BOINC 5.x

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Honza píše:Vysel BOINC 5.8.1
Pokud nebudou nalezeny zasadni problemy, asi se stane oficialni verzi.
Tak to budu muset zjistit, kde mám co špatně nastaveno, jestli se tahle verze stane oficiální. Mám totiž stejný problém jako s verzí 5.6.3.
2 vteřiny počítá, 2 vteřiny CPU throttle, 2 vteřiny počítá, 2 vteřiny CPU throttle.... Mám pocit, že jsem někde četl, že je ten problém od jakési verze vyřešen, tak prosím poraďte. Díky.

(Jen jsem to stáhnoul, zkusil, naštval, odinstaloval a vrátil zpátky 5.4.11.)
Honza

Příspěvek od Honza »

Fran,

od verze 5.6.x je CPU throttle - bohuzel v te trotlovske verzi pocita-nepocita. Srovnej s resenim BS, ktere opravdu dava zatez CPU v %, tudiz eliminuje proudove narazy, pripadne hloupe chlazeni reagujici na zatez CPU a ne jeho teplotu atp. Chci rici...tenhle pristup muze delat dost neplechu, kdezto BoincStudio v tomto funguje o poznani lepe.

K veci - nejspise mas v profilu treba SETI nastaveno Use at most na 50 percent of CPU time.

Chyba bych tedy nehledal v BOINC, ale ve svem profilu.
(ze UCB BOINC funkce CPU throttle nefunguje podle mych predstav neni dulezite).

Pomohlo?
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Totiž na základě tvé rady a po přečtení fóra o BS jsem BS rozchodil, ale....
Funkce na limitaci využití CPU nefunguje:

06/01/2007 19:23: A3000+ bs_set_cpu_usage_limit failed. unrecognized op

Těch chybových hlášení je tam víc... (Zkoušel jsem další funkce, které má BS navíc.)

06/01/2007 19:23: A3000+ bs_set_exec_mode failed. unrecognized op

06/01/2007 19:24: A3000+ bs_project_set_credit_correction failed. unrecognized op

06/01/2007 19:24: A3000+ bs_project_set_backup failed. unrecognized op

Přitom jinak se to normálně připojí, stav jednotek se zobrazuje normálně, ale v podstatě tam stejně nemůžu nastavit nic...
Naposledy upravil(a) Fran dne sob led 06, 2007 8:29 pm, celkem upraveno 1 x.
michalsx
Nováček

Příspěvek od michalsx »

Jen pro rychlejší stažení: http://boinc.berkeley.edu/dl/boinc_5.8. ... telx86.exe

Dotaz:
Nevíte někdo víc, co vše tohle znamená? Nějaký podrobnější popis těchto bodů by mě zajímal, klidně v AJ.

New CPU Scheduler.
New Work Fetch Policy.
CPU Capability detection.
Added memory usage limits for BOINC applications. (Check preferences for new settings)
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Tak jsem si to nainstallil. Vypadá to zajímavě...testoval jsem to hned na E@H, kterej nejede a vrátilo mi to toto:
6. 1. 2007 19:26:01|Einstein@Home|Deferring communication 1 days, 0 hours, 0 minutes and 0 seconds, because 4 consecutive failures fetching scheduler list
To by nebylo špatný, místo týdne jen den na opakované pokusy o komunikaci...to je mi sympatické.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Honza

Příspěvek od Honza »

michalsx - to jsou v podstate veci loni uvedene v developement verzich 5.6.x, takze uz jsou povetsinou davno obsazene v diskusi (predevsim v tomto threadu).

Novy CPU scheduler vyvinul JM7 - konecne lepe pracuje na vicejadrovych/procesorovych strojich. S tim souvisi i Work Fetch Policy. Bohuzel v pripade dlouhych tasku stale ne dokonale
CPU Capability detection ma uz davno BOINC Studio zalozene na 5.4.9 - detekci instrukcnich sad, ktera je podminkou pro automaticke prirazovat optimalizovanych aplikace, resp. kompilovanych na miru schopnostem CPU. Dale je treba to rozsirit o detekci GPU (a jeho schopnosti), cim se otevrou moznosti pro GPU akcelerace.
Added memory usage limits for BOINC applications pravdepodobne znamena limity uziti pameti pro volby pocitac pri uzivani a pocitac necinny. Stejne jako v minule odpovedi Franovi je treba si to upravit v profilu (plati stejny link).

Higgi - to je prijemne. Me to pise stale Requesting nnn seconds of new work - mozna by to stalo za to casove udaje sjednotit. To co uvadis je jiste pro uzivatele prijemnejsi a mene strojove.
(dodnes se usmivam na reporty typu Throughput 10338.315 bytes/sec a podobne :lol: )
Zamčeno