Takze jsem o vsechno zajimavy prisel
Novinky a budoucnost LHC@home
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Tak tady to máš celé.Tom.CZ.73 píše:Takze jsem o vsechno zajimavy prisel
Ostatně pokud máš rychlé připojení, dá se dívat na spoustu jiných pořadů: Planeta Věda, Popularis, ale i Na plovárně, atd. Bohužel ne sport, tam je problém s autorskými právy.
Stačí dát http://www.ceskatelevize.cz, on-line vysílání, vybrat pořad a datum ze kdy. Ten o LHC byl 19. 3.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Objevily se novinky ohledně LHC@home.
Postupně probíhá přesun serverů na Queen Mary College a bude to ještě nějaký ten pátek trvat. Po dokončení přesunu se na serverech pustí jak stávající aplikace Sixtrack (v LHC Alpha byla verze 4.71, u LHC 4.67, jaká se pustí netuším) tak nová aplikace Garfield, tyto aplikace poběží souběžně. Výsledkem bude více práce pro LHC@home. Co bude zpracovávat Garfield sem popisoval tady.
dejv
Postupně probíhá přesun serverů na Queen Mary College a bude to ještě nějaký ten pátek trvat. Po dokončení přesunu se na serverech pustí jak stávající aplikace Sixtrack (v LHC Alpha byla verze 4.71, u LHC 4.67, jaká se pustí netuším) tak nová aplikace Garfield, tyto aplikace poběží souběžně. Výsledkem bude více práce pro LHC@home. Co bude zpracovávat Garfield sem popisoval tady.
dejv
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Super zprávy.. už se těším až to spustí.. LHC je můj oblíbený projekt. 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Velmi povedené statistika LHC@home.
dejv
dejv
Ano, pekny clanek a i nektere zajimave postrehy v diskusi.
Jestli je "stroj na Velký třesk" nejambicioznejsi projekt nevim. Treba ITER, ktery nejspise v budoucnosti zmeni zpusob vyroby elektricke energie pro cele lidstvo, je take docela ambicionzni a i v redukovane podobe par miliard bude take stat.
Jestli je "stroj na Velký třesk" nejambicioznejsi projekt nevim. Treba ITER, ktery nejspise v budoucnosti zmeni zpusob vyroby elektricke energie pro cele lidstvo, je take docela ambicionzni a i v redukovane podobe par miliard bude take stat.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Priblizne naklady na LHC su 10 miliard Euro. Bez zapocitania provozu.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]