http://www.abcathome.com/ píše:This project will try to find abc triples related to the ABC conjecture.
BOINC - ABC@home
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
Fragaria
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
BOINC - ABC@home
Už brzy by měl začít veřejný test projektu ABC@home.
Hmm, to moc nerika o tom, co by mel projekt delat. Nebo mozna matematikum je to jasne.
...se tak trochu domnivam, ze projekt bude zkouset prvocisla a,b,c, pro ktera plati ze a + b = c ;
pricemz a, b nemaji jiny spoledny delitel nez 1 (zhruba pro 60% prvocisel splnuje tuto podminku); nevim, jestli stejna podminka plati i pro c, resp. pro dvojici a-c a b-c.
Muzete me nekdo schopnejsi opravit ci doplnit?
...se tak trochu domnivam, ze projekt bude zkouset prvocisla a,b,c, pro ktera plati ze a + b = c ;
pricemz a, b nemaji jiny spoledny delitel nez 1 (zhruba pro 60% prvocisel splnuje tuto podminku); nevim, jestli stejna podminka plati i pro c, resp. pro dvojici a-c a b-c.
Naposledy upravil(a) Honza dne pát pro 15, 2006 10:15 am, celkem upraveno 1 x.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Připojil jsem se a počítám 
ale po 2 hodinách výpočtu nemám ještě ani 1 % průběhu, máte někdo zkušennosti jak přesný je ten ukazatel u tohoto projektu?
ale po 2 hodinách výpočtu nemám ještě ani 1 % průběhu, máte někdo zkušennosti jak přesný je ten ukazatel u tohoto projektu?
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Pocitam prvni WU, tak uvidime. Ale zpocatku to vypadalo na nekolik dnu pocitani, pak se ale trochu zpraviloLiborA píše:Připojil jsem se a počítám
Tak ted koukam, ze CPU time=12,839.29 CC=0 GC=0
- Marty McFly
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Zkusím doplnit, o co se jednáHonza píše:Hmm, to moc nerika o tom, co by mel projekt delat. Nebo mozna matematikum je to jasne.
pricemz a, b nemaji jiny spoledny delitel nez 1 ((zhruba pro 60% prvocisel splnuje tuto podminku); nevim, jestli stejna podminka plati i pro c, resp. pro dvojici a-c a b-c.
Jedná se o tzv. ABC hypotézu, která praví v matematické řeči:
∀ a,b,c {a,b,c∈N, vzájemně nesoudělná, a+b=c} :

pro pochopení je asi lepší Wiki nebo Wolfram
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Přibližně 5% výsledků bylo doposud chybných (nevalidní jednotky), chyba byla druhý den (27.11 tedy včera) odstraněna a teď by to mělo být v pohodě. Zároveň se sjednotil systém přidělování krditu - nyní je to srovnatelné s ostatními projekty.
dejv
EDIT 8:56 - Nevím jestli se to někomu ještě stává, ale stále chodí jednotky, které se počítají nelineárně, lidé ve fóru udivené píší, že předpoklad výpočtu je 5.6let a podobně
Další uživatel to pozoroval a za 2hod měl hotovo 3.3%, za 3hod 13.6% a 100% dosáhl za 3.2hod, takže to je asi normální...
dejv
EDIT 8:56 - Nevím jestli se to někomu ještě stává, ale stále chodí jednotky, které se počítají nelineárně, lidé ve fóru udivené píší, že předpoklad výpočtu je 5.6let a podobně
ABC na verzi 5.26 resi problem nulovany casu CPU pri resume, rozsiruje pravdepodobne podporu i na obstarozni CPU a ma byt opet o neco rychlejsi.
EDIT: tak se mi nezda, ze by ten problem CPU time byl opraven...mozna jsem to skoncil prilis brzy a nedosel k checkpointu.
EDIT2: jo, proste jsem to tipnul predtim, nez stihl udelat checkpoint...ted se to zda OK.
EDIT: tak se mi nezda, ze by ten problem CPU time byl opraven...mozna jsem to skoncil prilis brzy a nedosel k checkpointu.
EDIT2: jo, proste jsem to tipnul predtim, nez stihl udelat checkpoint...ted se to zda OK.
ABC 5.27 mela mit navic nejake debugovaci funkce a nez jsem se rozkoukal, tak rozdavaji verzi 5.31
Krome opet nejakeho toho zrychleni by se jiz mel srovnat kredit. Projekt by mel mit nejspis poresen problem reportovani spatncyh vysledku, ktere vsak byly spravne (minuly tyden mi polovina jednotek koncila, ackoli byla spocitana dobre).
Krome opet nejakeho toho zrychleni by se jiz mel srovnat kredit. Projekt by mel mit nejspis poresen problem reportovani spatncyh vysledku, ktere vsak byly spravne (minuly tyden mi polovina jednotek koncila, ackoli byla spocitana dobre).
Dalsi upgrade na 5.34...podari se?
Admin jiz zverejnil i nejakou statistiku predbeznych vysledku, resp. jak si kteri poctari vedou.
Admin jiz zverejnil i nejakou statistiku predbeznych vysledku, resp. jak si kteri poctari vedou.