BOINC - Eternity2.net

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

BOINC - Eternity2.net

Příspěvek od Necroman »

Nedávno vznikl nový projekt, jehož cílem je nalézet řešení hlavolamu Eternity II, který půjde do prodeje za pár dnů.
Funguje to tak, že až si koupíte ten hlavolam, tak si podle dílků vytvoříte seznam, který bude vstupem programu. Podle license se nikde nesmí šířit seznam dílků, proto je to tak složité. Program si potom nějak ověří, že jste zadali správný seznam a bude zkoušet sestavení dílků. Pokud se vám to náhodou podaří a budete první, tak vyhrajete 1 000 000 Liber, jako spoluúčastník řešení :)

http://eternity2.net/index.php
Darkmoor
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Re: BOINC - Eternity2.net

Příspěvek od Darkmoor »

Necroman píše:Nedávno vznikl nový projekt, jehož cílem je nalézet řešení hlavolamu Eternity II, který půjde do prodeje za pár dnů.
Funguje to tak, že až si koupíte ten hlavolam, tak si podle dílků vytvoříte seznam, který bude vstupem programu. Podle license se nikde nesmí šířit seznam dílků, proto je to tak složité. Program si potom nějak ověří, že jste zadali správný seznam a bude zkoušet sestavení dílků. Pokud se vám to náhodou podaří a budete první, tak vyhrajete 1 000 000 Liber, jako spoluúčastník řešení :)

http://eternity2.net/index.php
Tohle složit to bude peklo, zkůšám ten 16 dílkový a nějak mi ten poslední vždycky nepasuje :lol:

Takže hotovo za cca 9 minut, ale kdybych měl skládat 256 tak se zcvoknu :D
Per aspera ad astra!

Obrázek
cyrda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyrda »

Tak do tohodle nejspíš s bráchou půjdu, vypadá to na docela slušnou zábavičku, podařilo se mu to složit za minutu a patnáct sekund,to sem docela koukal :shock:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

jinak, včera jsem neměl co dělat, tak jsem si v C# naprogramoval řešení obecného Eternity hlavolamu. Ten se 16 dílky vyřeší ve zlomku vteřiny a všechna řešení najde během pár vteřin, a že jich je do stovek (včetně variací). Jen si říkám, že u 256 dílkováho to bude trvat asi trochu déle :-/.
cyrda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyrda »

Tak už mam vyřešenou stopu 1, teď ještě někde koupit stopu 2 nebo radši rovnou hlavni puzzle a hodit to na boinca. Mno a bude to :lol:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

cyrda píše:Tak už mam vyřešenou stopu 1, teď ještě někde koupit stopu 2 nebo radši rovnou hlavni puzzle a hodit to na boinca. Mno a bude to :lol:
neposlal bys mi prosim fotku dilku, neslozenych, te Stopy 1? rad bych na tom otestoval svuj algoritmus na reseni hrubou silou :)
cyrda
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyrda »

Snad na to nezapomenu a poslu Ti to dneska odpoledne,az se dostanu domu
Zvedavec1
Nováček

Příspěvek od Zvedavec1 »

Kdyz mi nekdo napise seznam tech dilku nutnych pro zapojeni do projektu Eternity2.net tak si to milerad do sveho boincu nahodim. :Honza_dance
10 SIN
20 GOTO HELL

---
BOINC pocitam pod prezdivkou Destr
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

Zvedavec1 píše:Kdyz mi nekdo napise seznam tech dilku nutnych pro zapojeni do projektu Eternity2.net tak si to milerad do sveho boincu nahodim. :Honza_dance
Sdilet seznam dilku z te hry by se nemelo, je to proti licenci te hry, ale ruku na srdce, kolik hudby a softu mame doma jen jako "zalohu". 8)
Pokud by se nasel dobrak, co by poslal fotku vsech dilku eternity II 256, byl bych velmi rad :)
Zvedavec1
Nováček

Re: re

Příspěvek od Zvedavec1 »

Necroman píše:
Zvedavec1 píše:Kdyz mi nekdo napise seznam tech dilku nutnych pro zapojeni do projektu Eternity2.net tak si to milerad do sveho boincu nahodim. :Honza_dance
Sdilet seznam dilku z te hry by se nemelo, je to proti licenci te hry, ale ruku na srdce, kolik hudby a softu mame doma jen jako "zalohu". 8)
Pokud by se nasel dobrak, co by poslal fotku vsech dilku eternity II 256, byl bych velmi rad :)
juju tak jsem to taky myslel :wink:

no a zes me podporil tak tady mas ty naskenovane dilky Eternity2 + service pack 1 :lol:

Kód: Vybrat vše

http://leteckaposta.cz/108271897
mirror:
http://rs102.rapidshare.com/files/45533896/et2.rar
ale rad bych kdyby sem cyrda dal seznam tech dilku (predpokladam, ze jsou na zadni strane nejak oznaceny pismeny a cisly)
10 SIN
20 GOTO HELL

---
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

diky chlapy, zitra dam vedet, jestli jsem to vypocital a jsem o 2 mil USD bohatsi :lol:

update, po asi dvaceti minutach zadavani dilku jsem spustil muj program na Stopu 1 a reseni bylo ve zlomku vteriny venku, zajimave :)
image prvniho reseni, behem minuty jich program nasel asi 10 000, vcetne duplicitnich/otocenych/preklopenych
Oranžová = 1, Modrá = 2, Růžovo žlutá = 3, Fialová = 4, Žlutá = 5, Zelená = 6, Růžovo modrá = 7
Barva udává majoritní barvu na dílku, případná druhá udává druhou barvu na dílku.
Zvedavec1
Nováček

Příspěvek od Zvedavec1 »

Necroman píše:diky chlapy, zitra dam vedet, jestli jsem to vypocital a jsem o 2 mil USD bohatsi :lol:

update, po asi dvaceti minutach zadavani dilku jsem spustil muj program na Stopu 1 a reseni bylo ve zlomku vteriny venku, zajimave :)
image prvniho reseni, behem minuty jich program nasel asi 10 000, vcetne duplicitnich/otocenych/preklopenych
Oranžová = 1, Modrá = 2, Růžovo žlutá = 3, Fialová = 4, Žlutá = 5, Zelená = 6, Růžovo modrá = 7
Barva udává majoritní barvu na dílku, případná druhá udává druhou barvu na dílku.
hej tak to je zajimavi, no ale kdyby to bylo tak lehky tak nenabizej 2M USD za vyreseni a nedavaj to rozpocitat pomoci boinc.

jestli to dobre chapu tak obtiznost roste exponencialne a je treba propastny rozdil spocitat pres brute force heslo o delce 8znaku (par minut) a 16ti znaku (nekolik let).

kazdopadne se kdyztak nebudu zlobit za 12% z vyhry za zverejneni tech dilku. :lol:
10 SIN
20 GOTO HELL

---
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

Zvedavec1 píše:hej tak to je zajimavi, no ale kdyby to bylo tak lehky tak nenabizej 2M USD za vyreseni a nedavaj to rozpocitat pomoci boinc.
jestli to dobre chapu tak obtiznost roste exponencialne a je treba propastny rozdil spocitat pres brute force heslo o delce 8znaku (par minut) a 16ti znaku (nekolik let).
kazdopadne se kdyztak nebudu zlobit za 12% z vyhry za zverejneni tech dilku. :lol:
Taky si myslím, že mezi puzzle 6x6 a 16x16 přeci jen BUDE trochu rozdíl :)
Darkmoor
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkmoor »

Tak to su zvědavý jak dlouho to bude trvat :D
Per aspera ad astra!

Obrázek
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

cely den mi trvalo, nez jsem prepsal tech 256 dilku, tedka to pocita uz par minut a zatim nic :roll:
tak uvidime rano, jestli to ma cenu, nebo je to vazne tak vypocetne narocne :)

jeste zkusim prepsat algoritmus z rekurzivniho na iterativni, abych si mohl ukladat stav vypoctu a po preruseni zacit znova plus nejake ty vypisy... :wink:
Odpovědět