Odpojování Rosetty od BOINC

Fórum o projektu Rosetta@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Odpojování Rosetty od BOINC

Příspěvek od Xenostellar »

Vždycky když Rosetta dopočítá jednotku a odšle jí, tak se mi všechny projekty odpojí od BOINC klienta a dál se nic nepočítá. Všechny záložky v BOINCu jsou úplně prázdný a dole píše "připojuji se:" nebo tak něco. Dělá to jen Rosetta. Můžu jen vypnout a znovu zapnout BOINC.
Nemáte někdo taky takovej problém?
Mám BOINC 5.4.11, Rosetu 5.40, WinXP, CPU E6300.
Honza

Příspěvek od Honza »

S nemalou pravdepobnosti spatne popsani problemu i jeho diagnostika.

1. je rozdil mezi BOINC core (klient) a BOINC Manager (GUI).
2. podle ceho soudis, ze se odpoji od projektu???

Zkousel jsi poustet pouze samotny BOINC core bez Managera nebo treba BOINC Studio ci BoincView?
Zkousel jsi se podivat v TaskManageru, co bezi v pameti?
Jaky firewall je pouzivan a jak je nastaven (predevsim povoleni pouze pro RPC Boincu).

Chci rict, dost mozna se pouze BOINC Managaer 'odpoji' od BOINC core.
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

No spíš se něco stane s BOINC core. Zjistil jsem že to neni po odeslání, ale spíš asi při přijetí nové jednotky Rosetty. Prostě když přijme novou jednotku, tak potom neběží žádné výpočty. Když pak naběhne screensaver, tak ukazuje jen logo BOINC, a že se zrovna nic nepočítá.
Využití CPU "nulové" a neběží žádné úlohy ani ostatních projektů (mám ještě 2 další). V BOINC Manageru neni vůbec nic a jen se připojuje.
Nic se neodpojuje od projektu. Když restartuju Managera jak je zas vše OK a počítá dál.
Firewallem to neni, protože už to dost dlouho chodilo a ostatní projekty jsou v pohodě. Mam ZoneAlarm.
Core bez Managera jsem nezkoušel, ale když bude nejhůř tak to zkusim taky :)

Edit: Zjistil jsem, že se core vypíná. Když jsem ho ručně spustil, tak se k němu Manger připojí, projekty se rozběhnou a vše jede ok.
Teď už jen zjistit proč. Mě se zdá, že je chyba v Rosettě.
Odpovědět