Seti hleda ztracene ovecky :-)

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Seti hleda ztracene ovecky :-)

Příspěvek od pcman »

Ahoj, tak jsem dnes zjistil, ze Seti u prilezitosti spusteni noveho radiotelescopu
hleda ztracene ovecky :-) Viz email:

Dear Pcman:

We'd like to invite you to reconnect with SETI@home. Our records show that you've been with SETI@home since 11 March 2002, but it's been 705 days since you last returned a work unit. We want you back, and here's why:

These are exciting times for SETI@home. We recently installed a new SETI@home data recorder at the Arecibo radio telescope in Puerto Rico. This recorder is attached to a state-of-the-art multibeam receiver, so we can now measure signals from 7 positions on the sky at once, with greater sensitivity to weak signals compared to the data from the flat feed antenna we've used since 1999. Coupled with a new application, SETI@home Enhanced, we've greatly increased the sensitivity of our data analysis, and the likelihood that we'll find the first signs of extraterrestrial life. We're also testing a second application, Astropulse, which will look for extremely short pulses of astronomical (and possibly intelligent) origin.

With these new developments comes an increase in required computing power, for which we depend on people like you. We hope you will consider signing back on with SETI@home, and help in this wonderful scientific venture.

Whether or now you resume running SETI@home, you can help us by filling out a survey about the BOINC software used by SETI@home. We want to make sure that SETI@home is easy to use for everyone, and your comments will help us make this happen.

If you experienced problems running SETI@home, please visit the Questions and Answers area of our web site. You may find the solution to your problem there; if not, you can ask for help from project volunteers and staff.

We thank you for your involvement in SETI@home, and hope that you rejoin us in our search for signals from other worlds.

-- The SETI@home team
Prislo vam to nekomu, kdo uz dele nepocitate seti? Myslite si, ze ten novy radiotelescop je skutecne dobry duvod, proc spocitat
seti zase par jednotek?

Diky
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Taky mi to prislo na ucet Ucebny, kde jsme aktivni spise v jinych projektech.
Preference mas urcite sve, ale jak rekl Jara "Je potreba vyzkouset i slepe cesty".
Libor
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

Me osobne nic neprislo, ale kamarad rikal, ze ho porad otravuji nejakyma emailama, protoze tenkrat kdyz byl jeste classic, tak spocital par jednotek ;)
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Taky mně nic nepřišlo, ale to bude asi tím, že jsem na tomhle projektu aktivní až až :wink:
Díky za uveřejnění toho mailu, snad vydají i nějaký podrobnější info.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Taky mnì nic nepøišlo, ale to bude asi tím, že jsem na tomhle projektu aktivní až až :wink:
Ne, tim to neni. Lidem chodi i maily typu "it's been 1 days since you last returned a work unit" nebo take aktivnim lidem s RAC ve stovkach a 0 days. Je to docela zakladni chyba, ktera muze lidi naprudit...nebo treba nektere vybicovat k jeste vetsimu vykonu, nevim.

Myslim, ze si to meli osetrit a nedelat ze sebe blbce - proste tam dat treba 30 denni limit jako "inactive" pro kterych chteji "rejoin". Osetrili by tim i gramatickou chybu, ktera by tam nemusela byt.

Zvlaste v momentne, kdy jim dochazi penize na jejich drahou hracku a nejspise bude brzy nasledovat dalsi hromadna vyzva na sber penez.
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

Honza píše:
forest píše:Taky mně nic nepřišlo, ale to bude asi tím, že jsem na tomhle projektu aktivní až až :wink:
Ne, tim to neni. Lidem chodi i maily typu "it's been 1 days since you last returned a work unit" nebo take aktivnim lidem s RAC ve stovkach a 0 days. Je to docela zakladni chyba, ktera muze lidi naprudit...nebo treba nektere vybicovat k jeste vetsimu vykonu, nevim.

Myslim, ze si to meli osetrit a nedelat ze sebe blbce - proste tam dat treba 30 denni limit jako "inactive" pro kterych chteji "rejoin". Osetrili by tim i gramatickou chybu, ktera by tam nemusela byt.

Zvlaste v momentne, kdy jim dochazi penize na jejich drahou hracku a nejspise bude brzy nasledovat dalsi hromadna vyzva na sber penez.
Ty aby sis do SETI nerejpnul kdykoli to jde vid ;)
hec, mne nic takovyho neprislo... asi o me zajem nemaj :)))
Honza

Příspěvek od Honza »

Miiichal píše:Ty aby sis do SETI nerejpnul kdykoli to jde vid ;)
hec, mne nic takovyho neprislo... asi o me zajem nemaj :)))
Momentalne rejpu do SZTAKI :lol: at z toho udelaj alpha project, kdyz to uz tydny (ne)chodi, AMDcka chazej chybu, jednotky nejsou validizovany atp.
Pisu konstruktivni kritiku - co ma rezervu a zaroven jak to vylepsit. Tohle to skolacka chyba vyberu vzorku pri adresovani sdeleni - pritom neslo o zadnou komplexni ulohu.

Dost mozna ten mail prijde jeste hodne aktivnim poctarum...

Jestli udelaji stejnou chybu pri vyberu adresatu u prosby o financni pomoc, tak uz to fakt nebude pusobit dobre :idea:
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Tak přiznám se, že mě to docela pobavilo. Nepočítám nic jiného než SETI, takřka na všech compech 24/7 a jenom za svoje. A oni mi napíšou ...and that we haven't yet credited you with any completed work for SETI@home/BOINC. Teda nejdřív jsem se lekl a honem zkontroloval, jestli nepočítám zadarmo. Naštěstí NE !!! :D

Obrázek
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Ja myslim, ze oni chteji pripojit stare oveckyz klasika. Pokud si nekdo prevedl stary ucet, tak mu pri aktivite nic neposilaji. Pokud nekdo pocital klasika, ale vytvoril si novy ucet na boinc, asi dostal ten mail :idea:
Honza

Příspěvek od Honza »

Forde, hezka idea, ale hypoteza je nepravdiva.
Stejne tak ta, ze by nekdo byl registrovan 2x na ruzne maily a poslali mu to zrovna na ten nespravny. Kdyz je nekdo registrovan vicekrat (treba pro testovaci ucely), muze mu mail prijit vicekrat a v kazdem bude jiny udaj o neaktivite. User prijde na to, ze se accounty spojovat nedaji a jde se dal. Tento scenar je OK, tomu nelze zabranit.

V tom "rejoin" mailu se ale jasne pise, jak dlouho jsi neodevzdal zadnou work unit. A pokud lidi uvadi, ze maji RAC ve stovkach a posledni work unitu odevzdali pred 1 dnem nebo pripadne "0 days", tak tam proste maji chybu (rikejme tomu treba vlastnost).

Teto skolacke chybe, ktera se zpravidla uvadi jako priklad, jak ze to nema delat, si vyvarovat mohli.
Ale dost o tom, chyba se stala, nebudem z ni delat veblouda a muzeme doufat, ze se z ni pouci...
Hadra
Nováček

Příspěvek od Hadra »

Ahoj!

No napriklad me nize uvedeny mail prisel a hned ten den jsem zacal pocitat :-). Byl jsem seti classic od r. 2001 kde jela jednotka snad 120h na pentiu 233MHz. Od 18.10.06 jsem po letech revidoval svuj stary profil a jsem mezi vami. Take jiz nekolik lidi kolem ... :-) za CZ. Takze jsem ten pripad kdy to zabralo na 100%. Mam 5 let stary AMD 900MHz athlon a prekonava se chudacek...
Odpovědět