Na stránkách projektu jsem nenašel prakticky žádné info, ale jako správný "dobrodruh" jsem se zapojil a vytvořil tým boinc.cz. Bohužel je projekt pouze pro Linux a MacOS, tak nemohu zatím podat žádné další informace (zrovna jsem reinstaloval microshitní Windows a musím zas nějak rozchodit dualboot )
Tak jsem trochu pátral, jedná se o matematický projekt, který se zabývá Wanlessovým teorémem - nejsem bohužel matematik (takže o tom nic nevím) a zatím jsem našel dva teorémy:
1. je popsán zde zde
2. zase tady
EDIT: Ještě doporučuji se mrknout na tuhle stránku a odkazy z ní vedoucí
Projekt je skutecne ranných fázích vývoje pár technických postřehů. projekt nemá grafiku, forum, a nejde ani zobrazovat výsledky.
GUI není | RAM 3,5Mb | HDD 2 MB | trafic 2MB/<KB/<KB | WU ~3 min | app wep_1.06_i686-p | <1cr/WU
EDIT zda se ze projekt má quorum 1 tak pozor na kalibraci v BS kdyby to chtěl někdo mermomocí zkoušet
Edit zmenena pamnet
Naposledy upravil(a) azor666 dne stř led 17, 2007 1:20 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde. CZ BOINC WIKI
Zítra vyzkouším, zda to poběží normálně na tom mém milovaném P1 - 133MHZ, přesně takový lowres projekt jsem hledal (stejně nemá připojení k síti, takže přenáším práci z jiného počítače)
Akorát budu muset rozchodit nějakou linuxovou distribuci, která poběží i na 48MB RAM - máte někdo nějaký návrh?
Q: Whats the goals of this project?
A: To factorize Mersenneplustwo numbers (starting with P2203).
http://bearnol.is-a-geek.com/Mersenneplustwo/Mersenneplustwo.html
Q: Is this project non-profit, commercial or another else?
A: The project itself is non-profit - assuming the WEP factorization can be shown to work, I may plan to license this latter to other projects (eg RSA, Fermat-number-factorizing) in the future
Q: This project is private activity, activity of some university or activitiy of some another institution/company?
A: Privately-owned (just me! :) - bearnol=James Wanless)
Q: Will be the results of this project public or "private"?
A: Public results - see http://groups.google.com/group/Mersenneplustwo/topics (linked to from the main page (above))
Q: Where and when will be the results published?
A: where=as above. when= I'm not sure exactly - hence the requirement for the project - it's genuinely a "research" project! (I'm hoping to see something encouraging within 6-9 months, given current rate of work)
Q: Project hazn't phorum and QaA part - will it be started in the near future?
A: I'm sticking with the Google group (at least for the foreseeable future) - feel free to post there...
Q: I can't see the work units/results list - whats the creditsystems? Whats the nuber of minimum quorum and initial replication?
A: If I read you right - there may be a slight delay between updates, to reduce load on server - I'm generally using the Boinc defaults throughout
Q: Do you think about Windows application?
A: I did, but for at least the foreseeable future, decided against it (see the post on the Boinc USA wiki for more about this eg reasons)
Tak skutečně 64b aplikace je "vadná" a James (Wanless) momentálně doporučuje používat pouze 32b aplikaci. Bohužel nemá momentálně testera pro 64b. Snad se to brzy rozjede.
Včera James vydal novou aplikce pro 64b linux - bohužel nejsem momentálně u počítače s 64. Linuxem, tak nemohu vyzkoušet, zda aplikace je již v pořádku.
Nové jednotky mají cca 10x delší dobu výpočtu tj. na Linuxu 64b A64 2800+ namísto 1,5 min na jednotku to teď dělám asi za 15 minut.
Jinak se bohužel v projektu nic jiného neděje
Bohužel, žádnou informaci o aplikaci pro Windows nemám, ale zkusím se optat přímo osoby nejpovolanější (u one men projektu to není tak složité )
Škoda, že nefunguje fórum