BOINC - Hydrogen@Home

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Pozor aplikace CP2K bere 1 GB paměti na jednotku (od 1 058 240 kB do 1 250 640 kB - report z Task managera) - to je také možná důvod proč vznikají ty chyby popsané níže.
Marty McFly
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty McFly »

Tak to bude asi tím, je to potvora náročná :( Koukal jsem, že už jsi to reportil na foru. Dobrá práce.
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

LiborA píše:Pozor aplikace CP2K bere 1 GB pamìti na jednotku (od 1 058 240 kB do 1 250 640 kB - report z Task managera)
No konecne poradna aplikace :lol:
2GB DDR2 moduly jsou dnes docela levne...skorem o 4 kusech uvazuji.

Bohuzel the-only-32-bit-machine-at-home ma jenom 2GB a navic quad.

A prece mi to jednu WU stahlo a behem dvou minut spocitalo OK.. Nez jsem se stacil podivat na spotrebu pameti, bylo to fuc...

EDIT: Hmm, a druha padla.
18/01/2008 19:53:28|Hydrogen@Home|[error] Can't rename output file nsc1.mol2_pdb1qds.pdb_1200681217_1_0
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Podle fóra by měla být aplikace upravena, aby nebrala tolik paměti. Ale nemám možnost to vyzkoušet (doma běžím na Linuxu a restartovat do Windows kvůli tomu nebudu). Mohl by to někdo ověřit a případně dát zprávu do fóra - jen pozor, dejte před tím restartovat projekt, protože se nezměnilo (nejspíš) číslo verze aplikace.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Koukal jsem na download stránku projektu a je tam aplikace BABEL 7.31, ale zatím jsem nezaznamenal, že by byla uvolněna. Možná nás brzy čeká další "rozšíření" :lol:
Honza

Příspěvek od Honza »

Jsem zkousel, ale nejni prace.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Pokud by někoho zajímaly bližší informace o CP2K, tak doporučuji navštívit tuto stránku.
Honza

Příspěvek od Honza »

Hmm, by bylo fajn to zkompilovat pod Win x64 - hlavne kdyz si to bere tolik RAM.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Upravena aplikace CP2K - momentálně si bere jen 30 140 kB paměti :)
Marty McFly
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty McFly »

A počítáš ji bez problémů? Zkoušel jsem reset projektu a pořád výpočet končí tou samou chybou, zkusil jsem odpojit a znovu připojit projekt , tak se uvidí, zatím jsem stáhnul jen Autodock a jeho hafo MB dat :D
Obrázek
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Marty McFly píše:A počítáš ji bez problémů? Zkoušel jsem reset projektu a pořád výpočet končí tou samou chybou, zkusil jsem odpojit a znovu připojit projekt , tak se uvidí, zatím jsem stáhnul jen Autodock a jeho hafo MB dat :D
Na dvouprocesorovém stroji s 3GB paměti je CP2K stabilnější než Autodoc. Na druhé mašině (2 fyzická jádra -> 4 virtuální s HT) s 1 GB paměti nemám žádnou úspěšnou jednotku CP2K :cry:
Honza

Příspěvek od Honza »

Jsem zkusil a dostal jsem autodock (+ peknou dardu downloadu). Hodila chybu, druha uz prosla.
EDIT: Super, uz i jedna CP2K. Ihned vypocitana :?

EDIT2: Konecne prace pro 64-bit stroj. Na nem mam 8GB pameti...tam se muze vyradit.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Zdravim, rad bych se zapojil do pocitani ale koukam ze pro vytvoreni accountu je na Hydrogen@home potreba "zvaci kod". Muzete mi ho nekdo poslat do PM?
Dikes moc :)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Duha píše:Zdravim, rad bych se zapojil do pocitani ale koukam ze pro vytvoreni accountu je na Hydrogen@home potreba "zvaci kod". Muzete mi ho nekdo poslat do PM?
Dikes moc :)
Bohužel starý pozvánkový kód "elkhaircaddis" prý nefunguje. Psal jsem Jackovi o nový, ale zatím bez odpovědi.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Pokud se někdo chcete zapojit do projektu a nemáte pozvánkový kód (a nechce se Vám komunikovat v angličtině s Jackem) tak pošlete PM. Zrovna jsem od Jacka dostal mail s momentálně platným pozvánkovým kódem - Duhovi jsem jej už poslal, takže doufám, že dá vědět zda skutečně funguje. Jinak ten kód nebude platit věčně, neb podle vyjádření Jacka jej často mění kvůli spamu.
Odpovědět