BOINC - QMC@home
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
Xenostellar
- Pokročilý

-
Xenostellar
- Pokročilý

Na stejném compu na LINUXu se jednotka three_30f_folding.415 počítala 49 hodin.Xenostellar píše:Takže jednotka one_30f_folding.374 se na mém E6300 @ 2,2GHz počítala 40,5 hodin.
Otázka ja jak moc se jednotky liší a jestli se to dá porovnat.
EDIT: Tak ta informace, neni zas moc přínosná, protože na linuxu začínám a zjistil jsem, že mi zpomaluje procesor i když běží BOINC. Je potřeba změnit profil cpu aby to běželo na plno jak má. Odhaduju teda, že ten čas by byl +- stejnej na Win i na LINUXu.
Co je tedy předmětem srovnávání? Jednotlivé jednotky nebo Linux vs Windows?Xenostellar píše:Na stejném compu na LINUXu se jednotka three_30f_folding.415 počítala 49 hodin.Xenostellar píše:Takže jednotka one_30f_folding.374 se na mém E6300 @ 2,2GHz počítala 40,5 hodin.
Otázka ja jak moc se jednotky liší a jestli se to dá porovnat.
EDIT: Tak ta informace, neni zas moc přínosná, protože na linuxu začínám a zjistil jsem, že mi zpomaluje procesor i když běží BOINC. Je potřeba změnit profil cpu aby to běželo na plno jak má. Odhaduju teda, že ten čas by byl +- stejnej na Win i na LINUXu.
Možná se pletu, ale podle těch pár jednotek, co jsem spočítal, mám pocit, že co jednotka, to unikát.
-
Xenostellar
- Pokročilý

No chtěl jsem srovnat Win a LINUX ale nějak se mi to nepovedlo, takže nicFran píše:Co je tedy předmětem srovnávání? Jednotlivé jednotky nebo Linux vs Windows?
Možná se pletu, ale podle těch pár jednotek, co jsem spočítal, mám pocit, že co jednotka, to unikát.
To že jednotky jsou různý je taky problém. Mě připadalo, že by mohly být přibližně stejné, ale zatim jsem jich moc nespočítal.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám, že počítám jak aplikaci QMC@HOME-preRC1exp tak QMC@HOME-preRC1. Nevíte někdo, kde zjistím v čem se liší?
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
Mírně popsané je tu tady:
viewtopic.php?p=38243&sid=6a2a05e9a36e3 ... 58739ef8c3
Víc jsem nikdy nenašel.
viewtopic.php?p=38243&sid=6a2a05e9a36e3 ... 58739ef8c3
Víc jsem nikdy nenašel.
"Kdybychom byli nesmrtelní, nevážili bychom si tolik života."
Jacques-Yves Cousteau.
Jacques-Yves Cousteau.
vcera jsem narazil na jednotky one_e15_isomersm-ecp2.xxx (x je cislo), zprvu se tvarily ze se spocitaji za 1,5h.... ve skutecnosti se pak pocitaly 2,5 az 3,4h a kredit byl "jen" 56,43
mnel jsem jich 10, na masine se celou noc nepracovalo a bezelo jenQMC jako service, masina je winXPpro, C2D E6850 (3GHz), 4GB ram, boinc 5.10.30 jako service
docela mne to zarazilo protoze ostatni jednotky se pocitaji trosku dyl a je za ne okolo 300-1500 kreditu a kredit se lisi, urcitou umerou dle delky vypoctu, kdezto u tehlech kratouckych je zda se danej pevnej
mnel jsem jich 10, na masine se celou noc nepracovalo a bezelo jenQMC jako service, masina je winXPpro, C2D E6850 (3GHz), 4GB ram, boinc 5.10.30 jako service
docela mne to zarazilo protoze ostatni jednotky se pocitaji trosku dyl a je za ne okolo 300-1500 kreditu a kredit se lisi, urcitou umerou dle delky vypoctu, kdezto u tehlech kratouckych je zda se danej pevnej
Jo, nastala doba temna. Nové jednotky pojedou sotva s polovičním okreditováním proti předchozím, neb se pár lidí nakrklo, že QMC dává abnormální kredit a stěžovali si v Berkeley... Takže admini na QMC holt ustoupili tlaku davu a snížilo se to. Už nikoho z těch stěžovatelů nenapadlo, jak vysoké nároky na mašiny projekt klade. A tak se obávám, že všichni Quadomilní kredithunteři ( včetně mě ) vezmou do zaječích - a jsem nasr.n, protože nový CPU chladič za 12 stovek jsem si pořídil jen kvůli QMCMusacek píše:vcera jsem narazil na jednotky one_e15_isomersm-ecp2.xxx (x je cislo), zprvu se tvarily ze se spocitaji za 1,5h.... ve skutecnosti se pak pocitaly 2,5 az 3,4h a kredit byl "jen" 56,43
Takže vážení, jdu si hledat jiný projekt. A bohužel právě ve chvíli, kdy podle RAC stojíme hned pod Vámi
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
Některé jednotky z předchozích úkolů se vrací do systému k dopočitání. Nové série ale už budou s novým kreditem.Musacek píše:*krouti hlavou* dneska jsem si stahl trosku zasoby na vikend a huz jsem ty kratky jednotky nedostal (mozna jsem mnel stesti, nebo to byl ulet) uvidime po vikendu
" Vše je pomíjivé, kredit zůstává "
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
V současné době je několik typů jednotek od krátkých po dlouhé. Kreditově už to není opravdu tak výnosný projekt, ale ještě minulý týden platilo, že s délkou výpočtu narůstá dramaticky kredit za hodinu. Tenhle týden jsem to nepropočítával.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
-
Xenostellar
- Pokročilý