Tak zbyvaji jen dohady. Zabalili to (tj. RC5 je uz tak proflakla, ze nema cenu dokazovat dalsi kolize), nebo opravdu chystaj fazi 2 a nezbyva jim cas behem 3 dnu nahodit web?1 Jul 2006
We have stopped our birthday search to continue with stage 2: completing a partial collision to a full MD5 collision. See the message boards for more information.
BOINC - HashClash
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Asi vsude ticho po pesine. Nej jim prestal jit web tak posledni news bylo:
Private (old) + CCU stats.
HashClash presel do stage 2. A po par mesicich jsou o5 nejake WU k mani.
Detaily napisu s casama k Honzovo tabulce...
Detaily napisu s casama k Honzovo tabulce...
Private (old) + CCU stats.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2Fragaria: Není třeba ho někomu převádět. Přidal sem tým do přehledu boinc.cz týmů.
HashClash boinc.cz tým
dejv
HashClash boinc.cz tým
dejv
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Jen pro informaci, díky tomuto projektu se nedávno podařilo odhalit zatím největší známou slabinu v použítí algoritmu MD5, více info zde. Namátkově jen uvedu, že autorům se podařilo nalézt způsob, jak vytvořit dva různé digitální certifikáty na dvě různé osoby se stejným MD5 hashem. Tím pádem stačí, aby cert. autorita vydala veřejný RSA klíč a podpis cert. autority na jeden certifikát a ten je potom platný i pro druhý certifikát!
A ještě pro úplnost... počínaje projektem MD5crk a pokračuje různými semináři o kryptografii jsem došel k tomu, že budu dělat bakalářskou práci na téma "Porovnání současných a nových hašovacích funkcí" se zaměření na benchmark těchto funkcí a připravovaný Advanced Hash Standard (AHS)
.
A ještě pro úplnost... počínaje projektem MD5crk a pokračuje různými semináři o kryptografii jsem došel k tomu, že budu dělat bakalářskou práci na téma "Porovnání současných a nových hašovacích funkcí" se zaměření na benchmark těchto funkcí a připravovaný Advanced Hash Standard (AHS)
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
re
začalo to zcela nenápadně, projektem MD5crk, kterého jsem se zúčastnil...
pokračovalo to šifrovacími soutěžemi na crypto-worldu a seminářem ve škole...
Jak jsem psal v listopadu, stalo se skutečností v květnu.
Moje bakalářská práce, kterou jsem ve středu odevzdal, na téma "Porovnání současných a nových hašovacích funkcí" je k vidění tady.
Součástí je i knihovna asi dvacítky hašovacích funkcí v C#, dále program pro vizualizaci kolizí a benchmark, rovněž ke stažení zde.
(Pokud by to někoho zajímalo a poslal by mi feedback, byl bych rád
)
pokračovalo to šifrovacími soutěžemi na crypto-worldu a seminářem ve škole...
Jak jsem psal v listopadu, stalo se skutečností v květnu.
Moje bakalářská práce, kterou jsem ve středu odevzdal, na téma "Porovnání současných a nových hašovacích funkcí" je k vidění tady.
Součástí je i knihovna asi dvacítky hašovacích funkcí v C#, dále program pro vizualizaci kolizí a benchmark, rovněž ke stažení zde.
(Pokud by to někoho zajímalo a poslal by mi feedback, byl bych rád