Doporucuji Cenatek RamDrive.Branio píše:Predom sa ospravedlnujem za svoju nevedomost, ale tiez by som rad rozbehal ramdisk pod WinXP - ani neviem, ci to ide, hadam hej...Honza píše: ...Temp, cache, printer spooler a podobny border davam na Ramdisk
Moja otazka je vsak ako to spravit, ako prinutit, aby cache isla na ramdisk, prosto taky ten rozny "bordel"...
Len na upresnenie, mam 1GB RAM v Dual Channel...
Dik za odpoved.
Br.
Zálohujete adresáø BOINC?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Re: Zaloha BOINCu
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zaloha BOINCu
No ja znam pod windows XP dva programky na vytvoreni RAM disku :Branio píše:Predom sa ospravedlnujem za svoju nevedomost, ale tiez by som rad rozbehal ramdisk pod WinXP - ani neviem, ci to ide, hadam hej...Honza píše: ...Temp, cache, printer spooler a podobny border davam na Ramdisk
Moja otazka je vsak ako to spravit, ako prinutit, aby cache isla na ramdisk, prosto taky ten rozny "bordel"...
Len na upresnenie, mam 1GB RAM v Dual Channel...
Dik za odpoved.
Br.
ramdisk ..... od firmy WINSOFT
RamDiskXP ..... od firmy Cenatek
bohuzel oba dva programky jsou placeny
Dejv : no v te firme jsou taky urednici
ramdisk ..... od firmy WINSOFT
RamDiskXP ..... od firmy Cenatek
bohuzel oba dva programky jsou placeny![]()
Nicmene je to jediny produkt, se kterym jsem byl spokojen (pouzivam RamDisk uz od dob MS-DOSu). Umi totiz i VELKE ramdisky.
To je dobre, ze zalohujesWhill píše:V hlasovani podle mne chybi polozka "Uz ano"
Tato polozka mne take napadla, jenze:
- z logickeho hlediska nema prilis smysl - pokud ono "uz" je vyvolane ucastni v ankete a tomto thredu, tak uz nemuzes hlasovat znovu. A na prvni hlasovani to taky nema moc smysl...
Nicmene - aby lide zalohovali, to byl vedlejsi ucel teto ankety
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

k těm ramdiskům - používáte někdo RamDisk od microsoftu (ten, co je např na startovací disketě Win98)? Já jsem ho dneska oběvil, a celkem to jde, takže asi vezmu tak 6 MB na nějaké rychlé operace. O moc víc si se svou 128 MB RAM dovolit nemůžu... Jestli ho teda někdo používáte, nevíte, kolik maximálně zvládne (jak velký RamDisk maximálně udělá)?
A jěště něco - existuje nějaká utilita, která obsak RamDisku před vypnutím uloží na HDD? Nebo si musím udělat svoji?
A jěště něco - existuje nějaká utilita, která obsak RamDisku před vypnutím uloží na HDD? Nebo si musím udělat svoji?
Ten m$ zmetek usnad mi max 33MB (resp. 16-bit FAT limit), takze ten disk bezi v 16-bit modu a zpomaluje. Navic na nej nejde odkazat swapfile atp. Mozna je to v nejakych novejsich Win jine, ale takhle to nejak bylo. Mozna je to jeste RamDisk ze stareho DOSu.4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:k tìm ramdiskùm - používáte nìkdo RamDisk od microsoftu (ten, co je napø na startovací disketì Win98)? Já jsem ho dneska obìvil, a celkem to jde, takže asi vezmu tak 6 MB na nìjaké rychlé operace. O moc víc si se svou 128 MB RAM dovolit nemùžu... Jestli ho teda nìkdo používáte, nevíte, kolik maximálnì zvládne (jak velký RamDisk maximálnì udìlá)?
A jìštì nìco - existuje nìjaká utilita, která obsak RamDisku pøed vypnutím uloží na HDD? Nebo si musím udìlat svoji?
V registru v klici \HLC\Software\Microsoft\Windows\CUrrentVersion\RunOnceEx ci jak se tomu nadava se daji spoustet veci pred zavrenim Windows. Tam bych zkusil dat nejaky xcopy ci tak nejak...
EDIT: Jo, jinak ten Cenatek Ramdrive snam ma takovou volbu ulozit image pred ukoncim.