Zrušeno projektem ???

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Nevyn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Zrušeno projektem ???

Příspěvek od Nevyn »

Zdravím

dneska jsem se kouknu do BM a koukám že asi u 15 jednotek se objevila hláška ve sloupci "stav" - zrušeno projektem. Chybné jednotky nebo je chyba u mě v PC ??? Mám poslední ofiko verzi BM :?
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Ani jedno ani druhe.
Pokud je jiz dost resultu pro danou work unit, neni treba dany result pocitat a misto toho si client stahne dalsi ulohu.

Uz se to diskutovalo treba zde na boinc.sk
Nevyn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nevyn »

Aaa díky za odpověď...takže klidně může celodenní počítání skončit kdesi. Pěkná konina.Další jednotky zrušeny....no abych počítal - NIC - se vážně nevyplatí.
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Ty jednotky by se ani nemely zacit pocitat, pokud jsem spravne vyrozumel.
Na strane usera to akorat zpusobi vyssi zatez na download sumu; ani upload "vysledku" se tim nezvysi.

Projekt po letech mrhani casem i penezi smeruje k optimalizovane aplikaci a redukce pocitani skoro niceho mnohokrat k pocitani resultu pouze 2x v ramci work unit.
Myslim, ze to celkove prispiva k vyssi efektivite projektu jako celku a to schvalim.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:Projekt po letech mrhani casem i penezi smeruje k optimalizovane aplikaci a redukce pocitani skoro niceho mnohokrat k pocitani resultu pouze 2x v ramci work unit.
Myslim, ze to celkove prispiva k vyssi efektivite projektu jako celku a to schvalim.
Jiste zasluzny pocin. Jen nevim, jestli by nebylo lepsi proste snizit initial replication misto zahazovani jiz downloadnutych WU. Jiste, narostl by pending credit a v databazi by bylo vic rozpocitanych WU, na druhou stranu by setrili traffic i sobe a bylo by to jeste efektivnejsi. Takhle je prece jen dost pripadu, kdy se po dopocteni 2. WU ta 3. uz pocita, kdyz scheduler toho PC skonekti scheduler SETI, takze se nezahodi ale dopocte. Takze to zvyseni efektivity asi nebude moc velke. Rozhodne mensi nez kdyby presli na distribuci WU ala Einstein.
Nevyn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nevyn »

Honza píše:Ty jednotky by se ani nemely zacit pocitat, pokud jsem spravne vyrozumel.
................
jenže ony se právě počítaly........to mě mrzí, že 24 hodin počítač běžel ale žádný vysledek. :roll:
O stažený nebo upnutý data mi nejde....ale čas zbytečného výpočtu zamrzí :roll:
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Bubak - jo, to by asi slo. S nevyhodou pozdejsiho zaslani vysledku.

A slo by to vyslepit tim, ze by se posilalo hostum s podobnym turn around time - at uz v soucasnem systemu (eliminace pripadu, ktere popisuje Nevym) nebo se snizenou initial repliaciton, kterou popisujes (s efektem redukce pending jednotek).
Otazka pak ale zase treba je, jak by se s tim porovnal scheduler - vybirat z db, kt. jednotky poslat podle toho, ktere podobne masiny pocitaji v ramci stejne unity.

Kazde ma sva pro a proti.

Myslim ale, ze ted je priorita dojet starou aplikaci a data ze straych pasek a postupne najet na novou aplikaci a multi-bema data.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Podle mých zkušeností
- rušení jednotek využívá (zatím) jen SETI
- udělá mi to v případě, že 2 WU jsou už spočítané a ta moje ještě nezačala
- Mám nainstalovaný BOINC 5.10.x, protože 5.8.x mi to nikde nedělá.

Podle mého názoru to vychází dost vstříc vašim požadavkům - viz níže.

Jak jste si jistě u 5.10.x všimli, lze WU přerovnat klepnutím na záhlaví např podle data dokončení. To mi někdy nevyhovuje, např. abych předešel vyautování (viz výše). Stačí kliknout na záhlaví prvního sloupce a přerovnají se podle příchodu. Pak mohu ty nejvýš visící upřednostňovat při výpočtu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Souhlas.

Jenom technicka - princip ruseni vypoctu na strane hostu uz pouziva CPDN, byt toho dociluje jinym mechanismem.
Odpovědět