni cisty a nikdy nebude. Kvuli tomu bych radsi ani nechtel videt zdrojaky k Vistam.Honza píše:Tak source code samozrejmne bude - jak na core, tak NBS. Ale chtej ho dat k dispozici, az to bude ciste.
Pokud tam chtej jen pridat behem par dni par set radku komentaru, tak budiz. Jsem zvedavej jak dlouho jim bude "cisteni" trvat.
Upresnim: bavim se jen o zdrojacich core, GUI mi (zatim) nezajima a pokud by se rozhodli zdrojaky GUI nezverejnit vubec, tak to s klidem zkousnu.
Zacleneni modifikaci BS core do UCB by bylo to nejelegantnejsi reseni. Frantici by si tim usetrili spoustu starosti s roubovanim modu do dalsich verzi (o kompilacich pro "exoticke" platformy ani nemluve) a vsichni ostatni by meli mody v SVNku. Zatim mi to pripada jako hrani na vlastnim pisecku (proc treba jeste pred psanim kodu nezverejnili zpusob komunikace v planovanych rozsirenich mezi core a GUI?)
Bez existence zdrojaku mi pripada i testovani "jen napul". Pokud mi neco nefunguje tak jak by melo, nebo mam podezreni na spatnou funkcnost, jsem zvyklej se napred kouknout do zdrojaku. Vetsinou je pak report budu bud zbytecny, nebo presnejsi. Coz jsem uz dokazal treba kdyz CPDN zaclo posilat modely s extra dlouhou deadline.
Mimochodem: Upgradnu par CentOSu na 5kovou verzi, abych mohl testovat aspon tu soucasnou binarku NBS core.
No a nakonet o5 dotaz: Jak to vypada se vzajemnou kompatibilitou OBS core a NBS GIU, pripadne naopak NBS core a OBS GUI? Bez toho mame sice "finalni verzi" ale spis to vypada na finalni pre alfa verzi.....