Dalsi postup

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honza

Příspěvek od Honza »

Bubak píše:Neznam presny datumy toho co se kdy stalo, ale cela tahle debata je podle me o jednom cloveku co sedi na heslech a o 2. cloveku co sedi na domene. Ostatni co sem pisou a to vcetne radnich se flakaj nekde mezi.
No hezky jsi to zhodnotil. Mozna by jsi take mohl navrhnout, co jako podle tebe muzu delat vic, nez se "flakat nekde mezi", jak hodnotis me pocinani (a ostatnich).
Koncept tymu bez founderu jsem uvedl jiz pred mnoha mesici, jako alternativu vuci pozici foundera toho ci onoho projektu; misto toho jsou zde totiz heslari. Navrhoval jsem, aby kazdy projekt mel sveho cloveka, ktery se o nej bude starat (takovy duchovni otec), bude o nem informovat v aktualitach a obcas napise clanek...tj. clovek kompetentni, znaly, se zajmem o dany projekt. Takovy clovek by klidne mohl mit k nemu heslo. Skutek utek, bud se kompetentni lide nenasli, nebo by to ranilo neci ego. (srovnej napriklad koncept Mit a Byt od Fromma).

Kdyz uz jsme u toho ega - ono to "moje" hesla (jo, to jsou ty, ktere jsem dostal od toho nebo tohoto), "moje" clanky (jo, to jsou ty, co mi prelozila tamhleta, autorskou korekturu udelal tenhle a jazykovou tamten), a "moje" domena (jo, jsem spatnej, ze jsem si ji zaregistroval, zaplatil provozuji ji pro ostatni 2 roky) nedela moc dobrotu. At uz u tech, kteri si privlastnuji nebo u tech, kteri zavidi. [do zavorek si doplnte vlastni hodnoceni]
Fakt ale nevim, co s tim muzou "ostatni co sem pisou" udelat. Na takovou vec asi musi byt lidi zrali.

Na CPDN jsem si v admin neverejne sekci (hezkych par desitek threadu a stovek postu tam je) nevsiml ani naznaku obavy toho, ze si nekdo z adminu privlastni forum, na CPDN jej smaze a pojede si nekde jinde. Nekdo je z UK, nekdo z USA, nekdo z Cech a pritom si proste verime.
Tady lidi spolu chodej na pivo a...skoda mluvit/psat :(
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Pánové, pánové, nestačím se divit. Zase jen rejpete do všeho okolo bez náznaku toho, že bych v tom našel chuť aby se daly věci dopořádku, spíše naopak.

V téhle situaci se vás jasně ptám. Má cenu abychom vůbec s Miiichalem pokračovali na sepsání a realizaci té smlouvy? Nebo je to další mrhání časem lidí kteří se situaci snaží vyřešit a stejně to nebude k ničemu?

Jestli ta smlouva stejně k ničemu nebude, tak mně nezbývá než popřát dejvidkovi hodně úspěvhů s jeho novým týmem a provozu boinc.cz, protože jinak to ani dopadnout v podstatě nemůže.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Forest: pro me osobne je Miiichal zarukou dobreho fungovani. On, narozdil od tebe, neztratil u lidi svuj kredit :idea:
Honza

Příspěvek od Honza »

foreste, ja naznaky v tom "rejpani kolem sebe" vidim a dokonce vice nez naznaky.
Jeden navrhuje LGPL licenci, druhy navrhuje trochu mene lpet na "svych clankcich", ke kterym ruznou merou prispiva mnoho dalsich lidi - pocitanej prekladem, pres autorskou a jazykovou korekturu po ruzne dotazy a odpovedi zde na foru, ktere jsou do clanku take zakomponovany. Treti pak poukazuje na nejasnost duvodu stazeni clanku z boinc.cz, ktere pak zpusobuji ruzne problemy (smazani na truc).

Bubak myslim adresoval docela zajimavy moment - ne o tom KDE vyvesit clanky, ale v jakem pravnim ramci. Tim se mohla debata posunout o patro jinam...a nezabrednout u toho ze je nekdo smazal tam, dal jinam, udelal tohle jako reakci na tohle atp. coz je jenom kolovratek kolem toho co je ci.
Ty jsi variantu LGPL bud opet hodil do kose, nebo jsi se k ni poradne nevyjadril. Zaver Bubaka je pak nevyhnutelny...

btw, kdyz chces tolik resit situaci, snad by bylo dobre mi konecne odpovedet, ke kterym funkcnim projektum ze to mam udajne hesla. Stale se tim ohanis a nic konkretniho jsem necetl. Vseho vsudy jsi jmenoval 2 projekty, ktere ma udajne dejv. Nerad bych, aby to tady smrdelo jako dalsi moje pomluva.

Nevim, v cem bych mohl pomoci.
Vyjadril jsem se nejen ke sdileni hesel s Miiichalem a nazorech na smlouvu. Vyjadril jsem se i konstruktivne ke smlouve, ackoli ji nejsem naklonen - psal jsem par bodu zde i Miiichalovi po ICQ.
Obdobne jako Miiichal jsem nazoru, ze pri deleni tymu smlouva jeste vice postrada smysl. Navic mozna dost podobne nahlizime i na pripadnou dalsi ucast, resp. neucast v CZ tymu (tvem ci dejva)...proste je mozne ocekavat, ze krome deleni bude vice lidi samo za sebe nebo za .sk

Stejne tak postradam nejake rationale dejvova pocinani.

Nicmene to asi neni nic, co bych mohl zmenit.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Nyní jsem si četl podrobně co je to to LGPL a takhle své články šířit nechci. Chci mít možnost rozhodovat kde budou a kdo je k čemu použije.
K tomu že někdo dělá korekce článků se vyjádřím asi následovně. Nikdy ani Bugi, ani ty, ani nikdo jiný nenapsal že tu korekci uděláte jen za podmínek, že se tím stanete spoluautory článku.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: Nejen radni se "flakaj nekde mezi" ja to nevztahoval k radnim, ale k celemu teamu. Nebo radoby teamu. K cemu jsou radni, kdyz muzou rozhodovat o cemkoli, krom uctu a domeny? O cem maj teda rozhodovat? O Iranskym jadernym programu?
2 Forest: OK. Je jen na tobe co se svym majetkem delas a jak ho hodlas sdilet s ostatnimi.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Bubak píše:K cemu jsou radni, kdyz muzou rozhodovat o cemkoli, krom uctu a domeny? O cem maj teda rozhodovat? O Iranskym jadernym programu?
tak tak, vystihl jsi to naprosto presne :wink:
Honza

Příspěvek od Honza »

foreste, diky za konkretni vyjadreni k LGPL. Neprekvapujeme me to - bohuzel jsem to spise ocekaval ve shode s tvy, pristupem k vlastneni a ponechani si kontroly nad vsim, ale je to tvoje pravo.
Opravdu bych ale ocenil, kdyby jsi se uz konecne vyjadril k memu dotazu ohledne konkretniho seznamu hesel od funkcnich projektu - zadal jsem o to slusne a nekolikrat.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:Na stránkách jen zmyzelo pár odkazů na týmové věci CNT, ale logo je tam dál, tak fakt nevím.
Logo zmizelo, aby si byl spokojenej. :lol:
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

FordPrefect píše:
Bubak píše:K cemu jsou radni, kdyz muzou rozhodovat o cemkoli, krom uctu a domeny? O cem maj teda rozhodovat? O Iranskym jadernym programu?
tak tak, vystihl jsi to naprosto presne :wink:
Možná by to bylo zajímavější než dlouhosáhle diskutovat o nečem, co je pak smeteno ze stolu. :D
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:foreste, diky za konkretni vyjadreni k LGPL. Neprekvapujeme me to - bohuzel jsem to spise ocekaval ve shode s tvy, pristupem k vlastneni a ponechani si kontroly nad vsim, ale je to tvoje pravo.
Opravdu bych ale ocenil, kdyby jsi se uz konecne vyjadril k memu dotazu ohledne konkretniho seznamu hesel od funkcnich projektu - zadal jsem o to slusne a nekolikrat.
Kurnik já už fakt budu muset udělat nějakej ten seznam a napsat si kde kdo co založil ale někdy před půl rokem jsem to do nějaké debaty už vypisoval. U tebe to byly jak jsem již psal nějaké Alfa či Beta projekty kde to z technických důvodů převést ani nešlo, stejně jak to třeba nejde už dlouho na BURPu a podobných projektech, takže si s tím nelam hlavu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

dejvidek píše:
forest píše:Na stránkách jen zmyzelo pár odkazů na týmové věci CNT, ale logo je tam dál, tak fakt nevím.
Logo zmizelo, aby si byl spokojenej. :lol:
dejv
Aha, takže tvůj nový tým je ,,boinc.cz,, jak jsem se dočetl dnes na tvé doméně boinc.cz i dle zásahů do fóra.
Jestli to dobře chápu dál z popisu v hlavičce, tak Honza bude také s tebou v tomto týmu, když jsi smazal jen mé jméno.

Je zvláštní že jsi dosud v tomto ohledu neudělal žádné oficiální oznámení. Docela by se hodilo, abychom v CNT věděli co bude dál, tedy hlavně třeba s fórem. Máme si pro CNT založit nové, nebo nám dovolíš udělat nějakou kopii či něco podobného?

Jen pro ty kteří si toho nevšimli, tak sekce která byla původně nazvaná ,,Czech National Team,, a později ,,o týmu,, tak je najednou sekce ,,O týmu boinc.cz,, a vše co se kdy probíralo jako týmové CNT je nyní týmové boinc.cz, velice zvláštní.
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

naposledy

Příspěvek od Miiichal »

Tak ted uz fakt naposled... (kolik tech naposled jeste bude? ;)))

@ Pribyly dalsi 2 stranky v podstate o hovne, vesele se pokracuje v obvinovani (i kdyz uznavam, ze uz to delate trochu galantneji nez drive)
@ Mluvi se tu o jakemsi moralnim vlastnictvi cehokoli.
@ Forum i web nese jakousi spojitost slov "boinc.cz".
@ Na "zpratelene weby" muzu tedy zapomenout.
@ Rad bych verejne zastavil Pepina, ktery pres vikend chtel dat pravnicky dokupy body ve smlouve. Smlouva pro me timto uz nema vyznam, takze odstupuji od ochoty podepsat smlouvu - Foreste, je mi lito. Nehodlam prihlizet rozdelovani tymu v dobe, kdy se tu ve 4rech lidech snazime vsechno rozumne podchytit.
@ Pokud chce nekdo napadnout ten fakt, ze mam hesla - tak uz nemam. S Forestem jsme se dohodli, ze mi je posle v zaheslovanem archivu. Heslo jsem pouzil jen abych se presvedcil, ze hesla jsou uvnitr. Hesla si nepamatuju, svych mam az nad hlavu. Honza pripadne admini (profesne) vedi, o cem mluvim. Archiv s heslama jsem smazal, mail taky a vic me od tedka uz nezajima. Berte to klidne jako akt srabactvi nebo jako utek z boje. Hodnoceni necham na vas, huby na kraviny mate otevreny dost.
@ Dekuji vsem co vydrzeli v soucasne situaci az do teto chvile.
@ Neptejte se me, za ktery tym budu pocitat. Nepocitam sam, takze nemam "mandat" neco prozrazovat.

Howgh forever...
Obrázek
Pepino65
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepino65 »

Mám taky nutkání něco řící než odejdu z tohoto fóru a týmu CNT. Měl jsem radost, že ten náš státeček je někde vidět, díky tomu co bylo ne díky tomu co bude. Zase se projevilo čecháčkovstí a česká zaprděnost. Většina tady útočila a vytvořila opozici proti forestovi, já jeho postup také neschvaluji, ale nyní vidím, že on už nemá komu podat ruku ke smíru i kdyby chtěl, gratuluji dejvidkovi a dalším. Dejvidku, ty taky o kompromisech nic nevíš, až se jednou oženíš, jestli nejsi, tak si na to vzpomeň, to není zákopová válka. Honzo o tobě jsem si myslel, že jseš charakterově větší formát, ale když nahlédnu na http://www.boinc.cz, že jseš s dejvídkem admin, tak si říkám, že asi budeš "pěknej vyčůránek", najedné straně chvíli špinit statistiky boinc.sk a pak zase hups do jiného týmu, asi boinc.cz, tak si říkám jestli sis to plánoval tak dlouho jako forest svoji doménu. Od žádné strany se nedá čekat nic korektního a dobrého korektního, takže pojedu radši jen sám na sebe. Můj příspěvek ve wiki o simapu si klidně nechte obě znesvářené strany menševici i bolševici, prostý překlad nezakládá autorská práva, a novíc má to sloužit všem nejen forestovu nebo dejvídko-honzovu týmu.

@ Miiichal: už proto neudělám ani čárku, tak jak si přeješ. Když to vidím, co se tady děje, nedivím se ti ani za mák. Někteří ještě nepochopili, že být slušným člověkem neznamená říkat "apropó" a nešťourat se v nose. Perou se tady o moc, přitom jde o pííííp.

Prosím, asi dejvídka nebo koho, aby zrušil moji registraci na tomto fóru, už s tím nechci mít nic společného.

Pepino
Nihil est impossibile (Nic není nemožné)
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

2 Pepino: kazdy z nas, kteri piseme do tohoto fora, jsme boincu venovali hodne svych zdroju. Je smutne videt, ze kvuli takove zabomysi valce se rozpada jeden z prednich tymu teto planety, neli galaxie ci vesmiru. Holt oba "leaderi" jsou jeste moc mladi a jak spravne pises, o kompromisech vedi kulove. Je to sice smutne, ale zivot jde dal. Na druhou stranu ale svuj ucet na tomto foru jiste nezrusim. Treba se po rozpadu na foru uvolni atmosfera a opet bude o cem kecat, a bez emoci.

PS: Myslim, ze Trux spravne predpovedel, ze tahle skryta hrozba jednoho dne prinese tymu zkazu 8)
Zamčeno