quick install na XP

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Noclaf
Nováček

quick install na XP

Příspěvek od Noclaf »

Potreboval bych drobnou specialitku - XPcka. Dve konta - Admin + obyc user bez prav. Potreboval bych navod na rychlo instalaci BOINCu. Koukal jsem na ten navod ve FAQu, ale mam k nemu tri dodatky.

1) Hodilo by se mi, aby se BManager nespoustel ani pri nalogovani Admina, ale jen rucnim spustenim (ale klient aby samozrejme jel)
2) Ci bude ten klienti proces? Nechci, aby mi ho "obyc useri" shazovali...
3) Nebudou problemy aby klient zapisoval do adresare, ke kteremu ti obyc useri nemaji pristup? Souvisi to s tim vlastnictvim procesu z (2)...
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

To je naprosto jednoduche. Pokud to chces instalovat na hodne pocitacu, tak zkus vyuzit viewtopic.php?t=1282
Vyrobis si adresar, kde si prednastavis co potrebujes. Na prislusne masine ho zkopirujes do Program Files a spustis 2 reg soubory pro zapis do registru. BOINC se pri pristim startu pocitace spusti jako sluzba nezavisle na nalogovanem uzivateli. Prava bude mit dostatecna, protoze se spousti jako Mistni systemovy ucet.
Doporucuju dat jako Boinc Core jadro z Boinc Studia.
Je pravda, ze uz jsem balicek s rychlou instalaci dlouho neoprasoval a asi bych to mel udelat. Kdyz mi vyjde cas, tak to do konce tydne udelam.
Libor
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

Jo, to je ten navod na ktery jsem koukal.

a) Takze BM se nespusti ani po nalogovani admina?
b) Jak nahradim to jadro?
borekv
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od borekv »

Noclaf píše: a) Takze BM se nespusti ani po nalogovani admina?
Ne. BOINC bezi skryte jako service a pokud chces videt manager, musis ho spustit rucne.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Noclaf píše:Jo, to je ten navod na ktery jsem koukal.

a) Takze BM se nespusti ani po nalogovani admina?
b) Jak nahradim to jadro?
Sluzba je nejlepsi varianta. jadro se spusti i bez nalogovani. Jenom po nastartovani woken.
Jadro se nahradi tim, ze nahrajes jadro BS misto stavajiciho. Udelam to a domluvim se s Dejvem nebo Honzou, aby balicek nahradil aktualnejsim nebo pridal variantu s BS. Stavajici varianta je s Truxovou optimalizaci, ktera pro nekoho muze byt stale zajimava.
Libor
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

vejpuste píše:Udelam to a domluvim se s Dejvem nebo Honzou, aby balicek nahradil aktualnejsim nebo pridal variantu s BS. Stavajici varianta je s Truxovou optimalizaci, ktera pro nekoho muze byt stale zajimava.
Libor
Jo. Uz je nacase. Kdybys to nestihal, tak to rad zararuju sam. Vlastne to mam na sdilenym disku. BScore+officialni mgr jako jeden balik a komplet 5.4.11 jako druhej balik. Truxovo core uz bych tam asi nemotal, ten kdo potrebuje calibraci at si sosne BS, dyt to vice mene vychazi i z truxovo core.
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

Asi si teda pockam na ten aktualizovany balik.:)
Jaky je rozdil mezi offic, BS a Truxovym core? (tz. proc mit to ci ono?)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Noclaf píše:Asi si teda pockam na ten aktualizovany balik.:)
Osobne nevidim jediny duvod proc pouzivat neco jineho nez BS core. Ale mozna ma truxovo core i nejakou feature ktera se do BS nedostala a kterou by mohl nekdo postradat. Truxovo core toho umi opravdu hodne a jeste par veci se tam bohuzel nedostalo a asi ani nedostane.
Co se tyka ofic. core, melo by byt ke ztazeni, kdyz uz se honosi tim oznacenim oficialni ne? ;-)
Noclaf
Nováček

Příspěvek od Noclaf »

Bubak píše:
Noclaf píše:Asi si teda pockam na ten aktualizovany balik.:)
Otazka znela, jaky je mezi nimi rozdil. Na toho Truxe jsem koukal. A co ma navic ten BS core?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

BS ma hlavne centralni spravu. To znamena, ze muzes z BoincStudia aktualizovat BoincCore muzes hromadne rozkopirovavat optimalizovane verze. Proste centralni sprava. Jedine co tam zatim vyrazne chybi je moznost pridavat projekty pres Attach. Sice to muzes udelat tak, ze rozdistribuujes account soubor a po restartu BoincCore se k projektu pripoji, ale neni to uplne pohodlne.
Libor
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak jsem upravil instalacni balicek s Boinc core z BoincStudia a aktualizoval jsem navod. Ted je na WiKi.
Balicek pak Honza nebo Dejv presune do downloadu.
Kdybyste nekdo narazil na nejakou chybu nebo nepresnost v navodu, tak mi napiste.
Libor
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

Co delam spatne?
Sosl jsem akt. balik. Rozbalil. Pridal to .xml z uz jedouci masiny. Prekopiroval adresar s opt klientem. Prepsal cestu v tom .reg (proc tam neni napsana normalne znaky???). Nakopcil do spravnyho adresare. Pridal .reg do registru. Restartl komp.

Ve spravci byl videt svchost owned by SYSTEM jak zabral ~55MB RMA a +-100% CPU. Po chvilce ale prestal zabirat cpu time a zabrana pamet postupne klesala az nekam k polovine. A nic se nedelo...
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Noclaf píše:Co delam spatne?
Sosl jsem akt. balik. Rozbalil. Pridal to .xml z uz jedouci masiny. Prekopiroval adresar s opt klientem. Prepsal cestu v tom .reg (proc tam neni napsana normalne znaky???). Nakopcil do spravnyho adresare. Pridal .reg do registru. Restartl komp.

Ve spravci byl videt svchost owned by SYSTEM jak zabral ~55MB RMA a +-100% CPU. Po chvilce ale prestal zabirat cpu time a zabrana pamet postupne klesala az nekam k polovine. A nic se nedelo...
REG soubor je export z registru. Jak to vyexportoval, tak to je.
Ve spravci uloh by's mel videt boinc.exe. svchost muze byt vsechno mozne. Spust si Sluzby a najdi jestli se tam pridalo BOINC. Pokud ne, tak jsi v souboru neco upravil spatne.
Pokud tam sluzba BOINC je, tak se podivej co ma ve Vlastnostech. Cesta ke spustitelnemu souboru, ucet pro prihlaseni, ....
Jestli tam mas neco spatne, tak zkus spustit regedit a v nem to upravit. Cestu kam se to pridava najdes v REG souboru.
Pokud se Ti spusti boinc.exe, tak by's mel v adresari BOINC najit soubor stdoutdae.txt a dalsi textaky, kde mas vypsane logy. V tech nejspis najdes duvod nefunkcnosti. Pokud se v nich nevyznas, tak je smaz, restartuj pocitac a pak sem dej jejich vypisy.
Libor
Noclaf
Nováček

...

Příspěvek od Noclaf »

Zda se, ze bug byl odhalen. Spatne jsem napsal " v ImagePath. Ted uz to je OK (zda se, jeste to definitivne testnu). Thx.:)

EDIT :

Pokud bude resit nekdo podobny problem jako ja - nejlepsi je vlozit originalni boincBS do registru. Prepsat to via regedit a exportovat do souboru. Rucni prepsani souboru mi proste nejak blblo a nevim proc.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Noclaf píše:Zda se, ze bug byl odhalen. Spatne jsem napsal " v ImagePath. Ted uz to je OK (zda se, jeste to definitivne testnu). Thx.:)

EDIT :

Pokud bude resit nekdo podobny problem jako ja - nejlepsi je vlozit originalni boincBS do registru. Prepsat to via regedit a exportovat do souboru. Rucni prepsani souboru mi proste nejak blblo a nevim proc.
Vidis to. Ja vedel proc jsem to neupravoval v REG souboru. Ale jaky to ma duvod fakt nevim. Hlavne, ze to funguje.
Libor
Zamčeno