Obrazky z vysky

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Super jsou lokace ktere jsou treba ve 3D :wink: Dnes jsem napriklad se podival na New york ze 3D pohledu , proste parada :Honza_dance

Update 17:18 : dokonce je tam i v detajlech videt misto, co zustalo po WTC :Honza_think
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

® Radim ... ® mimojiné píše:Super jsou lokace ktere jsou treba ve 3D :wink: Dnes jsem napriklad se podival na New york ze 3D pohledu , proste parada :Honza_dance
Jojo,to je mazec. Taky doporučuju pohled na Hoover Dam na Lake Mead u Las Vegas,to je taky něco :!:. Nebo Cape Canaveral,ale ne 3D...
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Lord_Scoorpion
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Scoorpion »

dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Lord_Scoorpion: Super obrázky, fakt to je soft na dlouhé zimní večery :) Článek odkazuje na tento článek, kde je fotek mnohem víc.
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Hledal sem a našel leteckou základnu Edwards v Kalifornii, záměrně to je bez maximálního zvětšení, resp. se mi to nepodařilo zvětšit úplně, ty "vrstvy" se tak nějak přesouvaj, grrrr :x
EDIT: Tak asi chyba někde na cestě nebo mezi židlí a klávesnicí, tady je detailnější obrázek. Je docela prča koukat kolik tam mají "zaparkováno" letadel a vrtulníků. :D Že by ty dvě letadla byly B-52? :wink:
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Kdo používá program Google Earth, tak pokud si stáhne tento soubor a otevře ho tak se mu zobrazí mapa LHC a CERNu ve Švýcarsku. :)
dejv
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

no já bych ten program i používal, připojení by to zvládlo, ale jenom tak zběžně jsem se díval a viděl jsem, že je jenom pro W2k nebo WinXP, takže nic pro mně...(WinXP mi nejede kvůli síťovce a grafárně, prostě mám doma "trochu" starší PC :-) )
jinak teda, jak jsem tady už kdysi psal, používám terraserver.com , kdysi jsem tady z něj dával ty snímky LIGO a GEO 600, možná i dalších, jejichž souřadnice byly v tabulce, ze které čerpal forest při psaní série článků o Einsteinovi. Problém ale je, že se tam za nějvětší rozlišení musí platit (dá se to ale obejít tím, že se podíváte na náhled, jediné co je tam navíc je pak vodoznak terraserveru rozesetý po celém obrázku...) a to by šlo dost složitě (alespoň pro mně)...mohli by někdy taky pořádně přeletět nad ČR a vyfotit to tu zblízka, mohli b říct i kdy to budou fotit, abych vylezl ven a pak se na tom snímku našel :-D
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2martin: Bohužel Windows 9x a ME jsou už dávno minulostí a v drtivé většině je lidé nepoužívají. Lidé kteří chodí sem na web mají z cca 94% Win NT,2k či XP. Zbylých 6% připadá na Linux a Windows 9x. Chybaj upgradovat, nebo si za chvíli nepustíš už vůbec nic :-)
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:mohli by někdy taky pořádně přeletět nad ČR a vyfotit to tu zblízka, mohli b říct i kdy to budou fotit, abych vylezl ven a pak se na tom snímku našel :-D
Jsem se pobavil v Google Earth hned když jsem kouknul na Brno :lol:
Půlka je nasnímaná krásně podrobně a druhá půlka jenom jako mlha :?
Naposledy upravil(a) forest dne ned říj 30, 2005 4:53 pm, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2forest: Stejně je i Praha. Centrum podrobně, zbytek rozmatlanost.
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Kdyby bylo centrum ostře a zbytek rozmatlaný, tak bych to pochopil, ale levá půlka Brna ostrá a pravá rozmalaná, to je dinvé.
Beru to ovšem že je to normální, chápu že nemůžou dělat všechno naráz, ale zrovna v Brně to vyšlo takhle dinvě.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

No zjavne zalezi na tom, z ktoreho prelietavajuceho satelitu tie fotky zobrali. Nad jednou castou proste maju data len zo satelitu (pripadne konkretneho preletu) s nizkym rozlisenim a nad druhou castou aj z nejakeho ineho s vyssim rozlisenim. Satelit asi nebude mrhat palivom na zmenu drahy len kvoli tomu ze prave prelieta iba nad jednou polkou Brna. :wink:

Niekedy su polepene tie zabery ozaj zaujimavo, ale ako som uz spominal, hlavna vyhoda a zajimavost toho softu nie je v tom, ze clovek bude cumiet na domy kde byva ale skor v tom ze moze velmi realisticky vidiet ine zaujimave casti sveta, napr. preletiet si 3D ponad rieky v Himalajach (velmi zaujimave koryta niekedy) atd atd atd. :-)
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Brouzdal sem na google maps a na stránkách o zajímavostech a narazil na super fotku ze satelitu. Podařilo se vyfotit zatýkání ilegálních přistěhovalců z mexika. Foto tady. :D
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Velmi zajímavý web týkající se Izraelské špionážní družice EROS A a její nové verze EROS B. Moc pěkné fotky. http://www.imagesatintl.com/default.asp ... A8719AFF3C}
dejv
Odpovědět