Pomoc s urychlenim vypoctu

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

forest píše:A co takhle teplota toho CPU?
To me v tu chvili nenapadlo koupil jsem procak boxovanej tak jsem se o to nezajimal a BIOS je vychozi takze se i na tohle podivam. Myslis, ze by se az tak omezoval z duvodu prehrivani? Skrin mam otevrenou takze cirkulace vzduchu by mela byt dostatecna a pocitat to nechci jestli teplotni cidla nelzou, mam toho dost v praci :lol:
Naposledy upravil(a) hradelm dne úte říj 17, 2006 8:57 pm, celkem upraveno 1 x.
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

hradelm píše:...povypinat kraviny ve Windows, ktery jsem instaloval cerstve vcetne antiv. (NOD32), firew. (Sygate)...
Firewall problemy asi nedela, tam bych to fakt nevidel. NOD mam taky a vyresil jsem to tim, ze adresar s BOINCem je vyrazeny z testovani, takze soubory v nem se pri vytvareni/meneni/atp vubec nekontroluji.

PS : c!I!rkulace...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

hradelm píše:
forest píše:A co takhle teplota toho CPU?
To me v tu chvili nenapadlo koupil jsem procak boxovanej tak jsem se o to nezajimal a BIOS je vychozi takze se i na tohle podivam. Myslis, ze by se az tak omezoval z duvodu prehrivani? Skrin mam otevrenou takze cirkulace vzduchu by mela byt dostatecna a pocitat to nechci jestli teplotni cidla nelzou, mam toho dost v praci :lol:
Tak to by mělo být ok, pokud jsi ten chladič správně usadil, měl by to stíhat chladit.
Každopádně nic nedáš za to, když se koukneš alespoň v BIOSu na teploty.
Při přehřívání to určitě může výpočty zpomalovat, dělá mně to v práci s tím boxovaným větrákem, ale to je na Prescottu. Od určité meze přetaktu se stane to, že čím více ho vytočím, tím déle výpočty trvají.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
hradelm
Nováček

Předběžný výsledek

Příspěvek od hradelm »

Takze tady jsou predbezne vysledky, ktere jsem se pokusil na svem pocitaci spachat:

new BIOS - negative
new Chipset soft. - negative
firewall, antivir unload - negative
CPU temperature (degree Cels.) - 18 idle, other will be specified later
my mental conntition (0 - easy, 5 - normal, 10 - kind of brain explosion) 11

Zkusim co jste mi radily projet to nejakym testovacim programem (SiSofr Sandra), od nekoho vyskemrat na pujceni 16*PCIe grafiku a treba me jeste neco napadne. Kazdopadne v utery na srazu bych si o tom s nekym rad popovidal.

Mohli by jste se nekdo mrknout na tyhle jednotky co jsem pocital a rict mi nazor? (Az jich bude vic poslu dalsi):
http://setiathome.berkeley.edu/workunit ... d=94971284
http://setiathome.berkeley.edu/workunit ... d=95383184

:Honza_pray
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Vypadá to, že máš potíže s velikostí/ obsazením disku.
Krátkodobě ti pomůže (pokud to jde) v General preferences zvednout max. disk usage,
alternativně si zedituj Wordpadem .txt file v \boinc directory (při vypnutém Boinc).
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

Tak jsem zkousel v SiSoft Sandre test CPU Arithmetic a mam asi 40% vykon oproti procaku co tam skutecne mam pravdepodobne bude na vine ceplota CPU, ktera je pri plne zatezi cca 110 °C. Takze mam vicemene jasno...ale co za chladic? Skrin mam uplne odkrytou...Pak jsem se dival na CPU-z a kdyz jsem vypnul BOINC tak se mi procak nepodtaktoval (na notebooku mi ukazuje aktualni frekvenci jestli na to mohu spolehat). Sandra mi ukazala "skrtici" interval 10-100% tak jsem z toho bambus...A vzhledem k tomu, ze se mi asi nepodtaktovava tak ma vnitrni teplotomer "krasnych" 75 °C v idle stavu.
Naposledy upravil(a) hradelm dne sob říj 21, 2006 8:53 am, celkem upraveno 1 x.
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

JardaM píše:Vypadá to, že máš potíže s velikostí/ obsazením disku.
Krátkodobě ti pomůže (pokud to jde) v General preferences zvednout max. disk usage,
alternativně si zedituj Wordpadem .txt file v \boinc directory (při vypnutém Boinc).
Dekuji za radu. Disk je v poho dal jsem mu 1GB a zapis kazdou 1s mam Seagate SATA II 250GB, 16MB cache, NCQ, SMART a podobne veci je to nejnovejsi typ (nad .10 radou), takze to problem nebude. Pravdepodobne ta teplota. Mozna bych mohl zkusit v laborce kamaradum ukradnout Helium na chlazeni NMR a kropit tim ten kram :D
Honza

Příspěvek od Honza »

Zapis kazdou 1 sec je uplne k nicemu ba naopak skodi. Kazdou 1 minutu nebo 5 ci vic pokud casto nerestartujes je OK.

Tech puvodnich 18C v idle jsi meril vypnuty notak venku na parkovisti, ne? Nebo prilejvas tekuty dusik?

Klidne se naser a kup si Core2Duo a budes mit po starostech s teplotou a spokojenost s vykonem :wink:
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

Honza píše:Zapis kazdou 1 sec je uplne k nicemu ba naopak skodi. Kazdou 1 minutu nebo 5 ci vic pokud casto nerestartujes je OK.

Tech puvodnich 18C v idle jsi meril vypnuty notak venku na parkovisti, ne? Nebo prilejvas tekuty dusik?

Klidne se naser a kup si Core2Duo a budes mit po starostech s teplotou a spokojenost s vykonem :wink:
No prave ja jsem tulpas ta teplota byla merena pri startu co jsem zapnul hned PC a nasel jsem ji v BIOSu...takze tu hodnotu prosim Ygnorujte 8)
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

:arrow: 110 :shock:

Jeste chvilku zkousej zatezovat CPU naplno a pri tehle teplotach mu brzo muzes udelat pa-pa...

110 je moc i na boxovany chladic. Pravdepodobne mas blbe nanesenou pastu, nebo neco jinyho brani spravnymu prenosu teploty na chladic...
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Re: ...

Příspěvek od Miiichal »

Noclaf píše::arrow: 110 :shock:

Jeste chvilku zkousej zatezovat CPU naplno a pri tehle teplotach mu brzo muzes udelat pa-pa...

110 je moc i na boxovany chladic. Pravdepodobne mas blbe nanesenou pastu, nebo neco jinyho brani spravnymu prenosu teploty na chladic...
Spis nema vubec chladic dosednutej na CPU, nicmene nad 80st by se mu CPU pri opakovany zatezi mel proste vypnout a ne jen zpomalovat prazdnejma instrukcema...
Obrázek
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

a) AFAIK pápá to dětem neudělá cpu tam začne rvát duty cykles (prázné cykli) a navíc se při nějaké teplotě sám vypne-resetne ()
b) Kamarávi jsem stavěl nedávno D805 a teplota do 65° s BOXem a 8xx topí víc než 9xx=> jak psal Noclaf blbě nasazený chladič
c) založil jsem tread pro podobné debaty kam by jsme se mohli přesunout. Přeci jen s nasazování chladiče s mimozemštany moc nesouvisí
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

Takze zahada vyresena panove.

Chladic byl nasazeny dobre jen origos pasta co byla nanesena na chladici byla pravdepodobne spatna. Kdyz jsem oddelal chladic tak jsem videl ztuhle hrudkovane "perlicky". Takze "pastu" od Intelu jsem odstranil a dal novou stribrnou teplovodivou vrstvu z tubicky co mi zbyla z jineho chladice. Teplota klesla na cca 50C idle a 75 pri plne zatezi. Pristi tyden si koupim asi nejakej poradnej chladak a snad to jeste klesne. Jinak predtim jsem, mel jednotku za cca 13hod a ted mam 55% za 55min tralala. (Vim, ze jednotky nejsou ekvivalentne narocne ale je znat, ze je ted ten vypocet uplne nekde jinde).

Dekuji vsem za pomoc
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Já si myslel že to bude v té teplotě :wink:
Každopádně ti na tenhle CPU mohu vřele doporučit Freezer
http://www.okcomputers.cz/chladic-cpu-a ... 5/d-54050/
Na svůj chladící výkon je fakt tichej a za slušný prachy.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
hradelm
Nováček

Příspěvek od hradelm »

2forest: Diky za radu. Vazne uvazuji o koupi noveho chladice ale ted to jede celkem dobre i kdyz ta teplota porad neni idealni. Myslis, ze koupi "takoveho" chladice by se mohl vykon zvysit...nevim jaka je prumerna teplota CPU pri ktere se zacne umele brzdit. KAzdopadne casem si stejne koupim jinej CPU jak jsem avizoval.
Zamčeno