Problém s odesíláním výsledků přes proxy

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Problém s odesíláním výsledků přes proxy

Příspěvek od Bony »

Potřeboval bych poradit, jestli už se někomu něco podobného stalo.
Mám nově notebook, připojil jsem ho přes wi-fi k hlavnímu compu, tam mám naintalované Win proxy a přes to ženu NTB do inetu. Boinc komunikuje normálně (připojím se do projektů, stáhnu WU, aktualizuji stav projektu) jen mám problém odeslat výsledky, a to u Einsteina a Malarie (zrovna je rád počítám) , a nejlepší je že u Rossetty to jde uplně v pohodě, jiné projekty jsem zatím nezkoušel (dneska asi testnu SETI). Vždy se odešle třeba jen 20% výsledku a po určité době zahlásí chybu v komunikaci s projektem, a tak to pokračuje dál. Když potom výsledek zruším, tak se v poho odesle a na webu je oznacený jako zrušený uživatelem. Když celou složku BOINcu překopíruju do hlavního kompu, tak výsledek v pohodě odešlu.
Boinc verze je 5.8.16, Windows Vista, ve win firewallu mám boinc povolený, v tom hlavním kompu jedou XPčka a firewall Kerio kde mám ale komunikaci přes Win proxy povolenou. Lokální sít mám zařazenou mezi důvěryhodné. Připojení do inetu mám přes WI-FI.
Všechny běžné programy, Miranda, Opera, WIN update, Spybot atd... komunikují jak mají.
Díky za případné nápady. :roll:
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Co za software pouzivas na tu proxy? Pri uploadovani vysledku se posilaji v HTTP POSTu docela masivni objemy dat, treba pul megabajtu. Je klidanko mozny, ze naka lamerska proxyna z Keria nebo od Microsoftu proste takovyhle balik dat neprekousne...
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Používám WIN PROXY, mám možnost to hnát přes HTTP protokol (ten ted mám nastavený) nebo SOCK4 nebo 5 , ale dělá to pokaždé to samé. A mám přes tu samou proxy hnaný boinc ještě z compu od dcery (akorát je tam sít po kabelu a starší verzi boincu ) a to šlape v pohodě. Zkusím schválně z NTB uploadovat třeba 5MB přílohu k mailu... pokud to pojede, tak tam asi problém nebude... myslím že tahle proxy je celkem dobrá.
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

A jaky ma smysl v roce 2007 pouzivat proxy, vubec? Resit to NATem je mnohem lepsi...
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Ted jsem v pohodě odeslal 8MB soubor.... přímo ta proxy to asi dělat nebude... bud bude někde problém v nastavení firewallu a nebo v této verzi Boincu... nejsem profík co se týká sítí... takže ohledně NATu nevím jak na to.
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak Wireshark a odtrasovat si to...
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Kouknu na to a uvidím co s tím vymyslím.
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

zdravim, ja pouzivam cesky program "proxy+"( http://www.proxyplus.cz/ ), rozhrani je anglicky, ale navod je kompletne v cestine a do tri compu naprosto zdarma.... odzkousel jsem to na CPDN, EINSTAINovi i Malarii..... dokonce to zvlada jet jeste pres TOR!!! a i windows update bezi!!

internet -- podnikova proxi+firewall -- muj comp(tor+"proxi+") -- jakejkoliv comp v podniku

je to sice pomalejsi ale funguje to
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

Pav Lucistnik píše:A jaky ma smysl v roce 2007 pouzivat proxy, vubec? Resit to NATem je mnohem lepsi...
pokud dodash presnej navod v ceskem jazyku jak na to v prostredi windows tak vicero lidicek ti bude vdecenych.......

ale nevim jestli lze nastavit u NATu ze ma jit pres proxi na localhost:8118
(kdo to nepoznal tak je to port pro HTTP v TOR)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Pav Lucistnik píše:A jaky ma smysl v roce 2007 pouzivat proxy, vubec? Resit to NATem je mnohem lepsi...
Mozna by se par duvodu naslo. Uvedu jako priklad my duvody. Pouzivam squid a:
1. Prece jen mi usetri trochu trafficu (obrazky, aktualizace widli atd.) dodam, ze v prohlizecich na stanicich mam nastavenou cache prohlizecu na minimum (1MB). Prijde mi ucinejsi cachovat webove stranky centralne.
2. Statistiky vyuzivani webu. Ty setri traffic vic nez samotne cachovani. Zvlaste ve firemnim prostredi, uz jen tim, ze useri vi, ze neco takoveho existuje.

Co se tyka BOINC, tak taky nejaky traffic usetri, zvlaste u nekterych projektu. Pokud jede Einstein na 50PC pres 1 proxy je to na trafficu znat.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Tak jsem problém vyřešil.... nejdřív jsem jednou přeinstaloval boinc tou samou verzí, a bylo to pořád to samé.. tak jsem odinstaloval a manuálně vyčistil registry od všeho co se týkalo boincu a nainstaloval testovací verzi 5.9.10 a už to šlape jako po másle. (zrovna jsem potřeboval otestovat Einsteina a dostal jsem dlouhou jednotku jako kr.va :) :( a pěkně dlouho jsem čekal na výsledek). Ted už Einstein i Malaria odesílají výsledky jak mají, a to normálně přes tu proxy. Díky za snahu o objasnění. :wink:
Rayzou
Nováček

Příspěvek od Rayzou »

ahoj co prosim vas jsou ty proxy????
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Rayzou píše:ahoj co prosim vas jsou ty proxy????
Nechci byt nezdvorily, ale stejne ti neodpovim. Doporucuju nez se zeptas na neco tady, zkus se zeptat nejdriv strejdy Googla. Na "proxy server" ti najde dost odkazu.....
Rayzou
Nováček

Příspěvek od Rayzou »

ok dobre to je taky odpoved tak diky...
Odpovědět