SETI - Aktuální stav projektu

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Jelin
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Jelin »

2 vejpuste+Melin: podobná zkušenost, soslo se mi 9 WU, zbývajících 57 se v půli cesty otočilo a pravděpodobně se vydalo na opačnou stranu galaxie... :Honza_think. Takže pokračuju v chroustání zálohy...
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

Jelin píše:2 vejpuste+Melin: podobná zkušenost, soslo se mi 9 WU, zbývajících 57 se v půli cesty otočilo a pravděpodobně se vydalo na opačnou stranu galaxie... :Honza_think. Takže pokračuju v chroustání zálohy...
Tak to ti závidím, já dostal jen jednu :(
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Momentalne je stav takovy, ze se jednotky konecne rozesilaji. Samozrejme je server pretizen, ale aspon uz jednou za cas nejaka projde, takze se to za par hodin stabilizuje.
Libor
Zerkof12
Nováček

Příspěvek od Zerkof12 »

Stav pretazenia este stale trva, vacsina mojich jednotiek skocila download errorom, ale nieco sa uz crounchuje...

upresnenie : drviva vacsina skocila download errorom :cry:
Naposledy upravil(a) Zerkof12 dne úte kvě 15, 2007 4:35 am, celkem upraveno 1 x.
Jelin
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Jelin »

Merlin píše:Tak to ti závidím, já dostal jen jednu :(
Neboj, vypadá to, že někde mezi Jupiterem a Saturnem si to ty moje WU rozmyslely a pár se jich vrátilo :Honza_dance

Pomalu se to rozbíhá, není se co divit, že při tom náporu hladovejch cruncherů to ještě bude pár dnů trvat, než se to opět dá do latě.

BTW: aspoň jsme trochu snížili náskok kolegů ze SETI.USA :wink:
Merlin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merlin »

SETI hlásí novinky, každé úterý, včetně dneška bude okolo 14 hodiny UTC odstavena činnost serverů na několik hodin. Údajně pro zálohování databáze. Takže k současnému stavu ještě další zpomalení. :(

Trochu se obávám slov " každé úterý ". :?
Jelin
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Jelin »

Merlin píše:Trochu se obávám slov " každé úterý ". :?
Jooo, kdysi v našich kinech běžel film "Jestliže je úterý, musíme být v Belgii" ... :lol:
Zerkof12
Nováček

Příspěvek od Zerkof12 »

Mnohi useri sa stazuju, ze nedostupnost WU atd je pochopitelna, ale nie az takato, nejde ani upload (Bruno sa najeko cervena)...neviem, nieco nie je v poriadku... naviac teraz je stav SH - Unreachable...

Update : Bruno mal vadny disk...
Naposledy upravil(a) Zerkof12 dne stř kvě 16, 2007 2:18 pm, celkem upraveno 1 x.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Ja na nekterych strojich tenhle projekt stopnul. Vyckam, az se situace uklidni :wink:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

FordPrefect píše:Ja na nekterych strojich tenhle projekt stopnul. Vyckam, az se situace uklidni :wink:
Asi jsi dobre udelal. Ted uz se mi sice vetsina prace odeslala, ale pri reportovani mi to hlasi :
17/05/2007 05:18|SETI@home|Sending scheduler request to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi
17/05/2007 05:18|SETI@home|Reason: To report completed tasks
17/05/2007 05:18|SETI@home|Reporting 15 tasks
17/05/2007 05:19|SETI@home|Scheduler request succeeded
17/05/2007 05:19|SETI@home|Message from server: Incomplete request received.
Pevne verim, ze se to casem korektne odreportuje, protoze v tom mam pres 200 spocitanych jednotek.
Na foru nekdo radil zkusit upgradovat Boinc core, ale to byla spis nahoda.
Libor
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak zda se ze mi dnes zafungovalo nasledujici.
Restartoval jsem nameserver, coz asi bude moct udelat malokdo.
Pak jsem restartoval BOINC a po par pokusech se jednotky odreportovaly.
Zkontrolujte si, kam smeruje setiboinc.ssl.berkeley.edu. Ted by to melo byt na 208.68.240.16
Libor
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Teď je tu jiný problém: Na webu se mi objevují u jednotlivých PC "stažené" WU, které moje PC nikdy neviděly. Na SETI fóru už tomu říkají Ghost units. Zdá se, že něco je špatně. Vracím se k Einsteinovi a Rosettě.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

JardaM píše:Teď je tu jiný problém: Na webu se mi objevují u jednotlivých PC "stažené" WU, které moje PC nikdy neviděly. Na SETI fóru už tomu říkají Ghost units. Zdá se, že něco je špatně. Vracím se k Einsteinovi a Rosettě.
Jo to jsem taky zaregistroval. Nejspis server priradil jednotky k pocitaci, kvuli pretizeni site mu to nezvladl odeslat a nepockal na potvrzeni.
Casem se to spravi.
Libor
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Vypada to, ze klientum s oficialni aplikaci praci posila bez problemu, ale pokud mate app_info.xml a jinou version_num nez 515, tak to hazi Scheduler request failed: HTTP internal server error
Docela by me zajimalo jestli to je chyba nebo to tak docasne nastavili schvalne.
Zkousel jsem to nekolikrat. Odpojil jsem se od projektu, pripojil, stahla se aplikace jednotky, scheduler fungoval. Nahral jsem app_info s version_num 517 a optimalizovanou aplikaci, dal update - internal server error, znovu odpojil, funguje. Pritom to porad komunikovalo se stejnym serverem.
Tak jsem si na zkousku stahnul par jednotek pro oficialni verzi, bez problemu. Napadlo me, jestli by nemohl byt problem s version_num, tak jsem tam nechal jenom 515. Restartoval jsem BOINC a scheduler normalne odpovidal.
Tak to zkusim jeste na jine masine a pokud to zafunguje, tak je momentalne reseni jasne i kdyz nevim jiste jestli spravne.
Libor
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Už jsem to psal na SETI Fórum, ale tam je teď přeplněno magorama, kteří kopírují 8 předchozích odpovědí a baví se o plazmových televizích.
Takže: jediné, co stopro a rychle pomůže, je odhlásit se z projektu a znovu přihlásit. Pozor, kdo optimalizuje, musí přikopírovat optimalizaci znova.
Odpovědět