Nové vymoženosti fora

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

Nova blbustka foru - kdyz dostanete novou soukromou zpravu, bude o tom hlaska nahore v baneru cervene (misto klasicke modre).
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

přídavky do fóra

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

Honza píše:Nova blbustka foru - kdyz dostanete novou soukromou zpravu, bude o tom hlaska nahore v baneru cervene (misto klasicke modre).
kde na to furt chodíš? Takové drobnosti, si řekne člověk... todle si například stáhnul, nebo vyrobil sám? Zdánlivě se to totiž může zdát jednoduché, ale vyznat se v tom zdrojáku fóra - to fakt pěkně děkuju. Předpokládám, že tohle a podobné vylepšení se děje jen pomocí přepsání určitých souborů (ta přípona je nějak na "t")...
Já si teď zkouším rozjet fórum na svých stránkách ale pořád tam jsou nějaké bordely. Jo jo, kdyby mi alespoň ftp fungovalo tak jak má...ale můžu být rád, že to jede alespoň systémem "co třetí soubor chyba", a že nemusím všechny ty soubory fóra kopírovat přes webové rozhraní - to by bylo na půl roka... :shock:

Re: pøídavky do fóra

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:
Honza píše:Nova blbustka foru - kdyz dostanete novou soukromou zpravu, bude o tom hlaska nahore v baneru cervene (misto klasicke modre).
kde na to furt chodíš? Takové drobnosti, si øekne èlovìk... todle si napøíklad stáhnul, nebo vyrobil sám? Zdánlivì se to totiž mùže zdát jednoduché, ale vyznat se v tom zdrojáku fóra - to fakt pìknì dìkuju. Pøedpokládám, že tohle a podobné vylepšení se dìje jen pomocí pøepsání urèitých souborù (ta pøípona je nìjak na "t")...
Já si teï zkouším rozjet fórum na svých stránkách ale poøád tam jsou nìjaké bordely. Jo jo, kdyby mi alespoò ftp fungovalo tak jak má...ale mùžu být rád, že to jede alespoò systémem "co tøetí soubor chyba", a že nemusím všechny ty soubory fóra kopírovat pøes webové rozhraní - to by bylo na pùl roka... :shock:
Znas to - neco hledas, ale najdes neco uplne jinyho :lol:
Ne, nejsou to moje vymysly - jsou to udelane veci...ale vyznat se v tom je nekdy fakt narez.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

no když se v tom tak vyznáš, nevyznáš se v tomhle?:

Kód: Vybrat vše

phpBB : Critical Error 

Could not query config information

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'howgw-system.phpbb_config' doesn't exist

SELECT * FROM phpbb_config

Line : 219
File : common.php
Tuším, že je to nějaký bordel v databázi, nechce se mi to ale celé znova přeinstalovávat - to bych se z toho asi za chvíli oběsil. Znamenalo by to totiž nahrát zpět na server složku Install a tu druhou(už nevím jakou).

Po asi třech hodinách kopírování souborů fóra na server (trvalo to tak dlouho, protože při přenosu 10-ti souborů měly většinou tak 3 soubory error při přenosu a musel jsem je tam tahat znova) se tohle hlášení stalo mou noční můrou. Tak dlouho sem si s tím hrál (a to mi jěště z neznámého důvodu byl přepsám index.htm) a pak jsem po jednom souboru mazal asi třicet souborů, které se díky sqelému ftp klientovi ocitly někde v kořenovém adresáři, kde neměly co dělat, nakonec to pořádně stejně nejede. Já bych se na to .....

Příspěvek od Honza »

To bych zrovna nerekl, ze se v tom vyznam.
To vypada, ze tabulka phpbb_config v databazi neni zalozena.
Asi ti ten install neprobehl cely a nezalozil configuraci.

To bych tam asi musel mit pristup, asi se to dalo vydiagnostikovat :?
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Honza píše:To bych zrovna nerekl, ze se v tom vyznam.
To vypada, ze tabulka phpbb_config v databazi neni zalozena.
Asi ti ten install neprobehl cely a nezalozil configuraci.

To bych tam asi musel mit pristup, asi se to dalo vydiagnostikovat :?
no tak já skusím tu tabulku do databáze přidat (prázdnou), třeba si to tam potřebné data doplní...
a něco dalšího - dělá to totiž jenom když jsem přihlášený jako admin. Když nejsem přihlášený, tak to nedělá.
Horší je, že při klepnutí na Přihlásit se oběví tohle:

Kód: Vybrat vše

message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?
s tím si už nevím rady vůbec. Možná že to všechno spolu nějak souvisí. Kdyžtak to budu muset znovu přeinstalovat...

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:This isn't supposed to happen.
:lol: No to by se opravdu nemelo stavat.
Kdyz neni uzivatel prihlasen, nenacita se jeho profil. Tudiz chybi-li nejaka strukltura v databazi, tak se to muze projevit jenom u registrovaneho nebo u admin (u nej se spousti vice scriptu nez u bezneho user).

Ypada to, ze db struture je nejak posahana.
Honza

Příspěvek od Honza »

Omlouvam se za kratkodoby vypadek - zkousel jsem dalsi mod a.... bude jsem nekde pri editaci 23 souboru udelal chybu nebo...

Takze doslo na zalohu.

Dalsi pokud asi az zitra.
Honza

Příspěvek od Honza »

Nasel jsem mod, ktery pridava do prifulu moznost urcit, zda-li se prispevky v danem threadu zobrazuji podle datumu vzestupne (nejnovejsi nakonec - standardne) nebo sestupne (nejnovejsi nahore, tak to umi BOINC forum). Znamena to samosebou i malou upravu databaze...ale nic sloziteho.

Byl by o to zajem?
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Honza píše:Nasel jsem mod, ktery pridava do prifulu moznost urcit, zda-li se prispevky v danem threadu zobrazuji podle datumu vzestupne (nejnovejsi nakonec - standardne) nebo sestupne (nejnovejsi nahore, tak to umi BOINC forum). Znamena to samosebou i malou upravu databaze...ale nic sloziteho.

Byl by o to zajem?
Osobne mi je prakticky jedno zdali jsou prispevky razeny vzestupne ci sestupne dle data vlozeni ale treba to nekdo uvita jako vyrazny pokrok.
Kazdy uzivatel ma ted moznost ve svem nastveni urcit si razeni prispevku
Pořadí, ve kterém jsou příspěvky zobrazeny: Nejdříve nejstarší Nejdříve nejnovější

Po vyzkouseni mi preci jen pripada ponekud vhodnejsi razeni pri kterem se nejnovejsi prispevky zobrazuji jako prvni...je to jen muj nazor a pokud nekomu vyhovuje puvodni stly razeni tak si to muze kdykoliv ve svem nastaveni zmenit. :wink:

Pouzivam styl fora SubSilver a zatim jsem neobjevil zadny problemy...je mozne ze s ostatnim stylm se objevi nejake chyby...pripadne errory prosim reklamujte zde. Diskuze o jednotlivych stylech zde jiz byla a i pres vyraznou mensinu ste si chteli zachovat ostatni styly at uz z duvodu barvy, kontrastu ci jineho. Mody jsou ovsem zkouseny a optimalizovany pro styl SubSilver
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, jeste popremyslim o zpusobu, jak by sel zkrizit subSilver + nove funkce s vizualem ostatnich stylu (tj. obrazky, cfg a css styly, ktere se vetsinou nemeni).
Pokud ma nekdo zkusenost, rad uvitam - at nevymyslim vymyslene
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Podla mna je to teraz ovela praktickejsie - aj logika hovori, ze najlepsie je zobrazit ako prve to, co je najnovsie. Dobra praca ludia..
Honza

Příspěvek od Honza »

Duro Kotulic Bunta píše:Podla mna je to teraz ovela praktickejsie - aj logika hovori, ze najlepsie je zobrazit ako prve to, co je najnovsie. Dobra praca ludia..
Diky - taky mi to prislo logictejsi, kdyz jsem to nekde zkusil.

Jeste doresit ten problem se styly...
swamp
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swamp »

Me to prave prijde totalni nezvyk...
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

To chce jen chvilku vyzkosuet a pak to bdue ok :wink:
Pokud se ti to i pak nebdue zdat pohodlne muzes si to v nastaveni zmenit na puvodni razeni.
Pokud pouzivas styl fora SubSilver...v ostatnich stylech to zatim enni ale Honza na tom uz maka
Obrázek
Odpovědět