BOINC - DepSpid
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Pridano do faq
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- Brogg
- Nováček
Trochu oživím mrtvé téma. Depspid po jistých problémech jede a dává v současnosti maximálně 6 jednotek, které se dají počítat naráz, aniž by příliš zatěžovaly cpu. Osobně jsem nezaznamenal potíže s přílišným zatížením pc pod vlivem tohoto projektu.
U starších BM nešly jednotky pozastavit, tato možnost je od verze 5.10.
Dovolím si toto téma posunout nahoru i z důvodu žádosti o zapojení dalších členů do tohoto projektu. Jeho výhodou je možnost souběhu s ostatními mnohem náročnějšími projekty. Tým je v současnosti na 48. místě a má 7 členů. Tak ať je nás víc a pošoupnem se dopředu
U starších BM nešly jednotky pozastavit, tato možnost je od verze 5.10.
Dovolím si toto téma posunout nahoru i z důvodu žádosti o zapojení dalších členů do tohoto projektu. Jeho výhodou je možnost souběhu s ostatními mnohem náročnějšími projekty. Tým je v současnosti na 48. místě a má 7 členů. Tak ať je nás víc a pošoupnem se dopředu
-
Xenostellar
- Pokročilý

-
Xenostellar
- Pokročilý

Zjistil jsem, že mi Spider trochu brzdí počítač. Normálně to nijak poznat neni, ale když chci třeba z průzkumíka otevřít nějakej soubor, tak trvá strašně dlouho než se vůbec pustí ten program a pak eště než se v něm otevře soubor. Možná je chyba i někde jinde, ale když jsem opustil DepSpid, tak všechno jede normálně rychle. Takže se spiderem končim.
- Brogg
- Nováček
Po delší době se opět vracím a doufám, že budu schopen podávat průběžnější informace o tomto projektu, vše je bohužel dáno vytížením v reálném životě...

Jinak dle poslední zprávy na oficiálních stránkách z 3. října, která je uvedena níže, to vypadá že si ještě počkáme...
Ne, chyba není někde jinde. Více lidí si ztěžuje na tento neduh a někteří díky tomu ho odmítají mít na svém pc, bohužel. Doufejme, že podobné problémy vyřeší další verze a že po dlouhé odmlce projektu bude důvod se opět zapojitXenostellar píše:Zjistil jsem, že mi Spider trochu brzdí počítač. Normálně to nijak poznat neni, ale když chci třeba z průzkumíka otevřít nějakej soubor, tak trvá strašně dlouho než se vůbec pustí ten program a pak eště než se v něm otevře soubor. Možná je chyba i někde jinde, ale když jsem opustil DepSpid, tak všechno jede normálně rychle. Takže se spiderem končim.
Jinak dle poslední zprávy na oficiálních stránkách z 3. října, která je uvedena níže, to vypadá že si ještě počkáme...
DepSpid píše:The project is currently suspended for a longer (4 weeks or more) outage. Please don't expect anything (except the main page and the forums) to work during this month, even if some things may work during some times. There will be another news entry as soon as the outage is over.
-
Xenostellar
- Pokročilý

No pokud se kvůli tomu nedá počítač normálně používat tak je ten neduh docela velkej a je jasný, že to nikdo na pc nechce mít. Když to bude fungovat jak má, tak se k tomu klidně vrátim. Další podle mě podivná věc byla, že procesy depspidu běžely současně s ostatníma ale nic nedělali. Jednotka se počítala třeba 8 hodin, ale procesorový čas byl nakonec třeba jen jedna minuta. Žádný vytížení internetu navíc jsem taky nezjistil.
Podle mě to prostě vůbec nefungovalo
- Brogg
- Nováček
Tak to upřímně nebylo tak přesné pozorováníXenostellar píše:No pokud se kvůli tomu nedá počítač normálně používat tak je ten neduh docela velkej a je jasný, že to nikdo na pc nechce mít. Když to bude fungovat jak má, tak se k tomu klidně vrátim. Další podle mě podivná věc byla, že procesy depspidu běžely současně s ostatníma ale nic nedělali. Jednotka se počítala třeba 8 hodin, ale procesorový čas byl nakonec třeba jen jedna minuta. Žádný vytížení internetu navíc jsem taky nezjistil.
Spider pracoval jako projekt, který nezatěžuje procesor "non-cpu-intensive" a tedy je možné jej provozovat spuštěný s dalšími projekty (ve starších verzích boinc managera nešel dokonce pozastavit, což se změnilo s příchodem novějších verzí managera). Kdo má dvojádrový procesor, běžely mu běžně 2 projekty (např. SETI a QMC nebo samozřejmě např. 2 úkoly z jednoho projektu) a k tomu dále několik úkolů pro Spidera (dle maxima povolených WU). Ovšem dle hlasování mezi uživateli dojde ke změnám a bude se více využívat cpu.
K důvodům, proč docházelo ke zpomalování. Spider při výpočtech zapisoval na disk (místo efektivnějšího využívání operační paměti), což vedlo ke zpomalování. V současné době se pracuje na celkové změně projektu - zásadní změny v databázi a snaha rozdělit celý projekt na dvě aplikace (non-cpu-intensive a cpu-intensive). Dříve se totiž jeden úkol skládal ze dvou částí (každá jinak využívala připojení a cpu). Doufejme, že se změny podaří a stane se tak brzo
-
Xenostellar
- Pokročilý

Tak dobře, napsal jsem to špatně. Měl jsem napsat: u mě to vůbec nefungovalo 
Podle mě byla chyba i někde jinde než jen v neefektivním využívání disku. Když jsem dvojkliknul na *.doc tak se asi 10s nic nedělo, ani disk nic zvláštního nedělal. Pak se puslil word, pak zas dlouho nic a pak se to teprve otevřelo.
A u tebe je vidět, že to nějak využívá síť? Mám měřič, rychlosti přenášených dat po síti a tam bylo 0. V task manageru bylo využití CPU depspidem taky 0. Takhle si já práci nepředstavuju
Podle mě byla chyba i někde jinde než jen v neefektivním využívání disku. Když jsem dvojkliknul na *.doc tak se asi 10s nic nedělo, ani disk nic zvláštního nedělal. Pak se puslil word, pak zas dlouho nic a pak se to teprve otevřelo.
A u tebe je vidět, že to nějak využívá síť? Mám měřič, rychlosti přenášených dat po síti a tam bylo 0. V task manageru bylo využití CPU depspidem taky 0. Takhle si já práci nepředstavuju
- Brogg
- Nováček
Já naopak ano. O projekt se zajímám primárně díky celému konceptu, ale fakt, že se jednalo až do dnešní doby o projekt, který mohl běžet vedle jiných bez významného zatížení cpu se mi zamlouval (připojení k síti mám víc než nadstandardní, takže tuto otázku vůbec neřeším). Že tam nějaký traffic byl jsem zaznamenal (Navíc ve statistikách se Ti počítá i přenos, takže si můžeš ověřit, zda tam byl či ne a zda to souhlasí s Tvými statistikami - ja mám k dispozici porovnání statistik z depspidu jako každý jiný uživatel a statistiky ze serveru pro moji ip a že bych zaznamenal nesoulad říct nemohu. Pravdou je, že jsem to blíže nesledoval, neboť jsem neměl důvod.). A že zejm. v posledních úkolech byla druhá fáze úkolu (zatížení cpu) naprosto zřejmá - vytížení cpu vyletělo nahoru, disk jel na max. a úkol se rozeběhl a bylo vidět jako ukazatel běží po procentech ke stovce (během chvilky byl úkol komplet), to mohu dle osobní zkušenosti potvrdit. Jen dodám, že mé soudy nejsou založeny na pár jednotkách, o čemž vypovídá i 104. místo celkově a 4. místo v ČR. Snažím se být v projektu stále a změny v jednotlivých verzích byly patrné...Xenostellar píše:Takhle si já práci nepředstavuju
Jen se zeptám, výpočet jedné jednotky nebyla většinou krátká doba a Ty jsi měl čas a chuť koukat na měřič (real-time)? Nebo jsi procházel grafy přenosů? Pak se musím ale zeptat, jestli jsi měl grafy (statistiky) nějak rozdělené nebo jak jsi rozlišil, že v grafu XY tento peak je práce s netem a tento je streamovaná Tv a tento je Spider? Nebo jsi po celou dobu nepracoval s pc a všechny aplikace a služby byly vypnuté? Opravdu se zajímám (není to urážka) a rozhodně stojím o Tvou odpověď i pro možné další porovnávání našich výsledků a statistikXenostellar píše:Mám měřič, rychlosti přenášených dat po síti a tam bylo 0.
-
Xenostellar
- Pokročilý

Ty mě pořád asi nechápeš. Když jsem se kdykoli podival v jeden okamžik na oba ukazatele tak depspid využíval 0 CPU a traffic byl 0, tak co teda dělal? To je nějaká práce? Ten měřič ukazuje celkový využití sítě. Zrovna jsem nic nestahoval ani nikde nebrouzdal. Síťově náročnej projekt bych si představoval tak že alespoň nějaký data uvidim téct.
- Brogg
- Nováček
No, myslím, že chápu, Tobě přijde zvláštní, že není v daný okamžik vytížený ani cpu ani síťovka a domníváš se, že projekt v ten daný čas vlastně nepracuje. Já se zas domnívám, že (pokud neberu v úvahu druhou fázi, kde je cpu vytíženo bez řečí) když se Spider zabývá strukturou webových stránek (databáze závislostí, statistika) a nemýlím-li se nejprve se stáhne obsah a následně se prohledává struktura, tak obecně z toho vyplývá, že nejsi odkázán pouze na rychlost svého připojení, ale i na odezvu jednotlivých webů apod.
Pro využití svého připojení spíš využij statistiky, které Ti umožní pohled na minimálně celý den, údaje budou mít vyšší vypovídací hodnotu...
Pro využití svého připojení spíš využij statistiky, které Ti umožní pohled na minimálně celý den, údaje budou mít vyšší vypovídací hodnotu...
-
Xenostellar
- Pokročilý

- Brogg
- Nováček
No, jak která. Já počítal vždy maximum povolených jednotek naráz a navíc máš pravdu, že ukazatel nefungoval, takže Ti přesný čas neřeknu, ale byly to hodiny až dny (boinc 24/7), což jsou hodnoty v souladu i s jinými usery... Ale uvidíme, jak to bude po odstávce.Xenostellar píše:No dobrá, ukecal jsi měNějaký kredity za to mam. Na stránky se teď ale stejně nedá dostat. Tak třeba to s tou novou verzí bude lepší. A jak dlouho se ti počítala jedna jednotka?
EDIT:
Dovolím si poznámku. Došlo během odstávky k nepříjemné situaci, o které je v této době již informován dejvídek (přes SZ).
Dne 17. 8. 2007 mi došla žádost o převzetí týmu v projektu Depspid. Nejprve jsem se pokusil zjistit nějaké informace a následně jsem dlouhodobě nebyl na netu s tím, že čas na vyřešení (schválení či odmítnutí) jsou dle oficiálního emailu 2 měsíce (tedy do 17. 10. 2007). Bohužel, Depspid je dlouhodobě offline a já v situaci, kdy po zmatku v práci a ve škole nemám ani možnost tento problém řešit klasickým způsobem (odmítnout žádost přes formulář). Proto jsem se rozhodl k zaslání emailu na adresu depspid@bjoernhenke.de v tomto znění:
"Dear Mr. Henke,
I would like to ask you how to solve my problem.
On 17th August 2007 the user "admincz" asked to be handed over the privileges and responsibilities of team founder in DepSpid. The form for denying this request has long been inaccessible at this address:
http://depspid.dyndns.org/orig/team_cha ... teamid=102
If I do not respond to this request within two months (which basically means this week), admincz will be given the option to become the founder himself, which I definitely do not wish. The Depspid server has recently been offline including the oprtion to administer my account.
Thank you very much for your speedy help.
Yours faithfully,
"Mé skutečné jméno"
nick: Brogg
team: boinc.cz"
Pokud bude mít kdokoliv nápad či poznámku, samozřejmě ji uvítám
-
Xenostellar
- Pokročilý