Stavba PC
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Vyhradne cena procesoru netvori v PC tak vyznamnou polozku na to, aby se podle nej urcovala cela sestava PC.
K procakum si pripocti adekvatne vykonnou desku a odpovidajici pameti. Pro AM2 s nizkymi latencemi, pro 775 s vyssi frekvenci.
Zbytek lze v podstate mit stejny. Secti, podtrhni, dle testu na netu porovnej vykony a uvidis co vyjde lepe.
K procakum si pripocti adekvatne vykonnou desku a odpovidajici pameti. Pro AM2 s nizkymi latencemi, pro 775 s vyssi frekvenci.
Zbytek lze v podstate mit stejny. Secti, podtrhni, dle testu na netu porovnej vykony a uvidis co vyjde lepe.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
-
Xenostellar
- Pokročilý

AMD něco chystá, ale to bude až tak někdy za rok. Teď bych se taky přikláněl spíš k Intelu.
Pokud se ti chce utrácet, tak od léta by mělo zlevnit Intelácké čtyřjádro... a to bude zase na chvíli bezkonkurenční. Asi do zimy, než přijde čtyřjádro od AMD.Mates77 píše:Zdravím, hodlám si stavět nové PC, ale váhám jestli Intel nebo AMD. Můžete mi prosím někdo poradit co bude výhodnější? Předem díky.
I kdyz posledni dobou stavim vetsinou na C2D, tak bych AMD X2 nezatracoval. Pokud nepocitam nejaky extremni OC, tak se za stejnou cenu dostanu u AMD na vyssi vykon. (samozrejme neberu jen samotny vykon procesoru, PC nestavim primarne pro BOINC i kdyz mi skoro vsude bezi).
Private (old) + CCU stats.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Sem spokojen s X2 4000+ EE, dá se říct studený procesor, dalo by se to uchladit i pasivně (bez BOINCu pochopitelně). Nemá smysl vyhazovat bezmála 5000tis za X2 5600+, lepší je koupi např. X2 4800+ EE za cca 3600Kč a za rozdíl koupit lepší desku a lepší paměti (víc paměti). Nehledě na to, že 4400+ je vyráběná 65nm techlonologií a 5600+ 90nm. Při koupi dobrých pamětí a desky z té 4400+ vytáhneš o 200 - 300MHz víc (ekvivalent 5400+).
Není pochyb o tom, že Intel je v současné době výkonější, otázkou je jak ten výkon kromě BOINCu využít.... zvlášť u vícejádrových compů.
dejv
Není pochyb o tom, že Intel je v současné době výkonější, otázkou je jak ten výkon kromě BOINCu využít.... zvlášť u vícejádrových compů.
dejv
Pravda, C2D + optimalizace SSE3 v kombinaci 50/50 S@H a CPDN = >1000 RACFordPrefect píše:C2D jsou dobre na SSE2/3. Jak uz kdysi psal Honza, tak jim tyhle instrukce vylozene chutnaji. Proto kdyz nekdo chce pocitat s@h nebo e@h, tak je treba jit prave do intelu s C2D. Pro jine projekty projekty je klidne mozne jit do AMD. Dokonce jim fandim a mam povetsinou AMDcka
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Plánuju koupit nějakou grafiku. Mám v compu integrovanou a né že by nestačila, ale chce to něco o málo lepšího. Mám teď v compu zapůjčenou grafiku Radeon X800 (viz. náhledy co to je zač) a rád bych něco podobného. Podmínkou je, aby grafika byla chlazena pasivem a měla DVIko (na současnej monitor koupim redukci na VGA).
Díky za radu co vybrat, nějak je mi jedno bude-li to nVidie nebo ATI. Integrovanou mám nVidii, teď tedy + Radeona, ale toho musim vrátit.
dejv

Tohle hlásí Power Strip

Tohle Catalyst Center

Takovej nesmysl hlásí Windows Vista x64
Díky za radu co vybrat, nějak je mi jedno bude-li to nVidie nebo ATI. Integrovanou mám nVidii, teď tedy + Radeona, ale toho musim vrátit.
dejv

Tohle hlásí Power Strip

Tohle Catalyst Center

Takovej nesmysl hlásí Windows Vista x64
- gigadisk
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
dejvidku tohle nejlépe zvládá obchod se zeleným ufounkem http://www.alza.cz je tam možnost si najít grafiku s pasivem. Jinak já měl od ATI X650XT (mělo pasiv), nebo co to bylo tenkrát do PCIe, třikrát jsem to reklamoval, pokaždé odešla nějaká pamět a při CoD se to kouslo. Dostal jsem peníze a za ty čtyři tisíce jsem si pořídil ATI X1600PRO 512MB, tohle sice pasiv nemá, ale paměti na tom valí dobře a pokud máš dobře uchlazený case, neslyšíš to 
Ale fakt doporučuju kouknout a poradit se s tim ufounkem, má tam dobrý výběr, ale o cenách mluvit nebudeme, to by jsi mě naštval.
Jinak já si svojí další sestavu představuju takhle, hezky dvouprocesorovou desku a proč tam cpát dvou jádro, když je čtyřjádro:
Mainboard: INTEL S5000XVNSATA Vernonia (socket 771)
CPU: INTEL Quad-Core XEON 5320 - 1,86GHz EM64T BOX, pasivní chladič, socket LGA771, 1066MHz 8MB cache 0.065u Clovertown (2x)
RAM: 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 667MHz ECC Fully Buffered (4x) Každé jádro k dispozici 1 GB, to zní fééér
Jinak tohle jsem vybíral na alze jak jsem psal, ještě k tomu zvukovku, grafiku a case a počítal jsem, že bych se do 70K vlezl, jde se vydělávat a třeba za rok to bude.
Jinak budu slevovat
)
Ale fakt doporučuju kouknout a poradit se s tim ufounkem, má tam dobrý výběr, ale o cenách mluvit nebudeme, to by jsi mě naštval.
Jinak já si svojí další sestavu představuju takhle, hezky dvouprocesorovou desku a proč tam cpát dvou jádro, když je čtyřjádro:
Mainboard: INTEL S5000XVNSATA Vernonia (socket 771)
CPU: INTEL Quad-Core XEON 5320 - 1,86GHz EM64T BOX, pasivní chladič, socket LGA771, 1066MHz 8MB cache 0.065u Clovertown (2x)
RAM: 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 667MHz ECC Fully Buffered (4x) Každé jádro k dispozici 1 GB, to zní fééér
Jinak tohle jsem vybíral na alze jak jsem psal, ještě k tomu zvukovku, grafiku a case a počítal jsem, že bych se do 70K vlezl, jde se vydělávat a třeba za rok to bude.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 dejvidek: jestli me ma chatrna pamet neklame, tak jsi jeste nedavno rikal, ze hry nehrajes a staci ti onboardova grafika
Jinak ja mam v kompu nejlevnejsi Nvidii PCIe, pasivni tusim 6300. Cena zhruba 800 stovek. Me to staci 
Naposledy upravil(a) FordPrefect dne pon čer 18, 2007 9:35 am, celkem upraveno 1 x.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Když vidím co všechno tam mají super,mega,giga,nej a ono to je starej výběhovej typ LCD televize, tak radši mizim.gigadisk píše:dejvidku tohle nejlépe zvládá obchod se zeleným ufounkem http://www.alza.cz....
dejv
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele: