Stavba PC

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
shafa

Příspěvek od shafa »

tak to urcite napis !
Taky jsem se dlouho rozhodoval, nakonec jsem koupil Hitachi 320 (do IDE) - ma jen 2 plotny tzn. relativne malo tepla a ramusu. Neni to tak tiche jako legendarni Seagate 40GB co ho mam v bedne - pri seeku je cca stejny jako Hitachi 120, behem chodu ale nijak slyset neni, nepiska, neprudi.

Jinak - protoze mam jen IDE a ne sata (celkem 3HDD a 2 mechaniky, musel jsem si poridit tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40415

Vyborna vecicka, rozhodne tech penez nelituju. Mam to normalne komplet uvnitr bedny (napajim jen hdd z PC zdroje, zadny adapter - ale ten je samozrejme obsahem baleni ...), ven cumi akurat USBkablik, ktery je ovsem hned zastrceny do slotu :D
Pod W2003srv i Kubuntu bezproblemovy chod, disk na nem je rozdeleny na 2 oddily (ntfs+fat32)
Naposledy upravil(a) shafa dne pon bře 26, 2007 9:23 pm, celkem upraveno 1 x.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Honza

Příspěvek od Honza »

Nedavno jsem upradoval 300GB Seagate na 500GB verzi. A pak jeste jeden 320GB na 500GB. Ta 320 byla nejtissi - 500 verze dela pri seeku kraval.
Jinak v tichosti bezkonkurence vede i-RAM, ale to bych se asi opakoval :lol:
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak disk je co se týče hlučnosti v pohodě. Jasně, na 40GB Barracudu to nemá ani omylem, tu sem nevěděl že mám, ale dá se to srovnat s onou 120GB Barracudou co mám u compu taky. Takže bych to neviděl tak dramaticky. Je pravda, že disk hřeje více než menší verze, ale to sem očekával.
Jeden problém by tu ale byl, instalačka Windows XP disk nenajde, byť bych se rozkrájel. U Vist není problém. Že by bylo třeba instalovat XP + SP2? Nebo tak nacpat nějakej driver?
dejv

Obrázek
Momentální rozdělení disků :)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

SATA a XP njn
na disketu (ano myslim 1,44- jde to bezni, ale ne trivialne tusim nlite ) nahrat ovladace desky pro SATA a behem boot-u zurive mackat (CTRL-R nebo Fneco) pro nacteni ovladacu SCSI

Rok jsem to nedelal. tak nekamenujte, jestly je to jinak.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
KPX
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od KPX »

F6 obvykle pomuze.

:wink:
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

Souhlas "F6" to je ta správná volba.
Pokud se někdo zajímá o hasičský sport tak zde: http://www.sdhdvorce.cz
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Hehe, tak sem zjistil že mi asi odešla disketovka takže systém nenahodím, z jinýho média to nic nenačte, hehe :lol: Tak v deset v noci sháním disketovou mechaniku. Doporučuji si tedy nechat funkční disketovku. :lol:
dejv
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Jo, já sem si taky musel pučit disketovku ze starouše. Tohle je v XP fakt nevychytaný. Ve Vistách to prej už jde i z něčeho jinýho.
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

dejvidek píše:Tak disk je co se týče hlučnosti v pohodě. Jasně, na 40GB Barracudu to nemá ani omylem, tu sem nevěděl že mám, ale dá se to srovnat s onou 120GB Barracudou co mám u compu taky. Takže bych to neviděl tak dramaticky. Je pravda, že disk hřeje více než menší verze, ale to sem očekával.
Jeden problém by tu ale byl, instalačka Windows XP disk nenajde, byť bych se rozkrájel. U Vist není problém. Že by bylo třeba instalovat XP + SP2? Nebo tak nacpat nějakej driver?
dejv
Měl jsem podobnej problém s 250 GB SATAII diskem, při i po instalaci WinXP byl vidět jen první oddíl... Pomohla instalace SP2.
ondy
Nováček

Příspěvek od ondy »

Xenostellar píše:Jo, já sem si taky musel pučit disketovku ze starouše. Tohle je v XP fakt nevychytaný. Ve Vistách to prej už jde i z něčeho jinýho.
Nejen, ze je to "vychytany" ve Vistach, ale v novejsich instalacich XP take...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Takže Windows se Service Packem 2 jsou už v pohodě? Protože ač sem XPéčka nakonec nahodil (jel sem si půjčit disketovku) tak po prvnim restartu BSOD a hláška Unmoutable boot volume a šmitec. :twisted: :D Z Xpéček co jsou na menším disku píšu teď a pohoda, ale na ten velkej je jentak nenahodim.
dejv
shafa

Příspěvek od shafa »

Hmno... to je zvlastni.
Treba se mylim, ale mel jsem za to, ze WinXP mely problem jen s 48bit adresovanim a uz SP1 to vyresil. To omezovale velikost disku na 128(137) GB, pak se prepisovaly sektory znovu od zacatku.
XP mam bohuzel jen v praci a i vsichni mi znami maj SP2, takze to ani nemuzu nikde overit.
Kazdopadne, mrkni sem:
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;303013

Jo – je vyhodne mit nekde schovanou disketovou mechaniku (+ izopropyl na cisteni :D ), prave kvuli instalacim „ne zcela beznych“ zarizeni , nejcasteji RAIDovych poli. Nechapu proc v dnesni dobe nelze STANDARDNE pri instalaci MS OS tam dat drivery napr. z USB nebo CD. Ono to sice jde, ale je s tim vic srani nez s pripojenim flopyny.

Edit:
Jeste k Seagatum - napr. vcera mi nesel 40GB pripojit jako secondary master – win zatuhly pri bootu (Kubuntu jem bohuzel nestih vyzkouset). Pricemz primary master mam hitachi. Mam uz 3. desku s NF2 Ultra chipsetem (Abit, DFI, Soltek) a na VSECH techto deskach byly se Seagate problemy. Nevim jestli to je nesnasenlivosti chipsetu s timto konkretnim diskem, nesnasenlivosti seagate/hitachi, ovladacem radice, samotnym diskem, tezko rict. Jina znacka disku mi ale problemy nedela.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
zdespi
Moderátor II
Moderátor II

Příspěvek od zdespi »

Ha,ha
a co teprve hlava 22 v podobě instalace W2k na notebook se SATA a USB flopy. Vše je OK do okamžiku kdy si druhá etapa instalace woken chce nahrát ovladače SATA z diskety a zjistí, že nevidí USB.

A co teď ? :(
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Vrazit to přes adaptér do PC a nainstalovat tam.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2zdespi: Jedině se pokusit přes nLine narvat SATA řadič přímo do instalace windows, obávám se že ho ale instalátor "tak brzo při začátku" nenačte.
dejv
Odpovědět